E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πού θα χτυπήσουν καταιγίδες και βροχές σήμερα Σάββατο

Βροχές και στην Αττική

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πού θα χτυπήσουν καταιγίδες και βροχές σήμερα Σάββατο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 16/10/2021 | 08:28

Θα συνεχιστούν και το Σάββατο (16/10) τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έφερε ο «Μπάλλος», καθώς σε αρκετές περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες τοπικές βροχές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους μέχρι το απόγευμα, στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα φτάνουν από το μεσημέρι στα πελάγη τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ στις 06:00 του Σαββάτου έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις, που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα ανατολικά, βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις πρωινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και νωρίς το πρωί στα νότια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις με βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Η πρόγνωση για την Κυριακή 17/10

Σχετικά βελτιωμένος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στα νότια τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διακεκριμένος ιστορικός ζητά να κλείσει η Αγία Σοφία: «Υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει»

Σήμερα

Ακόμη και 20.000 επισκέπτες το χρόνο θεωρούνται υπερβολή

Μητσοτάκης: Μου είναι συμπαθής ο Κασσελάκης

Σήμερα

«Πόσο νέος είναι όταν έχει υπαρχηγούς τους κυρίους Πολάκη και Παππά»

Το στέγαστρο στο ΟΑΚΑ μπήκε χωρίς οικοδομική άδεια

Σήμερα

«Πήραμε απόφαση για συντήρηση, αλλά δεν υπήρχαν λεφτά»

Χαμός στο Ιαπωνία ‑ Β. Κορέα! Κυνηγούσαν τον διαιτητή, απείλησαν φυσιοθεραπευτή για ένα νερό

Σήμερα

Επεισοδιακή ήταν η αναμέτρηση της Ιαπωνίας με την Βόρεια Κορέα

Ο εφιάλτης που βίωνε η 34χρονη στα χέρια του υπαρχιφύλακα

Σήμερα

Οι απειλές και η απόπειρα αυτοκτονίας

Πειραιάς: Νεκρός ο 35χρονος που έπεσε σε φρεάτιο

Σήμερα

Ο άντρας εγκλωβίστηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων στο οποίο γίνονταν εργασίες

35χρονος πουλούσε έρωτα σε γιατρό και του έφαγε χιλιάδες ευρώ

Σήμερα

Γνωρίστηκαν μέσα από ιστοσελίδα παροχής ερωtικών υπηρεσιών - Ο άντρας εκβίαζε τον 42χρονο γιατρό ότι θα αποκαλύψει πως είναι γκέι

ΕΛΑΣ: Έρχονται πάνω από 700 κάμερες στην Αττική

Σήμερα

Στο επίκεντρο των αστυνομικών ερευνών βρίσκονται οι περιοχές που εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά εγκληματικότητας

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.