E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έρχεται βαρυχειμωνιά: Χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο

Υπό το μηδέν η θερμοκρασία σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Έρχεται βαρυχειμωνιά: Χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο
Pixabay
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/11/2021 | 11:53

Ο καιρός άρχισε να δείχνει τα… δόντια του τα τελευταία 24ωρα. Σε λίγες μέρες η βαρυχειμωνιά θα «χτυπήσει» για τα καλά τη χώρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Για χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα μέσα στην επόμενη εβδομάδα προειδοποίησε ο μετεωρολόγος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την πρόγνωσή του μια οργανωμένη κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα στα μέσα της άλλης εβδομάδας και ενδέχεται να έχουμε και χιόνια ακόμη σε χαμηλά υψόμετρα στη Βόρεια Ελλάδα.

“Πλέον ο χειμώνας αρχίζει σιγά-σιγά να κάνει αισθητή την παρουσία του” τόνισε ο μετεωρολόγος. «Όσο θα πηγαίνουμε προς τη 17η Νοεμβρίου, θα αρχίσει να πέφτει και η θερμοκρασία. Άρα από τα μέσα της άλλης εβδομάδας έρχεται βαρυχειμωνιά με χιόνια πιθανόν και σε χαμηλά υψόμετρα προς την βόρεια Ελλάδα», υπογράμμισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Υπό το μηδέν η θερμοκρασία σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρνητικές θερμοκρασίες κατέγραψαν και σήμερα το πρωί οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η απολύτως ελάχιστη θερμοκρασία του πρωινού σημειώθηκε στο Νευροκόπι (-3,4 βαθμοί Κελσίου) και ακολούθησαν η Κοιλάδα Κοζάνης (-3,2), το Περιθώρι Νευροκοπίου (-3,1), το Βαρικό Φλώρινας (-2,9), το Μεσόβουνο Κοζάνης (-2,8) και το Παρανέστι Δράμας (-2,8).

Η πρόγνωση για σήμερα
Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών υπάρχει για την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και τα ορεινά της Κρήτης έως το μεσημέρι και στη συνέχεια για τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη. Η ορατότητα στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 17, στη Θεσσαλία από 4 έως 16, στην Ήπειρο από 5 έως 19, στην Ανατολική Στερεά από 4 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 7 έως 18, στην Πελοπόννησο από 8 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 18, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 18, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 20, στις Κυκλάδες από 11 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 21 και στην Κρήτη από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι στις νησιωτικές περιοχές και κατά τόπους στην Ανατολική Στερεά η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και κατά τόπους έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το πρωί. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και τοπικά στο Πατραϊκό έως 5 μποφόρ όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών υπάρχει για τα βόρεια του νομού έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το πρωί. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατιμήσεις κατά 12% σε φρούτα και λαχανικά στα σούπερ μάρκετ κρατούν «ζωντανό» τον πληθωρισμό

Χτες

Σε χαμηλό επταμήνου καταγράφεται ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ, ωστόσο, αξιοσημείωτες είναι οι ανατιμήσεις σε φρούτα και λαχανικά

Θερμαϊκός: Νέα έξαρση φυτοπλαγκτόν καλύπτει τη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη

Χτες

Έχει καλυφθεί μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου

Καλαμάτα: Με GPS, κοριούς και ψεύτικα προφίλ παρακολουθούσε τη Βασιλική ο 41χρονος

Χτες

Ζητούσε καθημερινά και επίμονα από τον σύζυγό της έναν ειρηνικό χωρισμό

Πανζουρλισμός για Σπανούλη: Έπεσε το σάιτ της ΚΑΕ Αρης όταν ανακοινώθηκε ο «Kill Bill»!

Χτες

Η εποχή Βασίλη Σπανούλη στον Αρη ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο

Καλλιάνος ‑ Κακοκαιρία express και μετά 36άρια ‑ Ποιες περιοχές θα είναι στο «κόκκινο»

Χτες

Μπόρες και καταιγίδες από την Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να εκτοξεύεται από το Σάββατο

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σαλάτα γνωστής εταιρείας ‑ Μην την καταναλώσετε

Χτες

Εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις στα δύο κοριτσάκια της οικογένειας

Χτες

Τα δύο αδελφάκια βρίσκονται ακόμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έχοντας δίπλα τους ειδικούς για ψυχολογική υποστήριξη και φροντίδα

ΗΠΑ: Νεκρή influencer σε ξενοδοχείο πολυτελείας ‑Κυκλοφορούσε γυμνή στο λόμπι ‑ Το ασυνήθιστο βίντεο

Χτες

Eίχε ταξιδέψει στη Βραζιλία προκειμένου να υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση.

«Ξαναχτύπησε» ο Κάμελ στον Βόλο: Επίθεση σε βάρος του κατήγγειλε διερχόμενος πεζός στα Παλαιά

Χτες

Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές από παλαιότερες υποθέσεις και έχει απασχολήσει επανειλημμένα για παραβατική συμπεριφορά και επιθέσεις κυρίως σε βάρος γυναικών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.