E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ‑ Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και άνεμοι 7 μποφόρ

Πτώση της θερμοκρασίας και δυνατοί άνεμοι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ‑ Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και άνεμοι 7 μποφόρ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/7/2013 | 00:30

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής, κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρα, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά και τη βόρεια Εύβοια. Από το μεσημέρι της Δευτέρας δε, κακοκαιρία θα πλήξει την Πελοπόννησο με τοπικά ισχυρές καταιγίδες, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες αναμένουμε στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και στο βορειοδυτικό Αιγαίο, ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας για τη Δευτέρα 22 Ιουλίου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 35 στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 33 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 22 έως 28 στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας, κυρίως στα δυτικά, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Τοπικές βροχές ή καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα περιμένουμε την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για σήμερα, Δευτέρα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς με κατηγορία κινδύνου 4.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές που παρουσιάζουν πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς είναι η Περιφέρεια Αττικής, το Βόρειο Αιγαίο και ειδικά τα νησιά των Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας, οι νομοί Λασιθίου και Ηρακλείου Κρήτης, οι Κυκλάδες και η Νότια Εύβοια.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Δείτε τον χάρτη επικινδυνότητας:

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φοινικούντα: Ο ανιψιός αναγνώρισε έναν από τους 22χρονους ως δράστη του διπλού φονικού

Πριν 7 ώρες

Τηλεφώνημα πριν τη δολοφονία δείχνει εμπλοκή τρίτου προσώπου

Ελεύθερος 22χρονος Έλληνας στρατιώτης στην Ουκρανία μετά από 11 μήνες αιχμαλωσίας

Χτες

Πολέμησε για το ρωσικό στρατό - «Φρίκη χωρίς νόημα», χαρακτήρισε τον πόλεμο

Εκείνος 93 ετών, εκείνη 37 και έφεραν στον κόσμο ένα αγοράκι: Το ζευγάρι θέλει να αποκτήσει κι άλλο παιδί

Χτες

Ο πατέρας περιγράφει τη γέννηση του γιου του ως «απίστευτη εμπειρία»

Νέο μπλόκο του Ισραήλ στη Ράφα: Με 4 σορούς ομήρων απαντά η Χαμάς

Χτες

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι το πέρασμα της Ράφα θα παραμείνει κλειστό μέχρι την Τετάρτη

e‑EΦΚΑ: Kάτω από 1000 ευρώ ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα

Χτες

Με βάση τα τελευταία στοιχεία του e-ΕΦΚΑ για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, ο μέσος μισθός είναι μόλις 1176 ευρώ μικτά, ή 980 καθαρά

Ναυάγιο στο Αγαθονήσι: Καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Χτες

Ο απολογισμός του ναυαγίου στο Αγαθονήσι, ήταν δεκαέξι νεκροί από πνιγμό, χωρίς να τους παρασχεθεί καμία βοήθεια

Μαδαγασκάρη: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι «ανέλαβε την εξουσία» και διέλυσε τη Γερουσία

Χτες

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο κάλεσε τον συνταγματάρχη Ραντριανιρίνα να αναλάβει την προεδρία, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πρόστιμο €157 εκατ. σε πασίγνωστες μάρκες ρούχων

Χτες

Η έρευνα της Επιτροπής αποκάλυψε ότι οι τρεις εταιρείες περιόρισαν τη δυνατότητα των ανεξάρτητων μεταπωλητών τους

Γάζα: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Χαμάς και «ένοπλων φατριών» ‑ Πυροβολισμοί και εκρήξεις στην πόλη

Χτες

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή η κατάπαυση του πυρός την Παρασκευή μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Χαμάς αναπτύχθηκαν σε πολλές πόλεις της Λωρίδας της Γάζας, σε αγορές ή σε δρόμους.

ΗΠΑ: Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος διέκοψε απότομα τη συνέντευξη με τον Τζέι Ντι Βανς μετά από καβγά στο αέρα της εκπομπής

Χτες

Ο παρουσιαστής Τζορτζ Στεφανόπουλος διέκοψε τη συνέντευξη με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέι Ντι Βανς, μετά από έντονη λογομαχία σε σχέση με την απόπειρα δωροδοκίας του πρώην αξιωματούχου της κυβέρνησης Τραμπ, Τομ Χόμαν

Ένοχοι για κακοποίηση δύο παιδιών μητέρα και πατριός ‑ Συγκλόνισε η κόρη στο Εφετείο Χανίων

Χτες

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 15χρονη τότε κοπέλα είχε πάει σχολείο με μώλωπες και φορώντας κουκούλα για να κρύψει το πώς την είχε κουρέψει η μητέρα της

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.