.
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μητσοτάκης: 900 ευρώ σε υγειονομικούς και 250 ευρώ σε συνταξιούχους και άτομα με αναπηρία

Τι εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής

Μητσοτάκης: 900 ευρώ σε υγειονομικούς και 250 ευρώ σε συνταξιούχους και άτομα με αναπηρία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/11/2021 | 13:28

Πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ σε κάθε συνταξιούχο και σε πολίτες με αναπηρία, αλλά και επίδομα 900 ευρώ στους υγειονομικούς, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

«Θα απαντήσω σε όσα εύλογα απασχολούν τους πολίτες. Όταν μιλάμε για ακρίβεια πρέπει να είμαστε ακριβείς», είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του στην Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πορεία της εθνικής οικονομίας και η καθημερινότητα των νοικοκυριών δεν προσφέρεται για ανέξοδες εντυπώσεις ούτε για φτηνούς λαϊκισμούς, τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε την κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο και τόνισε ότι η αυξημένη ζήτηση αύξησε τις τιμές και αυτές αλυσιδωτά τον πληθωρισμό. Γι’ αυτούς τους λόγους ακρίβυνε και η ενέργεια και στην χώρα μας, σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε ότι υπάρχει συζήτηση ανάμεσα στους ειδικούς για το φαινόμενο αυτό και τόνισε ότι συμφωνούν οι περισσότεροι ότι θα είναι πρόσκαιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΕΚΤ, είπε ο πρωθυπουργός είναι διστακτική να αυξήσει τα επιτόκια γιατί αυτό θα οδηγούσε σε ανάσχεση της αναπτυξιακής δυναμικής που παρατηρείται στην Ευρώπη και τασσόμαστε κι εμείς με αυτή την άποψη, πρόσθεσε.

Θύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ζούμε κάτι τέτοιο. Είχε συμβεί και το 2011 και υπήρχαν δυσοίωνες προβλέψεις αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι το φαινόμενο είναι παροδικό.

Εκτίμησε ότι θα υποχωρήσει το πρώτο τρίμηνο του 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την χώρα μας, ο πρωθυπουργός είπε ότι το ζήτημα πουλάει και τηλεοπτικά αλλά η εικόνα στην αγορά είναι άλλη.

«Η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι η Ελλάδα τον μήνα Οκτώβριο έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη ως προς τον πληθωρισμό με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να είναι στο 4,1% και την Ελλάδα στο 2,8%», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Και πρόσθεσε ότι η χώρα μας πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για τα τρόφιμα η αύξηση σε μηνιαία βάση είναι 0,1% και σε άλλες χώρες είναι πάνω από την μονάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν μας τα λένε καλά οι νεόκοποι φίλοι σας σοσιαλιστές ώς προς την αντιμετώπιση της ακρίβειας», είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Γιατί αυξήθηκε το ρεύμα

Είναι αποτέλεσμα μιας στρέβλωσης στην αγορά του φυσικού αερίου και έχει γεωπολιτικές αιτίες και είναι ένα φαινόμενο που επηρέασε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε, ότι η παραμικρή αύξηση των τιμών δυσκολεύει την ζωή των πολιτών και εμποδίζει την ανάπτυξη της χώρας. «Θέλω να μιλάμε με πραγματικά στοιχεία και όχι με ψέμματα και εντυπώσεις της στιγμής», είπε.

Τόνισε ακόμα ότι πιστεύει ότι η χώρα μας απαντά αποτελεσματικά και αυτή η άμυνα στο κύμα των ανατιμήσεων, δεν έτυχε, αλλά πέτυχε. Και πως με την εκδήλωση των πρώτων τάσεων αυξήσεων η κυβέρνηση προχώρησε στην λήψη μέτρων. Επίσης, σημείωσε ότι το εισόδημα των νοικοκυριών είχε θωρακιστεί επί δυο χρόνια. «Πρώτη η Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς του ρεύματος την οποία αναγκαστήκαμε να αυξήσουμε γιατί οι αυξήσεις στο φυσικό αέριο ήταν μεγαλύτερες από αυτές που περιμέναμε».

