E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καιρός: Έρχεται ο Μεσογειακός Κυκλώνας «Νέαρχος»

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν στην Ελλάδα

Καιρός: Έρχεται ο Μεσογειακός Κυκλώνας «Νέαρχος»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/10/2021 | 10:36

Έρχεται ο Μεσογειακός Κυκλώνας «Νέαρχος» ο οποίος απειλεί τη Νότια Ιταλία και τη Μάλτα όμως η χώρα μας δεν θα επηρεαστεί σημαντικά όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθήνων.

Σύμφωνα με το meteo.gr περίπου 13 μήνες μετά το καταστροφικό πέρασμα του Μεσογειακού Κυκλώνα (Medicane) «Ιανός» από τη χώρα μας, ο «Νέαρχος» σχηματίστηκε στο Νότιο Ιόνιο την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θα επηρεαστεί σημαντικά η χώρα μας

Αυτή τη φορά τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας δεν θα επηρεαστεί σημαντικά από αυτό το medicane, με την Κρήτη πιθανόν να δέχεται βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες, όμως η Μάλτα και η Σικελία θα επηρεαστούν από θυελλώδεις ανέμους, υψηλό κυματισμό στις ακτές και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Η παρακάτω δορυφορική εικόνα δείχνει τον «Νέαρχο» το απόγευμα της Πέμπτης στην Κεντρική Μεσόγειο όπου κινείται πολύ αργά βορειοδυτικά προς τη Μάλτα και τις ακτές της Σικελίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι ο Μεσογειακός Κυκλώνας ή Medicane

Πρόκειται για ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργείται στη Μεσογείο και αποκτά χαρακτηριστικά των τροπικών κυκλώνων. Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την απουσία μετωπικών επιφανειών (ψυχρά και θερμά μέτωπα), τη δημιουργία «ματιού», την επικράτηση θυελλωδών ανέμων και την εκδήλωση ραγδαίων βροχοπτώσεων κοντά στο κέντρο του βαρομετρικού συστήματος.

Ποιος ήταν ο Νέαρχος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Νέαρχος υπήρξε ο επικεφαλής του στόλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του στην Ασία. Ήταν κρητικής καταγωγής, γιος του Ανδροτίμου (πιθανόν από τη Λατώ). Ο Βασιλιάς Φίλιππος Β΄ τον εξόρισε στην Αμφίπολη, καθώς ο ίδιος είχε πέσει στη δυσμένεια του. Αργότερα αποκαταστάθηκε από τον Αλέξανδρο και ανέλαβε διοικητής της Λυκίας στη Μικρά Ασία.

Ο καιρός σήμερα

Παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τις πρωινές ώρες αναμένεται τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια. Άνεμοι απο βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο και απο ανατολικές διευθύνσεις στο Ιόνιο με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 αναμένονται σύμφωνα με το meteo.gr παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια με πιθανότητα για τοπικές βροχές στην Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές ομίχλες στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 19, στην Ήπειρο από 0 έως 22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 20, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 7 έως 18 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 22 βαθμούς, ενώ στο Καστελόριζο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και πιθανώς στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν απο διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 15-16 βαθμούς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θηριωδία στην Ηλεία: Πέταξαν φόλες ακόμα και μέσα σε αυλές – Τουλάχιστον 10 σκυλιά νεκρά

Πριν 10 ώρες

Εκτός από αδέσποτα έχασαν τις ζωές τους και δεσποζόμενα σκυλιά μέσα σε σπίτια!

Τραγωδία σε λίμνη: Νεκρός άνδρας από αμοιβάδα που του... έφαγε τον εγκέφαλο

Πριν 10 ώρες

Ο άτυχος άνδρας στο Μιζούρι των ΗΠΑ έκανε θαλάσσιο σκι το οποίο εκτυλίχθηκε σε τραγωδία

Αποκάλυψη: Είχε απειλήσει με μαχαίρι τον εργοδότη του ο συζυγοκτόνος του Βόλου ‑ Ιστορικό βίας

Πριν 10 ώρες

Βεβαρυμένο το ιστορικό του 40χρονου - Ήταν βίαιος και οπλοφορούσε

ΔΕΘ: Σενάρια φορολογικής ελάφρυνσης των εσόδων από ενοίκια

Χτες

Πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

Εντοπίστηκε το πρόβλημα στον Βιολογικό της Πάτμου

Χτες

Συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ για την ποιότητα του νερού

Βόλος: Η στιγμή που ο 40χρονος συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς

Χτες

Με απατούσε η γυναίκα μου, τι να έκανα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφος στον Τύρναβο δήλωσε 4.000 πρόβατα και είχε 1.500

Χτες

Κτηνοτρόφος από τον Τύρναβο είχε δηλώσει περίπου 4.000 ζώα, με τον έλεγχο να καταγράφει μόλις 1.500

Λαμία: Δύο προσαγωγές για εμπρησμό – Τους είδαν να αδειάζουν μπιτόνι με πετρέλαιο σε χωράφι

Χτες

Προσήχθησαν δύο νεαροί στη Λαμία, ως ύποπτοι για απόπειρα εμπρησμού

Σοβαρό τροχαίο στη Χαλκιδική – Τραυματίας υπέστη ακρωτηριασμό

Χτες

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, ο τραυματίας υπέστη πλήρη ακρωτηριασμό κάτω άκρου

Βόλος: Ανήλικος οδηγός παρέσυρε 8χρονο και τον εγκατέλειψε

Χτες

Πεζός ήταν ο οκτάχρονος ήταν χτυπήθηκε, ενώ αυτή τη στιγμή συνεχίζει να νοσηλεύεται

Τραγωδία στους Παξούς: Δίωξη στους γονείς και τον παππού του 4χρονου κοριτσιού

Χτες

Ανείπωτη τραγωδία με τον θάνατο της 4χρονης, που πνίγηκε σε πισίνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.