Συγκλονίζει η Μάγδα Φύσσα στο συλλαλητήριο: Ο αγώνας στο δρόμο δεν έχει τελειώσει
«Δεν νομίζω ότι αυτή η χώρα μπορεί να αντέξει έναν ακόμα νεκρό»

Δημοσίευση 7/10/2021 | 19:30
Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.
Παρούσα στη συγκέντρωση που διοργανώνεται έξω από το Εφετείο είναι και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, που έδωσε μεγάλο αγώνα όλα τα προηγούμενα χρόνια για τη δικαίωση του παιδιού της.
«Είναι μία ιστορική μέρα η σημερινή, όλοι θυμόμαστε την περσινή, την μεγάλη απόφαση. Θα μείνει στην μνήμη όλων μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε. Έχουμε μπροστά μας ένα Εφετείο που είναι πολύ δύσκολο όπως και ο αγώνας στο δρόμο δεν έχει τελειώσει. Το βλέπουμε αυτές τις μέρες με ό,τι γίνεται» είπε και συνεχιζε
«Ο αγώνας συνεχίζεται και τίποτα δεν έχει τελειώσει. Τα φαινόμενα των τελευταίων ημερών έτσι ήταν πάντα, μονο που κάποτε δεν τα βλέπαμε. Τώρα, ναι, φαίνονται. Πάντα ανησυχούσα και πάντα ανησυχώ. Απεύχομαι να υπάρξει και άλλο θύμα. Οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών έχουν την ίδια στρατηγική με αυτή του παρελθόντος. Ας το λάβουν υπόψη τους οι αρμόδιοι και να λάβουν τα μέτρα τους. Δεν νομίζω ότι αυτή η χώρα μπορεί να αντέξει έναν ακόμα νεκρό"
Η συγκέντρωση προγραμματίστηκε για τις 6:30 μ.μ. στο Εφετείο, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Παράλληλα, στις 7 το απόγευμα οργανώνεται συναυλία στο Σύνταγμα από φοιτητικούς συλλόγους με σύνθημα: «Πολεμάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».
Αντιφασιστική πορεία και στη Θεσσαλονίκη
Αντιφασιστική πορεία για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» διοργανώνεται και στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το GRTimes.gr, η πορεία γίνεται στο κέντρο της πόλης από μέλη κινημάτων, οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων και σωματείων, ενώ προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου.
Η σημερινή κινητοποίηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά από τις φασιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Εύοσμου αλλά και στις δολοφονίες επιθέσεις από ακροδεξιούς σε βάρος μελών του ΚΚΕ στη Δυτική Θεσσαλονίκη.