E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δυστύχημα ΗΣΑΠ: Πώς ο νεκρός εργοδηγός έσωσε τους συναδέλφους του

«Δεν έχουμε φρένα, η πορεία μας είναι ανεξέλεγκτη», φώναζε ο άτυχος 41χρονος στην ενδοεπικοινωνία

Δυστύχημα ΗΣΑΠ: Πώς ο νεκρός εργοδηγός έσωσε τους συναδέλφους του
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/11/2021 | 11:36

Από την αρχή του δρομολογίου φαίνεται ότι είχε ειδοποιήσει ότι το βαγονέτο είχε πρόβλημα στα φρένα, ο 41χρονος εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη γραμμή του ΗΣΑΠ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Δημήτρη Φούτση, από τις μαρτυρίες που υπάρχουν «ο συρμός από την Κηφισιά, από όπου ξεκίνησε, δεν είχε φρένα». Όπως είπε ο δικηγόρος μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο άτυχος 41χρονος στην ενδοεπικοινωνία έκανε εκκλήσεις «Δεν έχουμε φρένα, η πορεία μας είναι ανεξέλεγκτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Φούτσης τόνισε πως ο εργοδηγός ήταν εκείνος που έσωσε τις ζωές των συναδέλφων του, προτρέποντάς τους να πηδήξουν σε συγκεκριμένο σημείο, στο Νέο Ηράκλειο, κι έμεινε τελευταίος πάνω στον συρμό που προσέκρουσε τελικά σε τρένο, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο, προκειμένου να σταματήσει την ανεξέλεγκτη πορεία του.

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Δεν μπορεί να πήγαινε με ταχύτητα μόνο 50 χλμ/ώρα

«Δεν μπορεί να πήγαινε με ταχύτητα μόνο 50 χλμ/ώρα» δήλωσε εμφατικά ο κ. Φούτσης, εκτιμώντας πως είχε αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 100 χλμ/ώρα κατά τη στιγμή της πρόσκρουσης.

Σημείωσε, τέλος, πως ο συρμός ανήκε σε μία αυστριακή εταιρεία, που είχε αναλάβει εργολαβικά από την ΣΤΑΣΥ τις εργασίες λείανσης στις γραμμές. Ήταν ιδιοκατασκευή, για την οποία εγείρονται – όπως είπε – ζητήματα ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επικαλούμενος μαρτυρίες, ανέφερε επίσης πως τους τελευταίους δύο μήνες υπήρχαν και άλλα αντίστοιχα συμβάντα με τον συγκεκριμένο συρμό.

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: «Θα αναζητηθούν ευθύνες στον ιδιώτη ανάδοχο του έργου» λέει η ΣΤΑΣΥ

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣ διερευνάται για ποιο λόγο δεν λειτούργησαν τα εφεδρικά συστήματα πέδησης του μηχανήματος λείανσης ενώ θα αναζητηθούν ευθύνες στον ιδιώτη ανάδοχο του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο λείανσης του τροχιόδρομου είναι γερμανική Schweerbau GMBH & CO KG. Το μηχάνημα λείανσης ανήκει στην εν λόγω εταιρεία, και στις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας, είναι μεταξύ άλλων και η συντήρηση και ο έλεγχος των μηχανημάτων, αναφέρει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:

«Αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα, που σημειώθηκε το πρωί στη Γραμμή 1 του Μετρό και ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα που διενεργείται από τις αρμόδιες Αρχές σε συνεργασία με τη ΣΤΑ.ΣΥ. Μον. Α.Ε., διευκρινίζεται, ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μηχάνημα λείανσης επέβαιναν 5 συνολικά εργαζόμενοι, 2 υπάλληλοι της ΣΤΑ.ΣΥ. και 3 αλλοδαποί, υπάλληλοι της Γερμανικής εταιρείας που εκτελεί το έργο. Ο εκλιπών είναι υπάλληλος της ΣΤΑ.ΣΥ., ένας υπάλληλος της Αναδόχου εταιρείας νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα και οι λοιποί τρεις επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Οι υπάλληλοι της ΣΤΑ.ΣΥ. μετακίνησαν σταθμευμένο στο σταθμό “Αττική” συρμό στον τροχιόδρομο μεταξύ των σταθμών “Αττική” και “Άγιος Νικόλαος”, ούτως ώστε να προκληθεί ελεγχόμενη σύγκρουση εκτός του σταθμού, με τις μικρότερες το δυνατό υλικές ζημιές.

Διερευνάται ο λόγος για τον οποίο δεν λειτούργησαν τα εφεδρικά συστήματα πέδησης του μηχανήματος λείανσης της Αναδόχου εταιρείας.

