E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Lockdown μόνο για ανεμβολίαστους ‑ Όλα τα νέα μέτρα

Με rapid τεστ σε λιανεμπόριο, τράπεζες και μεικτούς χώρους εστίασης οι ανεμβολίαστοι

Lockdown μόνο για ανεμβολίαστους ‑ Όλα τα νέα μέτρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 2/11/2021 | 15:58

Νέα μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ συνεχίζεται η έκρηξη κρουσμάτων. Αναλυτικά τι θα ισχύει από το Σάββατο (06/11).

Νέα δέσμη μέτρων που αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους αυτή τη φορά και τίθενται σε εφαρμογή από το ερχόμενο Σάββατο (06/11) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (02/11) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι δεν οδηγούμαστε σε νέο lockdown, ούτε και αλλάζουν οι ελευθερίες των εμβολιασμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα νέα μέτρα έρχονται μετά την "έκρηξη" των κρουσμάτων που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να ανασχέσει την εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα μας, η οποία μετρά καθημερινά εκατοντάδες διασωληνωμένους και δεκάδες νεκρούς. Οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων που ανακοινώνει τις τελευταίες μέρες ο ΕΟΔΥ πραγματικά σοκάρουν, ενώ σήμερα, Τρίτη (02/11) είχαμε "μαύρο" ρεκόρ με 6.700 κρούσματα. Παράλληλα, η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια, μέσω των νέων μέτρων, να αυξήσει τους εμβολιασμούς, οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό παραμένουν στάσιμοι.

Τα νέα μέτρα βασίζονται στην αύξηση των εβδομαδιαίων rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, στην πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε τράπεζες, εμπορικά καταστήματα και ανοιχτούς χώρους εστίασης μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid ή PCR test και στην αυστηροποίηση των ελέγχων σχετικά με την επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών και την τήρηση των μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά τα νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο (06/11) είναι:

  • Υποχρεωτικά δύο τεστ (rapid ή pcr) εβδομαδιαίως για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους με δικό τους κόστος, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε χώρους λατρείας
  • Η πρόσβαση σε τράπεζες, Δημόσιες Υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης και χώρων διασκέδασης θα γίνεται μόνο με επίδειξη αρνητικού pcr ή rapid test για τους μη εμβολιασμένους
  • Δεν θα χρειάζεται τεστ για τα καταστήματα τροφίμων (πχ. super market), φαρμακεία ή εκκλησίες
  • Θα υπάρξουν περιορισμοί στα γήπεδα εάν δεν τηρηθεί το μέτρο της μάσκας. Οι ομάδες θα δέχονται ποινές.
  • Οι έλεγχοι εντείνονται και θα γίνουν αυστηρότεροι με επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών(εμβολιασμού και νόσησης) και εγγράφου ταυτοπροσωπίας ενώ οι ποινές αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται στα 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος. Επίσης θα γνωστοποιείται το γεγονός ότι συγκεκριμένα καταστήματα δεν τηρούν τα μέτρα.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε τα εξής:

  • Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου για τους άνω των 18
  • Επέκταση της καμπάνιας εμβολιασμού με μηνύματα και τηλεοπτικά σποτ

Επίσης, ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι παραμένει έως και το τέλος του χρόνου το μέτρο αναστολής εργασίας για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των επικουρικών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στήριξη του ΕΣΥ

Σχετικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο υπουργός ανέφερε πως γίνεται ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το νέο κύμα.

Όπως είπε, ήδη έχουν αναπτυχθεί αναπτυχθεί 1300 κρεβάτια εντατικής θεραπείας και 2000 μόνιμοι γιατροί παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Επίσης τόνισε ότι βρίσκεται σε πλήρη σύμπραξη ο δημόσιος τομέας με τον ιδιωτικό τομέα στη βόρεια Ελλάδα, όπου ήδη έχουν παραχωρηθεί από τον ιδιωτικό τομέα κλίνες για covid και non covid περιστατικά. Ακόμη, είπε πως θα δοθούν κίνητρα και σε ιδιώτες γιατρούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εφόσον χρειαστεί, και αν αυτό δε συμβεί, θα ληφθούν υποχρεωτικά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Βασικό μας όπλο το εμβόλιο"

Ο κ. Πλεύρης τόνισε για μία ακόμη φορά, ότι σ' αυτή τη φάση της πανδημίας έχουμε μία ειδοποιό σημαντική διαφορά και αυτή είναι το εμβόλιο, καθώς «φαίνεται πως κινδυνεύουν 30 φορές λιγότερο οι εμβολιασμένοι από τους ανεμβολίαστους για βαριά νόσηση και εισαγωγή στην ΜΕΘ». Επισήμανε επίσης ότι πάνω από το 80% όσων νοσηλεύονται σήμερα στις ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι .

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, οι ειδικοί εισηγήθηκαν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ενταθούν τα τεστ στους ανεμβολίαστους και οι έλεγχοι των αρμοδίων οργάνων, ενώ στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση για υποχρεωτικότητα της μάσκας παντού, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν τις προηγούμενες ώρες πως από τη μια τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καλά, ωστόσο τόνιζαν με κάθε τρόπο πως οποιαδήποτε νέα μέτρα δεν θα αλλάζουν στο ελάχιστο τις ζωές των εμβολιασμένων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Σήμερα

Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Σήμερα

Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.