E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

600 ημέρες μετά: Συγκινητικές στιγμές στην Αυστραλία μετά το άνοιγμα των συνόρων

Δάκρυα χαράς με αγκαλιές και φιλιά στα αεροδρόμια

600 ημέρες μετά: Συγκινητικές στιγμές στην Αυστραλία μετά το άνοιγμα των συνόρων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/11/2021 | 13:32

Έπειτα από ενάμιση περίπου χρόνο η Αυστραλία άνοιξε και πάλι τα σύνορά της. Σημειώνεται πως τα σύνορα της χώρας ήταν κλειστά εδώ και 600 περίπου ημέρες σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ εκτυλίσσονται σκηνές αντάμωσης ανθρώπων που είχαν χωριστεί εδώ και καιρό λόγω πανδημίας. Στις 20 Μαρτίου του 2020, η Αυστραλία επέβαλε ένα από τα πιο αυστηρά μέτρα κλεισίματος των συνόρων στον κόσμο για να προστατευτεί από τον κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεκάδες χιλιάδες Αυστραλοί που ζουν στο εξωτερικό δεν είχαν μπορέσει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για 19 μήνες. Οι πτήσεις ήταν σπάνιες και οι πολίτες στους οποίους διδόταν άδεια να επιστρέψουν έπρεπε να περάσουν από μια δαπανηρή καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο.

Οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα μέτρα αυτά και οι πλήρως εμβολιασμένοι Αυστραλοί μπορούν εφεξής να ταξιδεύουν χωρίς καραντίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas είχε καθηλώσει στο έδαφος μεγάλο μέρος του στόλου της και ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλός της Άλαν Τζόις εξέφρασε ικανοποίηση για την επανάληψη των διεθνών πτήσεων, “η οποία άργησε πολύ να έρθει”.

Συγκινητικές στιγμές στην Αυστραλία

“Είναι υπέροχο να βλέπω ότι οι Αυστραλοί μπορούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους έπειτα από πολύ καιρό που έμειναν χώρια”, σημείωσε. “Είναι μια μεγάλη μέρα για την Αυστραλία”, δήλωσε παράλληλα ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον, αναρτώντας στο Facebook μήνυμα στο οποίο ανέφερε ότι η χώρα είναι πλέον “έτοιμη να απογειωθεί!”.

Στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ σήμερα την αυγή οι πρώτοι επιβάτες που αποβιβάστηκαν δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους για την επιστροφή τους, η οποία αποτυπώθηκε σε συγκινητικές εικόνες αγκαλιών με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι κάτι το “μαγικό”, είπε σε δημοσιογράφους ο Τιμ Τάρνερ, ο οποίος δεν είχε δει τον γιο του για έναν χρόνο.

Η Τζούλι Τσου, η οποία επέστρεψε από τη Βρετανία, είπε ότι προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της την ώρα της προσγείωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Ανυπομονούσα να αγγίξω το χέρι της μαμάς μου όταν θα την έβλεπα. Λαχταρούσα να την αγκαλιάσω”, συνέχισε η Αυστραλιανή αυτή που επέστρεψε για να δει τη μητέρα της που βρίσκεται στο νοσοκομείο. “Θα είναι πολύ συγκινητικό”, πρόσθεσε.

Για κάποιους, όπως η Λούσιντα Μποτλέρο, το άνοιγμα των συνόρων ήρθε αργά.

“Είχα να δω την οικογένειά μου τέσσερα χρόνια και προσπαθούσαμε ενάμιση χρόνο τώρα να έρθουμε”, είπε. “Έχω ανάμεικτα συναισθήματα επειδή δεν μπόρεσα να ξαναδώ ζωντανό τον πατέρα μου. Πέθανε μόλις πριν από μια εβδομάδα, (…) ωστόσο είναι καλό που θα μπορέσω να πάω στην κηδεία του”.

Την ώρα που κάποιοι αποβιβάζονταν, άλλοι ετοιμαζόντουσαν να φύγουν από την Αυστραλία για να συναντήσουν τους συγγενείς τους στο εξωτερικό.

