E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Μαθήτρια του ΕΠΑΛ Κορδελιού έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά τον βιασμό της»

Οι εκφοβισμοί και οι απειλές για «κανονίσματα στις τουαλέτες»

«Μαθήτρια του ΕΠΑΛ Κορδελιού έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά τον βιασμό της»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/11/2021 | 10:45

Ο βιασμός οδήγησε τη μαθήτρια σε απόπειρα αυτοκτονίας. Αυτό υποστηρίζει ο νομικός σύμβουλος του δήμου, Φώτης Γροντάς. Είναι η τρίτη καταγγελία που γίνεται το τελευταίο διάστημα, για το 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη…

Σοκαριστικές είναι οι εξελίξεις που αφορούν τις καταγγελίες βιασμού μαθητριών στο 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού, στην δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα λίγα μέτρα από το σχολείο τους. Εκτός από αυτές των δύο φερόμενων θυμάτων, ο νομικός σύμβουλος κ. Φώτης Γροντάς ανέφερε πως έχει προηγηθεί ακόμη ένα περιστατικό βιασμού, στο ίδιο σχολείο, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για εκφοβισμό του πρώτου φερόμενου θύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισήμανε ο κ. Γροντάς, στο συγκεκριμένο σχολείο έχει προηγηθεί τουλάχιστον ένα ακόμη περιστατικό βιασμού μαθήτριας, στο οποίο δεν εμπλέκεται ο 16χρονος κατηγορούμενος. «Η συγκεκριμένη μαθήτρια έφτασε μέχρι και στην απόπειρα αυτοκτονίας μερικές εβδομάδες μετά τον εφιάλτη που έζησε. Η πηγή που μου το αποκάλυψε, είχε κινητοποιηθεί τότε, και το γεγονός έφτασε μέχρι τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας. Παρόλα αυτά, εισέπραξαν μία ξύλινη γλώσσα, στην προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος» ενώ ο ίδιος τονίζει πως έπονται νομικές ενέργειες εναντίον του ΓΓ για παράβαση καθήκοντος.

Ο 16χρονος φερόμενος ως δράστης, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, δεν έχει απομακρυνθεί μέχρι στιγμής από το ΕΠΑΛ, αλλά μόνο άλλαξε τμήμα, γεγονός που απέτρεπε τις δύο καταγγέλλουσες να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες. «Είναι δυνατόν να φοβούνται τα θύματα και να μην πηγαίνουν σχολείο, ενώ ο φερόμενος ως δράστης να παραμένει ανενόχλητος; Δεν είναι αυτή η λύση. Έχουν γίνει δύο καταγγελίες για βιασμό, και οι μόνες που φαίνεται να συνεχίζουν να κακοποιούνται ψυχολογικά, είναι τα ίδια τα θύματα» αναφέρει ο κ. Γροντάς στο thesstoday.gr, ενώ παράλληλα τονίζει πως όταν η 15χρονη μαθήτρια επισκέφτηκε το σχολείο για να υπάρξει συνεδρία με την σχολική ψυχολόγο, στο προαύλιο του ΕΠΑΛ, φίλοι του 16χρονου κατηγορούμενου την εκφόβισαν και την απείλησαν με πολύ σκληρό τρόπο.

«Όταν πήρα τηλέφωνο τον διευθυντή ώστε να του μεταφέρω το περιστατικό, ο ίδιος μου απάντησε πως έχω λάθος πληροφόρηση. Νομίζει πως είναι δικαστικός υπάλληλος και όχι εκπαιδευτικός». Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρξουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, καθώς και της ψυχολόγου που παρακολουθεί τα δύο φερόμενα ως θύματα, όπου «θεωρώ πως θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο στις υποθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης όπως πληροφορήθηκα πως ο διευθυντής ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την μητέρα του πρώτου θύματος, και της έκανε παρατήρηση για την έκταση του θέματος, καθώς δυσφημεί το σχολείο. Λες και αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν ξέρουμε από τι να σοκαριστούμε πρώτα.»

«Όποια αρνείται την κανονίζω στις τουαλέτες»

Ήταν 18 Οκτωβρίου, όταν μετά το κουδούνι για διάλειμμα της πρώτη ώρας, ο 16χρονος προσέγγισε το 15χρονο φερόμενο θύμα του. Ο φερόμενος ως δράστης ανέφερε στην 15χρονη πως δεν είναι καλά ψυχολογικά, και πως θέλει να μιλήσουν. Η ίδια θέλησε να τον βοηθήσει, ενώ με την σειρά του ο 16χρονος την έπεισε να συζητούσαν στο σπίτι του, όπως και έγινε. Ο ανήλικος, μόλις έκλεισε την πόρτα, όρμηξε στην συμμαθήτρια του και ασέλγησε πάνω της, σύμφωνα με την καταγγελία.

Όπως δήλωσε ο κ. Γροντάς, η 15χρονη έλεγε συνεχώς πως δεν ήθελε να συνεχίσει αλλά εκείνος φέρεται να ξέσπασε πάνω της όλες του τις αρρωστημένες ορέξεις. Ο 16χρονος μάλιστα φέρεται να της είπε «σιγά τι έγινε, πώς κάνεις έτσι;», ενώ υπερηφανευόταν για την αρρωστημένη του πράξη στους συμμαθητές του και υποστήριζε πως «όποια αρνείται, την κανονίζω στις τουαλέτες», ενώ μέχρι σήμερα ισχυρίζεται πως όλα έγιναν με την συναίνεσή της.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Σήμερα

Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Σήμερα

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Marfin: Οι φωτογραφίες από διακοπές που άνοιξαν τον δρόμο για συλλήψεις – Το προφίλ των κατηγορουμένων και ο φερόμενος ρόλος τους

Σήμερα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το 2019 οι αστυνομικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους φωτογραφικό υλικό

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

Σήμερα

Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Σήμερα

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Βίντεο‑σοκ από την Ινδία: Τι συνέβη μετά τον βιασμό και τη δολοφονία 11χρονης ‑ δεκάδες συλλήψεις

Σήμερα

Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρισε άνδρα κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Δυτική Βεγγάλη μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός 11χρονου κοριτσιού σε λίμνη.

Χάρι και Μέγκαν συναντούν τον βασιλιά Κάρολο σε «ιστορική» επανένωση ‑ τα παιδιά είδαν τον παππού τους για πρώτη φορά σε 4 χρόνια

Σήμερα

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα υποδέχτηκαν τον Χάρι με την οικογένειά του στο Χάιγκροουβ, σε αυστηρά ιδιωτική συνάντηση χωρίς φωτογραφίες

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Σήμερα

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.