Το συνολικό ποσό για την στήριξη αγγίζει τα 700 εκατομμύρια ευρώ, είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης και αν το δει κανείς αναλογικά ποσοστιαία είναι η μεγαλύτερη από αυτές που έχουν δοθεί στην Ευρώπη, ενώ σημείωσε ότι το επίδομα θέρμανσης φέτος θα είναι διπλάσιο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ΔΕΗ και τόνισε ότι η ισχυρή ΔΕΗ αποτελεί σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια και είναι ισχυρή γιατί μας την παραδώσατε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και έκανε αύξηση κεφαλαίου. Μια ισχυρή ΔΕΗ μπορεί να απορροφήσει μέρος των αυξήσεων των τιμών του φυσικού αερίου και να συμπαρασύρει τους ανταγωνιστές της σε μια αντίστοιχη πολιτική. «Δεν είναι μόνο το ύψος του λογαριασμού αλλά και οι διευκολύνσεις που μπορούν να γίνουν», είπε ακόμα.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε το πρόγραμμα ως συνεκτικό και τολμηρό που αφορά όλους. Πρόσθεσε ότι με παράλληλες παρεμβάσεις λειτουργούν ανακουφιστικά στην άνοδο των τιμών γιατί αυξάνουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε και στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την στήριξη των νέων τονίζοντας με έμφαση την αύξηση του κατώτατου μισθού σε δυο δόσεις μέσα στο 2022.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ενεργειακή πολιτική που ακολουθεί η χώρα και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει σειρά προτάσεων στην ΕΕ για την αγορά φυσικού αερίου αλλά και την αποθήκευσή του έτσι ώστε να απορροφούνται οι διακυμάνσεις στην τιμή του φυσικού αερίου.

Αναφέρθηκε και σε ακόμα μια αλήθεια την οποία όπως είπε θεωρεί ως την πιο σημαντική. Την αύξηση του εισοδήματος των νοικοκυριών κατά 7,4% σε δυο χρόνια. Τόνισε ακόμα ότι τον Δεκέμβριο θα δοθεί διπλάσιο ποσό στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Σήμερα οι πολίτες πληρώνουν μικρότερο φόρο εισοδήματος, μικρότερο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος γονικής παροχής έχει ουσιαστικά καταργηθεί και η εισφορά αλληλεγγύης έχει καταργηθεί στον ιδιωτικό τομέα, σημείωσε απαριθμώντας τα μέτρα.

«Ευτυχώς για τους Έλληνες και δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντιστροφή της φοροεπέλασης που εσείς εφαρμόσατε επί 4 χρόνια», τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στην πανδημία σε σχέση με την οικονομία, και τόνισε ότι «με πάνω από 40 δισ ευρώ η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ κρατώντας όρθια την παραγωγή και την οικονομία. Κέρδισε τις προκλήσεις χωρίς να χάσει τον προσανατολισμό της και γι’ αυτό σήμερα σύμφωνα με την Κομισιόν εμφανίζει την 3η μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη».

Αναφέρθηκε και στην ανεργία λέγοντας ότι η Ελλάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια στην ανάσχεση της ανεργίας. Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν ότι η ανεργία θα εκτινασσόταν. «Μιλήστε λίγο στα παιδιά του brain drain που έφυγαν στα δικά σας χρόνια και γιατί επιστρέφουν τώρα στην πατρίδα τους», τόνισε απευθυνόμενος στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ακόμα ότι με τις επιτυχίες της κυβέρνησης στην οικονομία υπάρχει η άνεση να αμυνόμαστε και η στρατηγική των μεταρρυθμίσεων δίνουν πραγματική προοπτική στην χώρα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίσκεψη Ερντoγάv: Έρχεται με τρία αεροπλάνα, στο ένα θα έχει τις λιμουζίνες του

Σήμερα

Το πρόγραμμα του τούρκου προέδρου στην Αθήνα - Η ατζέντα της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στα δικαστήρια ο 71χρονος που δολoφόνησε τη 43χρονη ‑ Τι είπε στους αστυνομικούς

Σήμερα

«Έμαθα ότι είχε σχέση με άλλον και αποφάσισα να τη σκοτώσω» - Λίγη ώρα μετά τη δολοφoνία έπινε καφέ στο Κερατσίνι

Πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στο κέντρο της Αθήνας

Σήμερα

Στις 18:00 το απόγευμα υπάρχει το δεύτερο κάλεσμα από συλλογικότητες, σωματεία, φορείς πάλι στα Προπύλαια

Η Lamborghini τυλίχτηκε στις φλόγες: Τραγωδία με νεκρή 21χρονη

Σήμερα

Πληροφορίες λένε πως ο οδηγός προσπαθούσε να ξεφύγει από την αστυνομία

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Νεαρή βρέθηκε νεκρή στην άκρη του δρόμου

Σήμερα

Από τις πρώτες ενδείξεις δε διαφαίνονται ίχνη εγκληματικής ενέργειας

«Λύγισε» στον αέρα δημοσιογράφος του Open ‑ «Χίλια συγγνώμη δε μου έχει ξανασυμβεί αυτό»

Σήμερα

Συγκινήθηκε από το φριχτό έγκλημα και βούρκωσε προσπαθώντας μετά δυσκολίας να συγκρατήσει τα δάκρυά της

par: 26
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.