Να τι σημαίνουν οι κηλίδες στα τσόφλια των αυγών
Είναι επικίνδυνες για τον οργανισμό ή δεν έχουν σημασία;

Φωτογραφία από τον χρήστη Klaus Nielsen στο Pexels
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Τα αυγά είναι μια τροφή που εκτός από πολλά θρεπτικά συστατικά, είναι και πολύ νόστιμα και μπορούν να μαγειρευτούν με έναν σωρό τρόπους, ενώ γίνονται συστατικό και σε άλλες, πολύ νόστιμες συνταγές.
Και μπορεί να έχετε διαβάσει την διαφορά ανάμεσα στα λευκά και στα καφέ αυγά, γνωρίζετε όμως τι μπορεί να σημαίνουν οι μικρές κηλίδες που υπάρχουν πολλές φορές στα τσόφλια των αυγών; Είναι κάτι ακίνδυνο ή μήπως πρέπει να σας λέει κάτι για την υγεία σας;
Όπως αναφέρει ο καθηγητή της επιστήμης των πουλερικών, Μάικλ Ντάρε, οι συγκεκριμένες κηλίδες είναι σημεία αίματος, τα οποία προκαλούνται ότι ο κρόκος του αυγού απελευθερώνεται από την ωοθήκη της κότας.
Όσον αφορά το αν είναι καλά για κατανάλωση όσα αυγά φέρουν αυτές τις κηλίδες, οι ειδικοί λένε να τα τρώτε άφοβα, επομένως τρέξτε στην κουζίνα σας και φτιάξει μια νοστιμότατη ομελέτα με τα αυγά σας, είτε έχουν κηλίδες, είτε όχι.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Γιατί ο ήλιος κάνει κακό στο δέρμα; Mάθαμε τα πάντα από μια δερματολόγο
Πριν λίγο
Η Μαρία Τσικελούδη απάντησε σε όλες μας τις ερωτήσεις
Πανάδες και δυσχρωμίες: 5 serums που θα σε βοηθήσουν να τις βελτιώσεις
Πριν λίγο
Τα αγαπημένα μας τελευταία
6 κοντινοί προορισμοί για να πας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Πριν λίγο
Μπορείς να το κάνεις ακόμα και αν είναι τελευταία στιγμή!
Αντηλιακές με χρώμα: Σου βρήκαμε 5 για να αντικαταστήσεις το makeup
Χτες
Οι αγαπημένες μας τελευταία
Πανσέληνος της Φράουλας: Πώς θα επηρεάσει κάθε ζώδιο
Προχτές