E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δείτε πόσα κερδίζουν το δευτερόλεπτο η Pfizer, η BioNTech και η Moderna από τα εμβόλια

Αστρονομικά ποσά

Δείτε πόσα κερδίζουν το δευτερόλεπτο η Pfizer, η BioNTech και η Moderna από τα εμβόλια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/11/2021 | 08:52

H Pfizer, η BioNTech και η Moderna καταγράφουν συνολικά κέρδη 65.000 δολαρίων το λεπτό χάρη στα εμβόλιά τους κατά της covid-19, σύμφωνα με έκθεση της People’s Vaccine Alliance, η οποία προωθεί την πιο ίση κατανομή των εμβολίων στον κόσμο.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες συγκέντρωσαν τα χρήματα αυτά πουλώντας τη μεγάλη πλειονότητα των εμβολίων τους στις πλούσιες χώρες, εις βάρος των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών, όπου το ποσοστό εμβολιασμού κατά της covid-19 παραμένει μικρό, καταγγέλλει η οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, που βασίζονται στα επίσημα οικονομικά στοιχεία που έχουν δημοσιεύσει οι εταιρείες, η Pfizer, η BioNTech και η Moderna θα έχουν φέτος κέρδη προ φόρων 34 δισεκατομμυρία δολάρια, δηλαδή περισσότερα από 1.000 δολάρια το δευτερόλεπτο, 65.000 δολάρια το λεπτό ή 93,5 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Αντίθετα η AstraZeneca και η Johnson & Johnson πουλούν τα εμβόλιά τους σε τιμή κόστους.

«Είναι ανήθικο μερικές εταιρείες να κερδίζουν κάθε ώρα εκατομμύρια δολάρια, την ώρα που μόνο το 2% των ανθρώπων που ζουν σε χώρες με μικρό εισόδημα έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της covid-19», κατήγγειλε η Μάαζα Σεγιούμ του γραφείου για την Αφρική της People’s Vaccine Alliance και της African Alliance.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οργάνωση επικρίνει εξάλλου τις τρεις αυτές φαρμακευτικές εταιρείες ότι, παρά τα 8 δισεκ. δολάρια δημόσιας χρηματοδότησης που έχουν λάβει, έχουν απορρίψει όλες τις εκκλήσεις να μεταφέρουν την τεχνολογία παρασκευής των εμβολίων σε χώρες με μικρό εισόδημα μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, «ένα μέτρο το οποίο θα μπορούσε να αυξήσει την παγκόσμια προσφορά, να μειώσει τις τιμές και να σώσει εκατομμύρια ζωές».

Η People’s Vaccine Alliance, η οποία διαθέτει 80 μέλη ανάμεσά τους η Oxfam και η υπηρεσία του ΟΗΕ για το AIDS (UNAIDS), καλεί τις φαρμακευτικές εταιρείες να άρουν αμέσως τις πατέντες των εμβολίων κατά της covid-19.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετεωρίτης «φώτισε» τον ουρανό της Αττικής ‑ Πώς εξηγεί το φαινόμενο ο Θοδωρής Κολυδάς

Σήμερα

Η επιστημονική εξήγηση του φαινομένου από τον Θοδωρή Κολυδά

Θεσσαλονίκη: «Μαμά, είσαι ο βράχος μου»‑ Συντετριμμένη η μητέρα των αδερφών του αιματηρού επεισοδίου

Σήμερα

«Μαμά, είσαι ο βράχος μου», της είπε ο 23χρονος πριν το αιματηρό επεισόδιο

Παγώνει η Αθήνα με χαμηλές θερμοκρασίες: Έρχεται 48ωρη κακοκαιρία ‑ Τι λένε Κολυδάς και Μαρουσάκης

Σήμερα

`Ερχεται """"βαρύς"""" χειμώνας με χιόνια και σε χαμηλό υψόμετρο. θα μπει στο """"ψυγείο"""" η Αθήνα

Αμφισσα: Δικαστικός υπάλληλος αυτoκτόvησε μέσα στα δικαστήρια

Σήμερα

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην Αμφισσα το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.