E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επίθεση με βιτριόλι: Βήμα‑βήμα πως έφτασε η αστυνομία στην Κακαράντζουλα

Τα πρώτα της λόγια όταν την εντόπισαν οι Αρχές - Είχε κρατήσει τα ενοχοποιητικά στοιχεία ως «τρόπαια»

Επίθεση με βιτριόλι: Βήμα‑βήμα πως έφτασε η αστυνομία στην Κακαράντζουλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 30/10/2021 | 08:50

Στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Alpha, με τον Σταύρο Θεοδωράκη, μίλησε ο Γιάννης Σγούρος, επικεφαλής των αστυνομικών που έπιασαν τη 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα, τη γυναίκα που πέταξε το βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αστυνόμος και παρουσίασε το υλικό που συνέλεξαν οι αρχές από κάμερες στον δρόμο, με αποτέλεσμα να φτάσουν στα ίχνη της Έφης Κακαράντζουλα.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί κάποιος κρατάει τα ενοχοποιητικά στοιχεία από μια αποτρόπαια πράξη, είπε ότι η Κακαράντζουλα δεν πίστευε ποτέ ότι θα την βρει η αστυνομία και έτσι κράτησε την περούκα, την καμπαρντίνα, αλλά και την τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε. «Ήταν τα τρόπαιά της» είπε χαρακτηριστικά ο αστυνόμος.

Περιγράφοντας αναλυτικά πώς έφτασαν στα ίχνη της Έφης Κακαράτζουλα, είπε ότι όλα ξεκίνησαν, όταν δέχθηκε κλήση, που τον πληροφόρησε πως «στην οδό Θησέως έχει γίνει μια επίθεση σε βάρος μιας γυναίκας με καυστικό υγρό», προσθέτοντας ότι στα 15 χρόνια υπηρεσίας του, αυτό ήταν κάτι που άκουσε «πρώτη φορά». Αρχικά δεν υπήρχε σαφής εικόνα και στράφηκαν στις κάμερες που βρίσκονταν κοντά στο σημείο, για να βρουν «οτιδήποτε αξιοποιήσιμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα, οι Αρχές αναζητούσαν στο περιβάλλον του θύματος ποιος θα μπορούσε να έχει «κίνητρο». Παράλληλα, είχαν περισυλλέξει το καυστικό υγρό από το σημείο και μαρτυρίες όσων βρίσκονταν εκεί. Έπειτα από 5-6 μέρες, είχαν σχεδόν πλήρως το δρομολόγιο διαφυγής και το όχημα, ενώ ξεκίνησε και η σκιαγράφηση της γυναίκας που επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιβαρυντικός παράγοντας για τις έρευνες ήταν η πανδημία, καθώς «όλοι φορούσαμε μάσκες και γάντια και δεν μπορούσαμε να πάρουμε καθαρά χαρακτηριστικά». Ωστόσο, όπως ανέφερε, στοχοποίησαν αμέσως την δράστιδα, καθώς «φορούσε καμπαρντίνα με 30 βαθμούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Βρίσκοντας τον αριθμό κυκλοφορίας από το ταξί και από τις άρσεις απορρήτου εντοπίσαμε την κλήση που πραγματοποιήθηκε για να μισθωθεί το ταξί. Εντοπίσαμε την δράστιδα όταν πήγαινε στο καρτοτηλέφωνο [...] Το πλάνο από το καρτοτηλέφωνο σε σύγκριση με το πλάνο από τη στιγμή της επίθεσης, έδειξε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο» παρατήρησε ο κ. Σγούρος.

Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σπίτι της δράστιδας, το πρώτο πράγμα που τους είπε εκείνη, ήταν: «Τι θέλει η Ασφάλεια από εμένα;».

«Εννοούσε ότι δεν είχε καμία σχέση, καμία τριβή με την Αστυνομία και την Ασφάλεια. Στο σπίτι της βρήκαμε την περούκα και το καρτοτηλέφωνο. Σχεδίασε την επίθεση, την διέπραξε, θεώρησε ότι πέτυχε, αλλά δεν πέταξε τα πειστήρια. Ήταν τα τρόπαιά της» εξήγησε ο αστυνομικός...

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.