E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μίνα Γκάγκα για ανεμβολίαστους: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για rapid test στα σούπερ μάρκετ

«Αυτή τη στιγμή πάντως δεν είναι στο τραπέζι περισσότερα μέτρα», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα

Μίνα Γκάγκα για ανεμβολίαστους: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για rapid test στα σούπερ μάρκετ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/11/2021 | 12:41

Το ενδεχόμενο για τη διενέργεια rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ άφησε ανοιχτό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αν και σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι η λήψη κι άλλων μέτρων.

«Παρακολουθούμε τα κρούσματα καθημερινά. Η σύσταση είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες επαφές. Το αν θα προχωρήσουμε σε περισσότερα μέτρα, είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Αυτή τη στιγμή πάντως δεν είναι στο τραπέζι περισσότερα μέτρα», τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν εξετάζεται η χρήση διπλής μάσκας, ανέφερε ότι «δεν έχει κανένα νόημα να φορέσουμε διπλή χειρουργική μάσκα, εκτός αν είναι υφασμάτινη. Αν θέλουμε μεγαλύτερη προστασία, πρέπει να φοράμε μάσκα FFP2».

Σε ό,τι αφορά στα rapid test για την προσέλευση στα σούπερ μάρκετ, τόνισε ότι «είναι ένα μέτρο που μπορεί να συζητηθεί, αλλά μέχρι τώρα η επιδημιολογική επιτήρηση δεν έχει δείξει ότι η επιμόλυνση γίνεται μέσα στα σούπερ μάρκετ, αλλά σε χώρους που δεν τηρούνται μέτρα, σε συγκεντρώσεις με πολύ κόσμο, πάρτι, γάμους κλπ».

Σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η κυρία Γκάγκα δήλωσε ότι προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι καταγράφονται 6.000-7.000 κρούσματα την ημέρα και ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ξεπερνούν τις 400 κάποιες ημέρες, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι δε θα δούμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να εμβολιαστούμε, είτε με την πρώτη είτε με την τρίτη δόση. Αυτό που βλέπουμε διεθνώς είναι ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές», αν και παραδέχτηκε ότι στα νοσοκομεία νοσηλεύονται και εμβολιασμένοι.

«Το ¼ των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες μπορεί να είναι εμβολιασμένοι κι ένα ποσοστό 10%-15%, μπορεί και 20% σε κάποιες μονάδες, είναι διασωληνωμένοι. Αλλά το πολύ να είναι 1 στους 5. Το εμβόλιο προστατεύει και από θάνατο. Οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί έχουν από 13 έως 20 φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι κανένα φάρμακο δεν είναι εξίσου αποδοτικό με το εμβόλιο. «Υπάρχουν φάρμακα που μπορούμε να δώσουμε σαν πρόληψη σε ασθενείς που είναι θετικοί στον κορωνοϊό και ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Μπορούμε να δώσουμε για παράδειγμα ένα μονοκλωνικό αντίσωμα σε 100 άτομα που έχουν θετικοποιηθεί και που είναι υψηλού κινδύνου και αντί να πάνε πέντε σε ΜΕΘ να πάει ένας», κατέληξε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μέσα στις φυλακές «σφαγεία» του Ιράν: Ομαδικοί βιασμοί, εικονικές εκτελέσεις και ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα

Σήμερα

Μία κόλαση επί γης περιμένει τους Ιρανούς διαδηλωτές που θα φυλακιστούν στα «σφαγεία» του Ιράν

Μην το αγνοήσεις! Μπορείς να κερδίσεις 6 επιπλέον άδειες στο δημόσιο ‑ Ποιοι τις δικαιούνται

Σήμερα

Η νέα άδεια δεν αφορά ασθένεια, αλλά έρχεται να καλύψει ανάγκες της οικογένειας

Ερφάν Σολτανί: Απόδειξη ζωής ‑ Συναντήθηκε με την οικογένειά του σύμφωνα με ΜΚΟ

Σήμερα

Υπήρξε ανησυχία και φόβος ότι το ιρανικό καθεστώς είχε προχωρήσει κρυφά στην εκτέλεσή του

Θρίλερ στα 2.000 μέτρα στον Ταΰγετο: 4 από τους 8 εγκλωβισμένους ορειβάτες έχουν τραυματιστεί

Σήμερα

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση απεγκλωβισμού ομάδας ορειβατών από δύσβατο σημείο στον Ταΰγετο

Τζέσικα Μορέτι: «Κινηματογραφούσε τη φωτιά» στο Κραν Μοντανά ‑ Διέγραψε το βίντεο και σχεδίαζε φυγή

Σήμερα

Οι δικηγόροι των θυμάτων και των οικογενειών τους παραθέτουν αποδεικτικά στοιχεία στους εισαγγελείς καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Μορέτι

Τραγωδία στη Λήμνο: Νεκρός 20χρονος μοτοσικλετιστής – Έπεσε σε γκρεμό μεγάλου ύψους

Σήμερα

Ο νεαρός μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας και κατέλεηξε σε γκρεμό μεγάλου ύψους

Κρήτη: Βρέθηκε ο άνδρας που εμβόλισε και εγκατέλειψε οδηγό μηχανής στα Χανιά

Σήμερα

H κινητοποίηση των αστυνομικών της Τροχαίας Χανίων για τον εντοπισμό του εμπλεκόμενου οχήματος ήταν άμεση

Προσοχή: Πρόστιμο σε όλους τους οδηγούς αν δεν έχουν αυτό το εξάρτημα στο αυτοκίνητο

Σήμερα

Ακόμα και σήμερα, με τόση δημοσιότητα πολλά είναι τα πρόστιμα που πέφτουν

«O μισθός μου ήταν 1.400 ευρώ και τώρα παίρνω πάνω από 2.800 ευρώ το μήνα ‑Δεν πρόκειται να επιστρέψω»

Σήμερα

Ο Γκιγιέρμο, ένας νεαρός ισπανός νοσηλευτής, περιγράφει τη ζωή του στη Νορβηγία στο ισπανικό Cope.es

Τον απέλυσαν για… ρέστα καφέ και τώρα η εταιρεία πληρώνει αποζημίωση‑μαμούθ!

Σήμερα

Μια «διαμάχη» για τα ρέστα από έναν αυτόματο πωλητή καφέ κόστισε τη θέση εργασίας ενός υπαλλήλου μιας εταιρείας από τη Μπρέσια της Ιταλίας

Επίδομα θέρμανσης: Το λάθος που δεν πρέπει να κάνετε για να πάρετε τα χρήματα

Σήμερα

Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι στην αίτησή τους για το επίδομα θέρμανσης για να μην χάσουν την επιδότηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.