E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο Αρης Σερβετάλης απαντά: Ευθύνη της παραγωγής όσοι συνάδελφοι μείνουν άνεργοι

Επαναλαμβάνει ότι δεν υποστηρίζει τον διαχωρισμό των ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα

Ο Αρης Σερβετάλης απαντά: Ευθύνη της παραγωγής όσοι συνάδελφοι μείνουν άνεργοι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 23/11/2021 | 20:36

Ο Άρης Σερβετάλης επέλεξε να απαντήσει μέσω των social media στις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θεατρική παράσταση «Ρινόκερος».

Ανάρτηση Σερβετάλη

Η απάντησή του έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό των ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα. Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θα αποχωρήσω από την παράσταση. Πρότεινα την αντικατάστασή μου κι έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση τους ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη του νέου μέλους.

Δεν θεωρήθηκε πως είναι σωστό να γίνει αντικατάσταση ούτε επίσης να γίνει νέο έργο με τον υπάρχοντα θίασο, διότι όπως είπαν, δεν πίστευαν πως θα γίνει υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για να εισέλθει κάποιος στο θέατρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Σεπτέμβριο η παραγωγός εταιρεία αποφάσισε να χαρακτηριστεί το θέατρο μεικτός χώρος, δείχνοντας σεβασμό στις θέσεις μου. Ακολούθησε συνάντηση με τον θίασο όπου το ανακοίνωσε σε όλους, και προς τιμήν της παραγωγού εταιρίας, χωρίς να υπάρξει μείωση των αποδοχών. Πορευτήκαμε με αυτήν την κοινή παραδοχή για έναν μήνα.

Με τα νέα μέτρα και την απαγόρευση της εισόδου στα θέατρα σε μη εμβολιασμένους πολίτες, ανακοίνωσα στην παραγωγό εταιρεία και τον καλλιτεχνικό διευθυντή και σκηνοθέτη πως αποχωρώ από την παράσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το γεγονός πως οι συνάδελφοι μου μένουν άνεργοι θεωρώ πως είναι ευθύνη της παραγωγού εταιρείας καθώς μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή γνώριζαν την τοποθέτησή μου μήνες πριν και συναποφάσισαν να συνεχιστεί η παράσταση ρισκάροντας.

Όταν η πολιτεία απαγορεύει σε μια μερίδα των πολιτών να εισέλθει σε έναν χώρο για να παρακολουθήσει μία παράσταση, δεν έχω άλλη επιλογή από το να σεβαστώ την απόφαση αυτή και να αποχωρήσω, η αξία της μη διάκρισης των ανθρώπων είναι πέρα και πάνω από όλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζητώ συγγνώμη σε όλους τους συντελεστές αν η απόφαση μου τους στεναχώρησε. Αδυνατώ να μετέχω σε ένα «πιστοποιημένο» ντάνιασμα ανθρώπων.

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας. Ένα πρόσωπο μοναδικό, ξεχωριστό. Είμαστε μία κοινωνία προσώπων, όχι αγέλη που διαχωρίζεται σε εμβολιασμένους και μη.

Εύχομαι να μας δώσει ο Θεός την δύναμη να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Καλά Χριστούγεννα».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακινητοποιήθηκε τρένο της Hellenic Train στο δρομολόγιο Καμίνια ‑ Αγιος Ανδρέας λόγω «αστοχίας υποδομής»

Χτες

Λόγω αστοχίας υποδομής, σύμφωνα με την εταιρεία, σταμάτησε η αμαξοστοιχία 13353 – Με λεωφορεία τα δρομολόγια στο τμήμα Αγ. Ανδρέας – Καμίνια

Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

Χτες

Εν αναμονή της συνάντησης στο Μαξίμου, οι αποκλεισμοί χαλαρώνουν, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

Ντόναλντ Τραμπ: Προανήγγειλε επίθεση στο Μεξικό;

Χτες

Ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε μία δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας πως η χώρα συνεργάζεται καλά με τις ΗΠΑ

Καραϊβική: Καρέ καρέ η κατάληψη του πετρελαιοφόρου της Βενεζουέλας από Αμερικανούς πεζοναύτες

Χτες

Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του «Olina»

Συρία: Τανκ χτύπησε ρεπόρτερ που κάλυπτε τις φονικές συγκρούσεις στο Χαλέπι – Σώθηκε από θαύμα

Χτες

Ο ρεπόρτερ επέζησε με ελαφριά τραύματα, παρά την αιμοραγγία που του προκάλεσε το χτύπημα

Απίστευτο σκηνικό με θύμα τον Γιώργο Κούτσια – Του επιτέθηκε συμπαίκτης του

Χτες

Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής δέχτηκε επίθεση από συμπαίκτη του στο φιλικό Βικτόρια Πλζεν – Λουγκάνο και προς τιμήν του δεν αντέδρασε καθόλου.

Πάτρα: Πώς πήγαν να «καλύψουν» τον φόνο του 30χρονου ‑ Καθάρισαν με χλωρίνη και ξήλωσαν κάμερες

Χτες

Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου σε κλαμπ στην Πάτρα, με τις κινήσεις των ιδιοκτητών να διαγράφουν ξεκάθαρη απόπειρα συγκάλυψης

Χρήστος Πολίτης: Πότε θα γίνει η τελετή αποτέφρωσης

Χτες

Στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό Χρήστο Πολίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.