E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πλεύρης: Δεν θα υπάρξουν μέτρα για τους εμβολιασμένους

Τι είπε για τα rapid test σε σούπερ μάρκετ

Πλεύρης: Δεν θα υπάρξουν μέτρα για τους εμβολιασμένους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/11/2021 | 11:05

Αν χρειαστεί να παρθούν επιπλέον μέτρα αυτά θα αφορούν τους ανεμβολίαστους, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση να γίνονται rapid test στους ανεμβολίαστους για σουπερμάρκετ ή είδη πρώτης ανάγκης. Μάλιστα τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα να παρθούν μέτρα για εμβολιασμένους.

«Έχουμε πάρει συγκεκριμένα μέτρα που στο 90% αφορούν μη εμβολιασμένους όχι τιμωρητικά, αλλά γιατί αυτοί κινδυνεύουν» διευκρίνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, o κ. Πλεύρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν αργήσαμε να πάρουμε μέτρα, τόνισε ο κ. Πλεύρης συμπληρώνοντας ότι «όταν το 73% των ενήλικων είναι εμβολιασμένοι δεν θα υπάρξει lockdown. Το ΕΣΥ αυτή τη στιγμή δεν είναι μονοθεματικό, εξυπηρετεί και Covid και non Covid περιστατικά και γι’ αυτό πιέζεται. Βρισκόμαστε στην κορύφωση του τέταρτου κύματος κορονοϊού, πιέζεται όλη η Ευρώπη και προηγούμαστε σε σχέση με άλλες χώρες».

«Περιμένουμε επιπεδοποίηση και κάμψη για να υπάρξει αποσυμφόρηση. Για τις επόμενες 10 με 15 μέρες θα έχουμε πίεση στο ΕΣΥ, αλλά αυτή τη στιγμή, έστω και με καθυστέρηση, υπάρχει σοβαρή προσέλευση συμπολιτών μας και για πρώτη και για τρίτη δόση, πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι, πάμε σε αρκετά καλή εμβολιαστική κάλυψη» ανέφερε λέγοντας ότι «θα θέλαμε μεγαλύτερη προσέλευση στους άνω των 60 συμπολιτών μας στην πρώτη δόση».

Αναφερόμενος στα στοιχεία του ΕΟΔΥ ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως από την αρχή του χρόνου στα κρούσματα είμαστε 85% ανεμβολίαστοι 15% εμβολιασμένοι, στις ΜΕΘ 94% ανεμβολίαστοι 6% εμβολιασμένοι και στους θανάτους 90% ανεμβολίαστοι 10% εμβολιασμένοι. «Πριν ένα μήνα στους εμβολιασμούς ήμασταν στο 64-65% του ενηλίκου πληθυσμού τώρα είμαστε 73,5%» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν θα αναβληθούν χειρουργεία που πρέπει να γίνουν»

Ο κ. Πλεύρης διαβεβαίωσε ότι δεν θα αναβληθούν χειρουργεία που πρέπει να γίνουν και δεν θα κινδυνέψει κανένας άνθρωπος.

«Σε αντίθεση με πέρυσι που ήμασταν σε lockdown και υπήρξε απαγόρευση, τώρα δίνεται η δυνατότητα στις διοικήσεις βάσει του προγραμματισμού και τις νοσηλείες που έχουν –εάν κρίνουν- να περιορίσουν χειρουργεία. Εάν λόγου χάρη στην Αττική ακόμα δεν υπάρχει πίεση, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα χειρουργεία. Στις περιοχές που πιέζονται, όχι δεσμευτικά, καθαρά στη διοίκηση του νοσοκομείου βάσει των κατειλημμένων κλινών που έχει είτε απλών είτε ΜΕΘ τούς δίνεται η δυνατότητα στα προγραμματισμένα χειρουργεία να περιορίσουν. Άρα δεν ισχύει σε τακτικά χειρουργεία που δεν υπάρχει πίεση, δεν ισχύει στα έκτακτα» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, σε συγκεκριμένα νοσοκομεία που πιέζονται, είμαστε σε συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές να καλυφθούν και να γίνουν εκεί. Χειρουργεία δε θα πάνε πίσω. Όλα τα έκτακτα χειρουργεία γίνονται, σε ορισμένα νοσοκομεία ειδικά συγκεκριμένων περιοχών που πιέζονται πάρα πολύ ούτως ή άλλως έχουν περιορίσει χειρουργεία και τα δίνουν σε συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας.

