E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εφιαλτικές εικόνες από τη Ρουμανία: Βάζουν τους ασθενείς Covid στα αυτοκίνητα με οξυγόνο γιατί δεν έχουν κλίνες

Εχει 500 νεκρούς την ημέρα

Εφιαλτικές εικόνες από τη Ρουμανία: Βάζουν τους ασθενείς Covid στα αυτοκίνητα με οξυγόνο γιατί δεν έχουν κλίνες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/11/2021 | 10:19

Στην δίνη της πανδημίας βρίσκεται η Ρουμανία η οποία χτυπιέται ανελέητα από τον κορωνοϊό με τα κρούσματα να ανεβαίνουν διαρκώς και τα νοσοκομεία να δέχονται πίεση άνευ προηγουμένου, την ώρα που η χώρα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά στην εμβολιαστική κάλυψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις 2 Νοεμβρίου πέθαναν από κορωνοϊό 591 άνθρωποι, ενώ γενικώς ο μέσος όρος νεκρών ημερησίως κινείται κοντά στους 500!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δίνουν στην τελευταία στη λίστα, Βουλγαρία ποσοστό εμβολιασμένων - τουλάχιστον με μία δόση, επί του πληθυσμού στο 23.8% και στην αμέσως επόμενη, Ρουμανία, 36,5%. Με αυτά τα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων και τις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και υποδομές η Ρουμανία μετρά εκατοντάδες νεκρούς κάθε μέρα.

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα είναι η εικόνα που έρχεται από την πόλης Μπουζάου, βορειότερα του Βουκουρεστίου στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας όπου τα νοσοκομεία έχουν τέτοια πληρότητα που οι γιατροί έφτασαν στο σημείο, μην έχοντας άλλες κλίνες, να αφήνουν τους ασθενείς μέσα στα αυτοκίνητά τους στο πάρκινγκ προκειμένου να μπορούν να τους παρέχουν οξυγόνο.

«Έχουμε κάποιον από χθες, από τη 01:00 στο αυτοκίνητο, και η νοσοκόμα μας εξήγησε πώς να χρησιμοποιήσουμε το σωλήνα οξυγόνου, γιατί έχουν πολύ κόσμο και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Πολύ μεγάλη πίεση, υπάρχουν δύο νοσοκόμες για 70 ασθενείς», λέει συγγενής ασθενούς στο ρουμανικό δίκτυο Stirile Pro TV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γιατροί περιγράφουν μία εικόνα δραματική λέγοντας πως πολλοί από τους ασθενείς Covid στο πάρκινγκ είναι ανεμβολίαστοι και φτάνουν στο νοσοκομείο πολύ αργά, ακόμη και μια εβδομάδα μετά τα πρώτα συμπτώματα. Ορισμένοι από αυτούς έχουν κορεσμό οξυγόνου μόνο 50%, και οι πνεύμονές τους έχουν υποστεί σοβαρή βλάβη.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου δε μιλώντας για την επιλογή του αυτή, να βρίσκονται οι ασθενείς στο πάρκινγκ, λέει πως βρήκε καλύτερη την επιλογή των αυτοκινήτων γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε οι ασθενείς να βρίσκονται μέσα στο κρύο σε σκηνές. «Ακόμα και στα ιδιωτικά αυτοκίνητα υπάρχουν ασθενείς στους οποίους πρέπει να μεταφέρουμε σωλήνες οξυγόνου για να αναπνέουν κανονικά. Κάποιοι δε θέλουν να κάθονται σε σημεία όπου έχουμε οξυγόνο, νιώθοντας πιο άνετα ή ψυχικά καλύτερα στα προσωπικά αυτοκίνητα», λέει χαρακτηριστικά.

Η αυλή του νοσοκομείου είναι επίσης γεμάτη ασθενοφόρα. Το μεσημέρι της Τετάρτης υπήρχαν 11 λεωφορεία που έφερναν ασθενείς. Από την άλλη, άλλοι 150 άνθρωποι από το Μπουζάου περιμένουν να υποβληθούν σε εξετάσεις στο σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε βίντεο:

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.