E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βρετανία: Ταξιδιωτική οδηγία για τις τσούχτρες στις ελληνικές θάλασσες!

Μεσογειακό πρόγραμμα για την καταπολέμηση του υπερπληθυσμού του θαλάσσιου οργανισμού

Βρετανία: Ταξιδιωτική οδηγία για τις τσούχτρες στις ελληνικές θάλασσες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/7/2013 | 00:00

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, στην οποία συνιστά στους Βρετανούς που σκοπεύουν να επισκεφθούν την Ελλάδα να προσέχουν τις τσούχτρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την οδηγία, το υπουργείο κάνει λόγο για αύξηση του πληθυσμού τους στις ελληνικές θάλασσες και καλεί τους Βρετανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η Βρετανία εκδίδει τέτοιου είδους ταξιδιωτική οδηγία για τις επικίνδυνες τσούχτρες, καθώς το υπ. Εξωτερικών έχει επιστήσει την προσοχή των τουριστών για τις μεσογειακές ακτές της Γαλλίας και για την Ιταλία.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Εξωτερικών, μιλώντας στο BBC, τόνισε: «Έχουμε ειδοποιηθεί για μεγάλο αριθμό μεδουσών στη Μεσόγειο αυτό το καλοκαίρι, ειδικά σε μια σειρά από βασικούς προορισμούς διακοπών για τους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου. Γι' αυτό έχουμε εκδώσει και μια σειρά οδηγιών για μεσογειακές χώρες».

Ωστόσο, ο συντονιστής του έργου του μεσογειακού προγράμματος «JellyRisk» επεσήμανε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς, όπως είπε: «Όπως σε οποιονδήποτε άλλο ωκεανό ή θάλασσα στον κόσμο, μπορεί να υπάρχουν κάποια προβλήματα. Στην περιοχή της Μεσογείου είμαστε τυχεροί, καθώς δεν υπάρχουν θανατηφόρες μέδουσες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα «JellyRisk»

Το πρόγραμμα «JellyRisk» συστάθηκε επειδή υπήρχε αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τις επιπτώσεις του πληθυσμού των τσουχτρών στην αλιεία και τον τουρισμό στη Μεσόγειο. Το όνομα του προγράμματος προέρχεται από τη λέξη jellyfish, που σημαίνει μέδουσα ή τσούχτρα.

Το μέλος του προγράμματος, καθηγητής βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Σαλέντο στη νότια Ιταλία, Stefano Piraino, δήλωσε ότι το «JellyRisk» ζητά από τουρίστες, ψαράδες, ναυτικούς και όλους όσοι βρίσκονται στη θάλασσα να στέλνουν αναφορές μέσω των κινητών τους (ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο) για ύπαρξη μεδουσών στην περιοχή τους. Με τη σειρά του το πρόγραμμα στέλνει και σε αυτούς πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη μεδουσών στις θάλασσες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Piraino είπε στο BBC πως η ομάδα του «JellyRisk» θα εγκαταστήσει ειδικά δίχτυα σε δημοφιλείς παραλίες, με στόχο να εγκλωβίζονται εκεί οι μέδουσες.

«Είναι δύσκολο να εντοπίσουμε μία και μοναδική αιτία για την αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών αιτιών και αυτές οι αιτίες μπορεί να είναι διαφορετικές από τόπο σε τόπο», είπε ο καθηγητής, ενώ σημείωσε ότι «σε γενικές γραμμές, υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει μια αυξημένη αφθονία, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας».

Τέλος, σύμφωνα με τον καθηγητή, ακόμα ένας παράγοντας που συμβάλλει στην αύξηση του πληθυσμού τους είναι η υπεραλίευση.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Χτες

Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Χτες

«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Χτες

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Χτες

Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Χτες

Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών

Χανιά: Στη φυλακή 37χρονος καθηγητής μουσικής για ασέλγεια σε 14χρονη μαθήτρια του

Χτες

Ο 37χρονος συνελήφθη τη Μεγάλη Τρίτη, έπειτα από καταγγελία του ανήλικου κοριτσιού στις αστυνομικές αρχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.