E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οικονόμου για εκκλησίες: Το πρόστιμο θα επιβληθεί στον πιστό

«Ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Οικονόμου για εκκλησίες: Το πρόστιμο θα επιβληθεί στον πιστό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/11/2021 | 11:20

Σύσταση να πηγαίνουν οι πιστοί στις εκκλησίες με rapid τεστ έχει κάνει η κυβέρνηση, με την Ιερά Σύνοδο να βγάζει ανακοίνωση χθες (22.11) ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να ελέγξει τη συμμόρφωση των πιστών.

Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, είπε ότι η κυβέρνηση θεσμοθέτησε την υποχρεωτικότητα (των τεστ και των πιστοποιητικών) η κυβέρνηση θα την περιφρουρήσει, και η εκκλησία πρέπει να συμβάλλει με τις δικές της δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οπουδήποτε έχουν ληφθεί μέτρα, δειγματοληπτικά όργανα της πολιτείας θα κάνουν ελέγχους […] Θα επιβληθεί πρόστιμο στον πιστό, ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού. Ο ανεμβολίαστος που θα πάει στις θρησκευτικές λειτουργίες την Κυριακή και στα υπόλοιπα μυστήρια υποχρεούται να έχει ράπιντ τεστ μαζί του για προστασία δίκη του και των υπολοίπων. Και η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της πιστεύω και το κράτος θα κάνει τη δουλειά του» διευκρίνισε.

«Κάνουμε προσπάθεια να μην ξανακλείσει η χώρα»

«Δεν εξετάζουμε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, καμία κυβέρνηση πουθενά στον κόσμο δεν το έκανε» επισήμανε ο Γιάννης Οικονόμου. «Δεν είναι εύκολο να λειτουργήσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, γιατί πρόκειται για θέμα συνεπειών αν υπάρχει υποχρεωτικότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο lockdown σημείωσε ότι η μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε είναι η χώρα να μην ξανακλείσει.

«Δε φαίνεται στον ορίζοντα το επόμενο διάστημα ότι θα αναγκαστούμε να παραμερίσουμε από αυτή τη στρατηγική, και θα κάνουμε ό,τι δυνατόν για να την υποστηρίξουμε με τα μέτρα και σημειακές βελτιώσεις εκεί που χρειάζεται» διαβεβαίωσε ο κ. Οικονόμου. «Δίνουμε μεγάλη μάχη για να γίνει η χώρα ανοιχτή στο κλίμα αναζωπύρωσης της πανδημίας και στην άλλη κρίση με τις ανατιμήσεις»

Στα όριά του το ΕΣΥ

«Έχουμε πάρα πολύ έντονη πίεση στο ΕΣΥ που συμπίπτει με την αναζωπύρωση της πανδημίας παντού στην Ευρώπη, βλέπετε τι γίνεται στην Αυστρία, στην Ολλανδία στο Βέλγιο, στη Γερμανία […] και είμαστε προσηλωμένοι στο να εφαρμόσουμε την στρατηγική που έχουμε εξαγγείλει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μεγάλη μάχη δίνεται στο να αντέξει το ΕΣΥ, κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη στήριξή του με κλίνες από ιδιωτικό τομέα, εντατικές από ιδιωτικό τομέα, με ιδιώτες γιατρούς κλπ. Λειτούργει το ΕΣΥ ως ενιαίο και δεν έχουμε συναντήσει άρνηση για διάθεση κλινών από ιδιωτικό τομέα» είπε.

Όπως τόνισε, «το σύστημα υγείας είναι στα όρια του, πιέζεται πάρα πολύ, αλλά δεν έχει ξεπεράσει τα όρια του. Συνεχίζουμε την τεράστια προσπάθεια και την έκκληση και τον σχεδιασμό για μαζικό εμβολιασμό. Βασική μας στρατηγική είναι η χώρα να μείνει ανοιχτή […] Ό,τι γίνεται σημειακά θα αφορά τους ανεμβολίαστους, με περισσότερους περιορισμούς για τη δίκη τους προστασία και την έμμεση πίεση (για εμβολιασμούς) για να είμαστε ειλικρινείς.

Έχουμε πάρει μέτρα που δυσκολεύουν σταδιακά από το Σεπτέμβρη τις συναλλαγές τους και την παρουσία τους σε σειρά από δραστηριότητες. Δεν είναι πολλά να κάνεις για τους ανεμβολίαστους από δω και στο έξης για να είμαστε ειλικρινείς» διευκρίνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΕΘ: Σενάρια φορολογικής ελάφρυνσης των εσόδων από ενοίκια

Χτες

Πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

Εντοπίστηκε το πρόβλημα στον Βιολογικό της Πάτμου

Χτες

Συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ για την ποιότητα του νερού

Βόλος: Η στιγμή που ο 40χρονος συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς

Χτες

Με απατούσε η γυναίκα μου, τι να έκανα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφος στον Τύρναβο δήλωσε 4.000 πρόβατα και είχε 1.500

Χτες

Κτηνοτρόφος από τον Τύρναβο είχε δηλώσει περίπου 4.000 ζώα, με τον έλεγχο να καταγράφει μόλις 1.500

Λαμία: Δύο προσαγωγές για εμπρησμό – Τους είδαν να αδειάζουν μπιτόνι με πετρέλαιο σε χωράφι

Χτες

Προσήχθησαν δύο νεαροί στη Λαμία, ως ύποπτοι για απόπειρα εμπρησμού

Σοβαρό τροχαίο στη Χαλκιδική – Τραυματίας υπέστη ακρωτηριασμό

Χτες

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, ο τραυματίας υπέστη πλήρη ακρωτηριασμό κάτω άκρου

Βόλος: Ανήλικος οδηγός παρέσυρε 8χρονο και τον εγκατέλειψε

Χτες

Πεζός ήταν ο οκτάχρονος ήταν χτυπήθηκε, ενώ αυτή τη στιγμή συνεχίζει να νοσηλεύεται

Τραγωδία στους Παξούς: Δίωξη στους γονείς και τον παππού του 4χρονου κοριτσιού

Χτες

Ανείπωτη τραγωδία με τον θάνατο της 4χρονης, που πνίγηκε σε πισίνα

Το τελευταίο αντίο στον Απόστολο Βεσυρόπουλο ‑ Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του

Χτες

Πλήθος κόσμου δίνει το «παρών» στην κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου

Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας ‑ Ιταλίας μετά την ατάκα Σαλβίνι «να πάει ο Μακρόν με κράνος και τουφέκι στην Ουκρανία»

Χτες

Η Γαλλία κάλεσε την πρέσβη της Ιταλίας στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθεί για τις «απαράδεκτες δηλώσεις» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης - Ο Σαλβίνι είχε ήδη χαρακτηρίσει «παλαβό» τον Γάλλο πρόεδρο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.