E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δυσοίωνες εκτιμήσεις από τα λύματα: Αύξηση σε 10 από τις 12 περιοχές

145% πάνω στην Θεσσαλονίκη σε διάστημα ενός μήνα

Δυσοίωνες εκτιμήσεις από τα λύματα: Αύξηση σε 10 από τις 12 περιοχές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/10/2021 | 18:12

Τα δείγματα λήφθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης και των Ιωαννίνων.

Όπως αποκαλύπτεται, την εβδομάδα 18 έως 24 Οκτωβρίου 2021, παρατηρήθηκαν αυξητικές μεταβολές, σε σχέση με την εβδομάδα 11 έως 17 Οκτωβρίου 2021, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των δέκα από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι καθαρά αυξητικές τάσεις κυμάνθηκαν από +33% στη Θεσσαλονίκη έως +247% στον Άγιο Νικόλαο, ενώ οριακές αυξήσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής (+11%) και στο Βόλο (+14%).

Οριακές μειώσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (-18%) και στα Ιωάννινα (-27%).

Πιο αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Περιφέρεια Αττικής το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα παρουσίασε οριακή αύξηση, με στατιστικά μη σημαντική μεταβολή (+11%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21.

Στην Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα, 18-24/10/21, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε αύξηση (+33%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21. Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, το ιικό φορτίο στην πόλη της Θεσσαλονίκης παρουσίασε συνεχή άνοδο, με τη συνολική αύξηση να ανέρχεται σε +145%.

Την τελευταία εβδομάδα, 18-24/10/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα παρουσίασε αύξηση (+60%) σε σχέση με την εβδομάδα 11-17/10/21.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την τελευταία εβδομάδα, 18-24/10/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Βόλο παρουσίασε οριακή αύξηση (+14%) σε σχέση με την εβδομάδα 11-17/10/21.

Την τελευταία εβδομάδα, 18-24/10/21, στο Ηράκλειο, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης παρουσίασε σημαντική αύξηση (+109%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21. Η αύξηση αυτή ακολούθησε τη σταδιακή αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου, που είχε παρατηρηθεί στα αστικά λύματα της πόλης του Ηρακλείου, από τις αρχές του Σεπτεμβρίου 2021. Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης ανέρχεται σε μέτρια επίπεδα.

Στα Χανιά την τελευταία εβδομάδα, 18-24/10/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+200%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21. Η αύξηση αυτή ακολούθησε τη συνεχόμενη αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου, που είχε παρατηρηθεί στα αστικά λύματα της πόλης των Χανίων, από τις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου 2021. Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης ανέρχεται σε μέτρια επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Ρέθυμνο, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+118%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21.

Η αύξηση αυτή ακολούθησε τη συνεχόμενη μείωση του ιικού φορτίου, που είχε παρατηρηθεί στα αστικά λύματα της πόλης του Ρεθύμνου, από τα τέλη του μηνός Αυγούστου 2021. Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα.

Στον Άγιο Νικόλαο, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+247%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21. Η αύξηση αυτή ακολούθησε τη μείωση που είχε παρατηρηθεί στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της πόλης του Αγίου Νικολάου από τις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου 2021. Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης ανέρχεται σε μέτρια επίπεδα.

Στην Πάτρα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης παρουσίασε σημαντική αύξηση (+139%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21.

Στην Ξάνθη, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή μείωση (-18%) σε σχέση με την εβδομάδα 11-17/10/21.

Στην Αλεξανδρούπολη, παρατηρήθηκε αύξηση (+35%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σχέση με την εβδομάδα 11-17/10/21.

Τέλος, στα Ιωάννινα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή μείωση (-27%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Πώς έγινε το φονικό ‑ Μπλόκαρε το πιστόλι του θύματος και ο δράστης τον μαχαίρωσε στον λαιμό

Σήμερα

Αναζητείται ο άνδρας που εκτός από τον 23χρονο ο οποίος έxασε τη ζωή του, τραυμάτισε ακόμη δύο πριν διαφύγει

Μαρούσι: Στη σκηνή η τραγουδίστρια Μαλού την ώρα της φονικής συμπλοκής

Σήμερα

Ένας άνδρας έπεσε vεκρός ύστερα από καυγά που ξέσπασε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής (28.4.2024) και τουλάχιστον δύο άνδρες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Πέθαvε ο γνωστός αθλητικογράφος Στράτος Σεφτελής

Σήμερα

Ο Στράτος Σεφτελής πέθαvε σε ηλικία 68 ετών, με την είδηση να σκορπά τη θλίψη στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας

Γεωργούλης: «Αν δεν ήμουν αθώος δε θα κατέβαινα υποψήφιος»

Σήμερα

Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε για την καταγγελία σε βάρος του πριν από ένα χρόνο για σ e ξ ουαλική παρεvόχληση και κακoποίηση

Τέλη Κυκλοφορίας: Από 1η Μαΐου ξεκινά η διαδικασία πληρωμής με το μήνα

Σήμερα

Από 1η Μαΐου ξεκινάει η λειτουργία της πλατφόρμας My Car για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα

Κρήτη: Βράχος έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο ‑ Τραυματίστηκαv μητέρα, παιδί και μια γυναίκα

Σήμερα

Βράχος αποκολλήθηκε στα Χανιά και έπεσε σε αυτοκίνητο που κινούταν - Τραυματίστηκαv μια μητέρα με το παιδί της και ακόμα μια γυναίκα

Η Μόνα Λίζα ... μετακομίζει! Τι λέει η διευθύντρια του Λούβρου

Χτες

Μια τέτοια κίνηση θα προσέφερε στους επισκέπτες μια καλύτερη εμπειρία, τόνισε

Πύργος: Τον λήστεψε ενώ έβαφε την εκκλησία του χωριού

Χτες

Tον έριξε από τη σκάλα και άρχισε να τον χτυπά

«Ασημένιες» Φίτσιου ‑ Κοντού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας

Χτες

Το κατέκτησαν στην Ουγγαρία στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών τερματίζοντας σε 7:31.94 πίσω από το πλήρωμα της Ρουμανιας

Πέθανε ο Τάκης Χατζόπουλος

Χτες

Ήταν, μαζί με τον Λάκη Παπαστάθη, δημιουργός της σειράς «Παρασκήνιο»

Πάτρα: Είχαν στήσει κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο ‑ Στις 19 οι συλλήψεις

Χτες

Η εγκληματική οργάνωση ολοκλήρωσε τουλάχιστον 65 αγοραπωλησίες ναρκωτικών, μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκε σε ανήλικους πελάτες, ακόμη και σε σχολικούς χώρους

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.