E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός: Το «Plan B» της κυβέρνησης εάν η κατάσταση χειροτερέψει

Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση

Κορωνοϊός: Το «Plan B» της κυβέρνησης εάν η κατάσταση χειροτερέψει
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/11/2021 | 08:15

Οι Επιστήμονες έχουν εντοπίσει ότι μια βασική εστία υπερμετάδοσης είναι η νυχτερινή διασκέδαση και η εισήγηση τους στην κυβέρνηση, είναι να μπει «κόφτης» στο ωράριο λειτουργίας των μπαρ – εστιατορίων και των κέντρων διασκέδασης από τις 12:00 τα μεσάνυχτα ή τη 01:00 έτσι ώστε να περιοριστεί ο συνωστισμός και η κυκλοφορία το βράδυ.

Επιπλέον προτείνεται η κατάργηση των ορθίων στους χώρους διασκέδασης, και να λειτουργούν, όπως και σε προηγούμενη φάση, μόνο με καθήμενους σε τραπέζια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο τραπέζι είναι και η επαναφορά της χρήσης μάσκας από όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Plan B με μέτρα του 2020

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχουν απορρίψει ως γενική αρχή την επιβολή γενικών ή τοπικών μέτρων που να παραπέμπουν σε lockdown και να αφορούν και στους εμβολιασμένους, οι οποίοι έχουν πράξει το «καθήκον» τους. Θεωρούν ότι αυτό στέλνει λάθος μήνυμα σε όσους έχουν επιφυλάξεις για το εμβόλιο αλλά ενέχει και… πολιτικό κόστος.

Ωστόσο οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτες λύσεις και εφόσον ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξηθεί ανησυχητικά και το Σύστημα Υγείας απειληθεί σοβαρά, τότε θεωρείται μονόδρομος η εφαρμογή ενός Plan Β.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ και βδομάδες η κυβέρνηση έχει ζητήσει προτάσεις από τους ειδικούς έτσι ώστε να είναι έτοιμη να εφαρμόσει νέο πλαίσιο μέτρων ανά πάσα στιγμή, εφόσον χρειαστεί. Μέτρα που είχαν εφαρμοστεί και στις περασμένες, δύσκολες εποχές, και έχει «μετρηθεί» η αποτελεσματικότητα τους.

Το μέγεθος της έξαρσης του κύματος της covid_19, θα κρίνει επίσης αν τα μέτρα θα εφαρμοστούν μόνο στις επιβαρυμένες περιοχές ή σε όλη τη χώρα, σε μία προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα σε τοπικό επίπεδο άφησε χτες και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. «Τοπικά περιοριστικά μέτρα θα μπορούσαν να υπάρξουν, όμως η γενική μας αρχή είναι ότι και αυτά θα αφορούν στους ανεμβολίαστους» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη τα όποια οριζόντια μέτρα πρέπει να επηρεάζουν κατά το δυνατόν λιγότερο όσους έχουν εμβολιαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κραυγή αγωνίας» από τη Μίνα Γκάγκα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, γιατρός και η ίδια στο επάγγελμα, δεν έκρυψε την αγωνία της για το ενδεχόμενο να έρθει η στιγμή της διαλογής από τους συναδέλφους της για την είσοδο ασθενών στις Μ.Ε.Θ.. “Αν αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα κορονοϊού, οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, θα πρέπει σε λίγο να διαλέξουμε αν θα νοσηλευθεί ασθενής με κορονοϊό ή με εγκεφαλικό”, δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γκάγκα (Ant1), κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για άμεσο εμβολιασμό.

Ενίσχυση του ΕΣΥ και επιχείρηση πειθούς των ανεμβολίαστων

Η κυβέρνηση, όπως αναφέρει, έχει λάβει ήδη μέτρα για την υγειονομική θωράκιση της χώρας σε δύο ακόμη κατευθύνσεις.

Πρώτον: στην ενίσχυση του ΕΣΥ και κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα αλλά και με προσωπικό, ενώ στο τραπέζι, εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση που να καλύπτει τις ανάγκες, είναι και η επίταξη γιατρών. Παράλληλα έχει σχεδιαστεί και αναδιάταξη του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεύτερον: στην αύξηση των εμβολιασμών, καθώς η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων, παρατηρείται στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Την Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα για την 3η δόση και καλούνται να επισπεύσουν τον εμβολιασμό όσοι έχουν κάνει ήδη τη δεύτερη δόση του εμβολίου πριν από 6 μήνες, ή το μονοδοσικό της Johnson & Johnson πριν από 2 μήνες.