Το έργο λείανσης του τροχιόδρομου ανέλαβε εταιρεία, πιστοποιημένη στο εν λόγω αντικείμενο, μετά από διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού. Στις συμβατικές υποχρεώσεις τις εταιρείας, είναι μεταξύ άλλων και η συντήρηση και ο έλεγχος των μηχανημάτων.

Το τραγικό συμβάν αποδίδεται σε αίτια που αφορούν στον εξοπλισμό της Αναδόχου και η ΣΤΑ.ΣΥ. θα αναζητήσει κάθε είδους ευθύνες για αυτό».

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εμμανουήλ Καραλής: 2ος στο Ultimate Championship με 75.000$ ‑ Γιατί δεν πήρε μετάλλιο

Ελλάδα Πριν 11 ώρες

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ιδανική πρεμιέρα στη νέα χρυσοφόρα διοργάνωση της World Athletics στη Βουδαπέστη, τερματίζοντας πίσω μόνο από τον Μόντο Ντουπλάντις.

Ανάβυσσος: Πυροβολισμοί έξω από beach bar – Βρέθηκαν κάλυκες και ίχνη αίματος

Ελλάδα Πριν 11 ώρες

Η Αστυνομία ερευνά τις συνθήκες του περιστατικού στις 05:15 τα ξημερώματα της Κυριακής, χωρίς προς το παρόν να έχει διευκρινιστεί αν υπάρχει τραυματίας.

Νετανιάχου: Κρατικά έξοδα 470.000$ για κομμωτές ‑ Η δικαιολογία της εθνικής ασφάλειας

Ελλάδα Πριν 11 ώρες

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και η σύζυγός του, Σάρα, ευθύνονται για το 90% των υπέρογκων δαπανών της επταετίας, με ένα μόνο ταξίδι στην Ουάσινγκτον να κοστίζει 13.500 δολάρια.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ακριβότερο έως 70% τον φετινό χειμώνα – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Ελλάδα Πριν 11 ώρες

Με την τιμή εκκίνησης να απειλεί να αγγίξει το 1,90 ευρώ ανά λίτρο, το οικονομικό επιτελείο μελετά παρεμβάσεις στην αντλία και αλλαγές στα κριτήρια ενίσχυσης των νοικοκυριών.

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών: Νέα ψηφιακή διαδικασία εξπρές από 1η Σεπτεμβρίου

Ελλάδα Πριν 11 ώρες

Οι νέες προθεσμίες για τις τράπεζες μέσω της πλατφόρμας των δικαστικών επιμελητών και οι προϋποθέσεις άρσης δέσμευσης από την ΑΑΔΕ.

Χούθι: Επίθεση με drones και πυραύλους σε στρατιωτική βάση στη Σαουδική Αραβία

Ελλάδα Πριν 11 ώρες

Οι αντάρτες της Υεμένης πήραν τον έλεγχο ακτών και νησιών στο στενό Μπαμπ ελ Μάντεμπ μετά την προέλαση στον νότο της χώρας.

Αλμυρός Βόλου: 41χρονος αντιμετωπίζει δίωξη για βιασμό 9χρονης – Αρνείται τις κατηγορίες

Ελλάδα Πριν 11 ώρες

Ο άνδρας, συγγενής της οικογένειας του κοριτσιού, οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα και θα απολογηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Τεντόγλου: Χρυσός με 8.35μ. στο πρώτο Ultimate Championship

Ελλάδα Χτες

Ο Βούλγαρος Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοφ έμεινε ένα εκατοστό πίσω με 8.34μ. στη διοργάνωση της Βουδαπέστης.

Γιώργος Μαζωνάκης: Φωτογραφίες από την κλινική στο Κολωνάκι μετά τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες

Το ρεπορτάζ του MEGA έφερε στο φως εικόνες από τον χώρο του ιατρείου, με τις υπαλλήλους να φέρονται να παραδέχονται ότι τον καθάρισαν μετά τη μεταφορά του.

Δικηγόρος χρησιμοποίησε ChatGPT και κατέθεσε ανύπαρκτους μάρτυρες στο δικαστήριο

Ελλάδα Χτες

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Νέου Μεξικού τον έκρινε ένοχο για ασέβεια και τον παραπέμπει στο πειθαρχικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου.

Λαϊκή αγρύπνια για τον Γιώργο Μαζωνάκη την Κυριακή στη Νίκαια

Ελλάδα Χτες

Η οικογένεια του τραγουδιστή ζητά αντί στεφάνου ενίσχυση του Humanity Greece, ενώ η κηδεία θα γίνει σε στενό κύκλο στο Τρίτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Βοιωτία: Δούλευαν χωρίς μισθό και χωρίς ρεπό – Τους είχε πάρει και τα διαβατήρια

Ελλάδα Χτες

Οι οκτώ εργάτες γης δούλευαν απλήρωτοι, χωρίς ημέρα ανάπαυσης, με τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα παρακρατημένα από τον δράστη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.