.
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λινού: Με 4 εκατομμύρια ανεμβολίαστους είναι σαν να είμαστε στην αρχή της πανδημίας

Βέβαιη ότι θα έχουμε και τέταρτο κύμα κοροναϊού στην Ελλάδα

Λινού: Με 4 εκατομμύρια ανεμβολίαστους είναι σαν να είμαστε στην αρχή της πανδημίας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/10/2021 | 13:28

Βέβαιη ότι θα έχουμε και τέταρτο κύμα κοροναϊού στην Ελλάδα είναι η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, εξαιτίας του ανεμβολίαστου πληθυσμού αλλά και του νέου υποστελέχους της μετάλλαξης Δέλτα που όπως είπε είναι 20% πιο μεταδοτικό.

«Η Ελλάδα έχει χωριστεί σε δύο πληθυσμούς: στους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους. Ευτυχώς οι ανεμβολίαστοι είναι κυρίως νέοι, αλλά έχουμε και κάποιους ηλικιωμένους. Με 4 εκατ. τουλάχιστον ανεμβολίαστους και με ένα στέλεχος τουλάχιστον 2,5 φορές πιο μεταδοτικό από το αρχικό είναι σαν να είμαστε στην αρχή της πανδημίας από πλευράς κινδύνου. Αυτό δημιουργεί κρίση στο σύστημα υγείας αλλά και στους ίδιους τους ανθρώπους, στις οικογένειες στους χώρους εργασίας. Αν συνεχίσουμε να νοσούμε με αυτή την συχνότητα είναι πολύ επικίνδυνο» είπε η κ. Λινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν μπορούν να γίνουν ελεύθερα παρελάσεις

Αναφορικά με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου είπε ότι «ελεύθερα δεν μπορούν να γίνουν». «Αν οι παρελάσεις γίνουν πρέπει να γίνουν με αποστάσεις και χωρίς συνωστισμό των ανθρώπων που θα παρακολουθούν. Γιατί μπορείς να έχεις αποστάσεις στους ανθρώπους που παρελαύνουν, αυτό μπορείς να το καθορίσεις, όπως μπορείς να επιβάλεις και μάσκα. Το θέμα είναι αν συνωστιστούν άνθρωποι που θα παρακολουθούν», είπε και σημείωσε πως στη ιδιαίτερα Βόρεια Ελλάδα θα έπρεπε να είναι επίσημη οδηγία για χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους ανεξαρτήτως με το αν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Ακόμη σημείωσε ότι η τρίτη δόση θα συνεισφέρει αλλά όπως είπε με νόημα «θα συνεισφέρει στους εμβολιασμένους» και συμπλήρωσε πως θα είχαν αξία και άλλα μέτρα πέραν του εμβολιασμού.

«Δεν έχει γίνει πλήρης μελέτη κόστους -οφέλους. Δηλαδή, αν ξοδέψουμε χρήματα εκτός από τον εμβολιασμό και σε τήρηση μέτρων, όπως να αραιώσουμε τα παιδιά στο σχολείο, να φροντίσουμε τα ΜΜΜ, να γλιτώσουμε κάποιους θανάτους. Αυτό έχει συνεισφορά και στην οικονομία», είπε κλείνοντας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Καταστροφές από αναρχικούς στο μετρό της Ομόνοιας μετά την πορεία

Σήμερα

Έσπασαν εκδοτήρια και ακυρωτικά μηχανήματα, ενώ ξήλωσαν και τμήματα της οροφής

Επίσκεψη Ερντoγάv: Έρχεται με τρία αεροπλάνα, στο ένα θα έχει τις λιμουζίνες του

Σήμερα

Το πρόγραμμα του τούρκου προέδρου στην Αθήνα - Η ατζέντα της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στα δικαστήρια ο 71χρονος που δολoφόνησε τη 43χρονη ‑ Τι είπε στους αστυνομικούς

Σήμερα

«Έμαθα ότι είχε σχέση με άλλον και αποφάσισα να τη σκοτώσω» - Λίγη ώρα μετά τη δολοφoνία έπινε καφέ στο Κερατσίνι

Πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στο κέντρο της Αθήνας

Σήμερα

Στις 18:00 το απόγευμα υπάρχει το δεύτερο κάλεσμα από συλλογικότητες, σωματεία, φορείς πάλι στα Προπύλαια

Σάλος στις ΗΠΑ: Βίντεο δείχνει λευκή αστυνομικό να χτυπά με τέιζερ μαύρο άνδρα με χειροπέδες

Σήμερα

H γυναίκα εμφανίζεται στο κλιπ να γελάει και να χρησιμοποιεί το τέιζερ στον ύποπτο, που βάζει τα κλάματα

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Νεαρή βρέθηκε νεκρή στην άκρη του δρόμου

Σήμερα

Από τις πρώτες ενδείξεις δε διαφαίνονται ίχνη εγκληματικής ενέργειας

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.