Με νέα καμπάνια θα υπάρξει ξανά ενημέρωση για τα οφέλη του εμβολίου στους ανεμβολίαστους.

Αύξηση των ραντεβού για την 1η δόση

Τις τελευταίες ημέρες, με την έξαρση της πανδημίας, τα νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους αλλά και λόγω της εικόνας που παρουσιάζουν πια τα νοσοκομεία, τα ραντεβού έχουν αυξηθεί…

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης (Anta1) τα ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου έχουν αυξηθεί σε περίπου 20.000 ημερησίως, ενώ πριν είχαν κάνει «βουτιά» στα 5.000 ημερησίως.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στην Ανοιξη: Το βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τον εμπρησμό του 50χρονου

Χτες

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ο δράστης ανάβει τη φωτιά και απομακρύνεται ατάραχος, ενώ οι πρώτες φλόγες ξεπηδούν δευτερόλεπτα αργότερα.

Θερινές εκπτώσεις 2025: Ανοικτά αύριο τα καταστήματα – Τι πρέπει να ξέρετε πριν βγείτε για ψώνια

Χτες

Την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων τα καταστήματα λειτουργούν προαιρετικά με ωράριο 11:00–20:00, ενώ οι έμποροι εκτιμούν συνολικό τζίρο έως 7,4 δισ. ευρώ για φέτος.

Σε γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι αποκάλυψαν οι πρώτες έρευνες

Χτες

Την ανατριχιαστική ανακάλυψη έκανε άστεγος σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Ευελπίδων - την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Κυψέλη: Πτώμα εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

Χτες

Τη βαλίτσα ανακάλυψε άστεγος στην οδό Ευελπίδων

Λορέντζο Καριέρε: Θλίψη στο τελευταίο αντίο – Συντετριμμένη η Έλενα Κατραβά με ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια

Χτες

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται στον Ιερό Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό

Τροχαίο στη Σταυρούπολη: Σοκαριστικό βίντεο από τον θάνατο του 23χρονου μοτοσικλετιστή

Χτες

Ο 25χρονος οδηγός του ΙΧ και ο νεαρός μοτοσικλετιστής κινούνταν και οι δύο με πράσινο φανάρι στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μίκη Θεοδωράκη.

Απόκοσμη Μόσχα: Χάθηκε ο ήλιος από τον μαύρο καπνό μετά τις ουκρανικές επιθέσεις με drones

Χτες

Επτά νεκροί και 24 τραυματίες μετά την ουκρανική επίθεση με drones που έπληξε κέντρο logistics και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της Μόσχας.

Ο 20χρονος Μέσι κρατούσε αγκαλιά τον βρεφούλη Γιαμάλ το 2007 σε καμπάνια ‑ και αύριο οι δύο τους θα αντιμετωπιστούν στον τελικό του Μουντιάλ 2026.

Χτες

Ποιος μαθηματικός υπολόγισε τι κρύβει η ιστορική φωτογραφία Μέσι-Γιαμάλ πριν από 19 χρόνια;

Πρόωρη συνταξιοδότηση: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα «παράθυρα» του 2025

Χτες

Από την «δεκαετία του ΟΓΑ» έως την κάλυψη εισφορών για ανέργους από τη ΔΥΠΑ - όλες οι διαθέσιμες επιλογές για όσους θέλουν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη.

Voucher για παιδικούς σταθμούς: Ποιοι δικαιούχοι εξαιρούνται από τα εισοδηματικά κριτήρια

Χτες

Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση αναπροσαρμόζει τα όρια εισοδήματος και διευρύνει τον κύκλο των δικαιούχων από το σχολικό έτος 2026-2027.

Καύσωνας: Ποιες περιοχές θα «καούν» τις επόμενες μέρες και πότε θα χτυπήσει κόκκινο το θερμόμετρο

Χτες

Η Δευτέρα αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα του καλοκαιριού, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.

Τι ανακαλύφθηκε στη Λιβύη και αλλάζει όσα ξέραμε για τον αρχαίο μεσογειακό κόσμο

Χτες

Η Γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή έφερε στο φως θέατρο, ιερά συγκροτήματα και έναν ελληνικό ιππόδρομο χωρίς αντίστοιχο σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.