E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ινδία: Το Νέο Δελχί «πνίγεται» από το νέφος ‑ Κλείνουν τα σχολεία μέχρι νεωτέρας

Σύμφωνα με την ιατρική επιθεώρηση The Lancet, το 2020 περίπου 17.500 άνθρωποι πέθαναν στο Νέο Δελχί εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Ινδία: Το Νέο Δελχί «πνίγεται» από το νέφος ‑ Κλείνουν τα σχολεία μέχρι νεωτέρας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/11/2021 | 12:30

Τα επικίνδυνα επίπεδα της ρύπανσης του αέρα ανάγκασαν την κυβέρνηση στο Νέο Δελχί να κλείσει τα σχολεία της πρωτεύουσας της Ινδίας μέχρι νεωτέρας και να καλέσει τους κατοίκους της να εργάζονται από το σπίτι τους.

Η ποιότητα του αέρα επιδεινώνεται σοβαρά κάθε χειμώνα σε αυτήν την πόλη των περισσότερων από 20 εκατομμύρια κατοίκων, μια από τις πιο μολυσμένες στον κόσμο, η οποία έχει καλυφθεί από ένα νέφος ρύπανσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πόλη και πάλι έχει «χαθεί» μέσα στη ρύπανση, αφού η μολυσμένη ατμόσφαιρα κάνει αδύνατη την ορατότητα.

Το Σάββατο, ο δήμος είχε δώσει εντολή για το κλείσιμο των σχολείων για μια εβδομάδα και είχε απαγορεύσει οποιαδήποτε λειτουργία των εργοταξίων για τέσσερις ημέρες.

Χθες το βράδυ η επιτροπή που είναι αρμόδια για την ποιότητα του αέρα στο Νέο Δελχί έδωσε εντολή για το κλείσιμο των σχολείων μέχρι νεωτέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα βαρέα οχήματα δεν επιτρέπεται να μπαίνουν στην ινδική πρωτεύουσα ως τις 21 Νοεμβρίου, με εξαίρεση αυτά που μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, και διακόπτονται οι εργασίες στην πλειονότητα των εργοταξίων, σύμφωνα με το διάταγμα.

Μηχανήματα και ψεκαστήρες κατά της ρύπανσης θα τίθενται σε λειτουργία τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα στις συνοικίες που πλήττονται από τη μεγαλύτερη ρύπανση.

Επίσης 6 από τους 11 θερμοηλεκτρικούς σταθμούς που βρίσκονται σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων εκλήθησαν να σταματήσουν να λειτουργούν μέχρι νεωτέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι τουλάχιστον οι μισοί από τους εργαζόμενους θα πρέπει να τεθούν σε τηλεργασία και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα καλούνται να κάνουν το ίδιο.

Τα μέτρα αυτά ελήφθησαν 24 ώρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Νέου Δελχί να μην υιοθετήσει αίτημα του Ανώτατου Δικαστηρίου για «καραντίνα λόγω της ρύπανσης».

Μολύνει την ατμόσφαιρα η βιομηχανία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ρύπανση αυτή του αέρα προέρχεται μεταξύ άλλων από τον καπνό από την καύση γεωργικών υπολειμμάτων σε γειτονικά κρατίδια.

Η κυβέρνηση είχε ωστόσο επιχειρηματολογήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι η βιομηχανία είναι η βασική αιτία της ρύπανσης και ότι ακολουθούν τα μέσα μεταφοράς και η σκόνη από τους δρόμους και τα εργοτάξια.

Αυτήν την εβδομάδα το επίπεδο των μικροσωματιδίων PM2,5 που είναι τα πιο επικίνδυνα για την υγεία, ξεπέρασε τα 400 σε αρκετές συνοικίες της πόλης.

Την περασμένη εβδομάδα, αυτό έφτασε σε έως 500, ήτοι ήταν ανώτερο κατά 30 φορές από το μέγιστο όριο που έχει ορίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με την ιατρική επιθεώρηση The Lancet, το 2020 περίπου 17.500 άνθρωποι πέθαναν στο Νέο Δελχί εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η ινδική πρωτεύουσα έχει την μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση της ελβετικής οργάνωσης IQAir που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2020.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αίγιο: 47χρονος πυροβόλησε ανήλικους επειδή έκαναν φασαρία

Χτες

Ο 47χρονος έχει ομολογήσει την πράξη του

Φωτιά στα Σπάτα: Επεκτάθηκε και σε διπλανό κτίριο ‑ Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Χτες

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο γνωστής αλυσίδας αθλητικών ειδών

Έβρος: Πλημμύρισαν περισσότερα από 100.000 στρέμματα ‑ Ακατάλληλο το νερό

Χτες

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου παραμένει σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE»

Αντιδράσεις για το κλείσιμο του ελληνικού προγράμματος της Deutsche Welle ‑ «Πλήγμα για τη Δημοκρατία»

Χτες

Η ζημιά είναι δυσανάλογη σε σχέση με το δημοσιονομικό όφελος, επισημαίνουν φορείς

Φωτιά στα Σπάτα σε αποθηκευτικό χώρο καταστήματος αθλητικών ειδών

Χτες

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο

Πατρινό Καρναβάλι: 50.000 καρναβαλιστές στους δρόμους – Δείτε τη μεγάλη παρέλαση

Χτες

Η πόλη της Πάτρας έχει κατακλυστεί από μεγάλο αριθμό επισκεπτών που ζουν από κοντά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Τουρκία: Διάσωση 80χρονης που είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα σε βράχους

Χτες

Η γιαγιά από την Αττάλεια βρέθηκε ζωντανή από τα σωστικά συνεργεία έπειτα από 24 ώρες ερευνών

Καλύτερα τα νέα για τη λίμνη του Μόρνου μετά τις βροχές

Χτες

Η «υγρή» χρονιά βελτιώνει τα αποθέματα, αλλά η στάθμη παραμένει 26% κάτω από τον μέσο όρο – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα νησιά και την κλιματική αλλαγή

Καθαρά Δευτέρα: Στα 22 ευρώ τα καλαμαράκια, πάνω από 3,30 η λαγάνα

Χτες

Οι ώρες λειτουργίας για Βαρβάκειο και Ρέντη

NFL: Νεκρός ο 25χρονος παίκτης Rondale Moore ‑ Βρέθηκε σε γκαράζ

Χτες

Τι μεταφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Σε κλινική η Σάρα Φέργκιουσον μετά την δημοσιοποίηση των e‑mails του Επστάιν

Χτες

Η Σάρα Φέργκιουσον κατέφυγε μυστικά στην παγκοσμίου φήμης κλινική Paracelsus Recovery Clinic στη Ζυρίχη της Ελβετίας, όπου το κόστος διαμονής ανέρχεται στις 13.000 λίρες την ημέρα

Τατόι: «Με δάγκωσε και μου έσκισε τα ρούχα» – Η συγκλονιστική περιγραφή άνδρα που δέχτηκε επίθεση από λύκο

Χτες

Ανάμεσα στο Κρυονέρι και στο Τατόι, ένας κάτοικος της περιοχής βγήκε για τρέξιμο στις 8:30 το πρωί και περιέγραψε πώς βρέθηκε αντιμέτωπος με λύκο στην Πάρνηθα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.