Ο 35χρονος Άμπχι Μπάτζαζ είπε ότι ήταν πολύ συγκινημένος που μπορούσε να πετάξει για τις ΗΠΑ για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του, την οποία έχει να δει σχεδόν δύο χρόνια.

“Περίμενα αυτήν την μέρα καιρό”, είπε, προτού αναχωρήσει για το Λος Άντζελες.

Η συχνότητα των πτήσεων θα επανέλθει σταδιακά, μολονότι οι επιβάτες στις πρώτες πτήσεις ήταν λίγοι.

Ωστόσο, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ξένοι που διαμένουν στην Αυστραλία παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα, μη μπορώντας να επιστρέψουν στις χώρες τους για να ξαναδούν τους φίλους ή τις οικογένειές τους, καθώς τα μέτρα χαλάρωσης εφαρμόζονται κυρίως για τους Αυστραλούς πολίτες.

Επίσης ορισμένες αυστραλιανές πολιτείες, στις οποίες τα ποσοστά εμβολιασμών κατά της COVID-19 παραμένουν χαμηλά, θα παραμείνουν σχεδόν κλειστές. Μια υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών θα παραμείνει σε ισχύ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο σοκ στις ΗΠΑ: ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζητά τη φυλάκιση του δημάρχου και του κυβερνήτη του Σικάγο

Σήμερα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τους δύο Δημοκρατικούς την Τετάρτη ότι δεν προστάτευσαν τα μέλη της αστυνομίας μετανάστευσης

Πάνος Ρούτσι: «Έχουμε ορίσει επιστήμονες από το εξωτερικό για την εκταφή, δεν εμπιστευόμαστε τίποτα στην Ελλάδα»

Σήμερα

«Δεν φανταζόμουν ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει συνείδηση και ανθρωπιά στο να μάθω από τι πέθανε το παιδί μου, δηλαδή το αυτονόητο» τονίζει ο Πάνος Ρούτσι

Έγγραφα 800 σελίδων αποκαλύπτουν πως η Ρωσία ενισχύει στρατιωτικά την Κίνα για πιθανή εισβολή στην Ταϊβάν

Σήμερα

Τα έγγραφα παρουσίασε ένα ανεξάρτητο βρετανικό think tank, επαληθεύοντας τη γνησιότητά τους - Από το 2023 η συμφωνία Μόσχας και Πεκίνου για την πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων

Αναβλήθηκε η εκταφή της σορού του γιου του Πάνου Ρούτσι

Σήμερα

Θα οριστεί νέα ημερομηνία τις επόμενες μέρες

Ένοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης για το τροχαίο στη Φιλοθέη

Σήμερα

Ο ηθοποιός άσκησε έφεση κατά της απόφασης ενώ δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα του δικηγόρου για ελαφρυντικά, όπως ο πρότερος έντιμος βίος

Πίνακες του Μπομπ Ρος θα πωληθούν σε δημοπρασία για τη χρηματοδότηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στις ΗΠΑ

Σήμερα

«Η δημοπρασία εξασφαλίζει ότι η κληρονομιά του συνεχίζει να στηρίζει το ίδιο το μέσο που μετέδιδε τη χαρά και τη δημιουργικότητα επί δεκαετίες»

Voucher 750 ευρώ: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Σήμερα

Το πρόγραμμα αφορά 170.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

ΗΠΑ: Στο Σικάγο εκατοντάδες στρατιώτες της Εθνοφρουράς

Σήμερα

Εκατοντάδες στρατιώτες της Εθνοφρουράς από το Τέξας έφτασαν σε ένα κέντρο εκπαίδευσης του στρατού έξω από το Σικάγο

Τέλος οι σκαλωσιές από το δυτικό τμήμα του Παρθενώνα ‑ Το ίντερνετ σε παραλήρημα

Σήμερα

Οι εργασίες συντήρησης θα συνεχιστούν με τη χρήση μικρότερων και πιο ευέλικτων κατασκευών

Έπεσε εκπαιδευτικό αεροπλάνο στο Τατόι

Σήμερα

Συναγερμός έχει σημάνει

Μαδρίτη: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου ‑ Ανασύρθηκαν τέσσερις σοροί

Σήμερα

Μαδρίτη: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου - Ανασύρθηκαν τέσσερις σοροί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.