«Ο περιορισμένος θα είναι στο απολύτως απαραίτητο εκεί που μπορούν να πάνε πίσω κάποια χειρουργεία» διαβεβαίωσε.

«Έχουμε υπερδιπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουμε υπερδιπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ, πάνω από 12.000 έχουμε βάλει προσωπικό γιατροί και νοσηλευτές, έχουμε πάρει 700 κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα εξυπηρετούνται Covid περιστατικά αλλά στέλνουμε και non Covid χειρουργεία χωρίς επιβάρυνση του ασφαλισμένου. Ουσιαστικά έχει γίνει ενιαίο σύστημα υγείας δημοσίου – ιδιωτικού τομέα. Όλες οι κλίνες κενές του ιδιωτικού τομέα ΜΕΘ είναι στη διάθεση του ΕΚΑΒ, έχουμε πάρει κλίνες. Στην Αθήνα έχουμε ήδη σχεδιάσει ποιες κλίνες θα πάρουμε από συγκεκριμένα νοσοκομεία όταν τα χρειαστούμε, ιδιώτες μπήκαν στο σύστημα και με επιστράτευση. Για να βάλεις ιδιωτική δομή να κάνει εφημερία θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στην εφημερία που δεν την γνωρίζουν ως ειδικότητα.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 1.300 ΜΕΘ κλίνες οι οποίες είναι μοιρασμένες, το ΕΣΥ λειτούργει σε 2 ταχύτητες μια ταχύτητα τα non Covid και μια τα Covid αυτό σημαίνει ότι το ΕΣΥ έχει την πίεση που είχε ούτος ή άλλως καθώς η οικονομία και η κοινωνία είναι ανοιχτή έχει επιπλέον και το Covid. Aυτό σημαίνει ότι όταν ένα νοσοκομείο έχει συμπληρωμένες κλίνες πρέπει να διαθέσει παραπάνω κλίνες είτε από Covid για non Covid περιστατικά ή το αντίθετο προχωράει κάνει αναλόγως τον προγραμματισμό του είναι μια δυναμική διαδικασία. Το ΕΣΥ της Γερμανίας δεν πιέζεται που έχει 40.000 ΜΕΘ; Όλα τα συστήματα της Ευρώπης είναι φτιαγμένα για κάποιες αντοχές εμείς έχουμε υπερδιπλάσιες κλίνες και δυστυχώς ένα κομμάτι των συμπολιτών μας αφορά αυτούς γιατί οι βαριές νοσηλείες σε κλίνες ΜΕΘ και σε απλές κλίνες με βαριά περιστατικά είναι κατά βάση από το 27% των συνανθρώπων μας που δεν έχει εμβολιαστεί είναι λογικό να υπάρχει πίεση που διαχειριζόμαστε» υποστήριξε ο Θάνος Πλεύρης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

FIR Αθηνών: Εισαγγελική παρέμβαση για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια

Σήμερα

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έγιναν παρεμβάσεις στη συγκοινωνία των αεροσκαφών και πού οφείλονται οι παρεμβολές

Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το 2026 για ελεύθερους επαγγελματίες

Σήμερα

Η φετινή χρονιά αναμένεται να φέρει «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για περίπου 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος

Σήμερα

Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν οι ιδιοκτήτες του κλαμπ στην Πάτρα όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος.

Ανακαίνιση σπιτιού με επιδότηση έως 90%: Πώς θα αλλάξετε πλακάκια, μπάνιο και κουζίνα

Σήμερα

Έρχεται τον Φεβρουάριο του 2026 - Τι καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι, πώς υπολογίζεται η ενίσχυση

FIR Αθηνών: Ο περίεργος βόμβος και τα 40 «νεκρά» λεπτά

Σήμερα

Τεχνική δυσλειτουργία ή κυβερνοεπίθεση πίσω από το «μπλακ άουτ» στο FIR Αθηνών

Τέλος οι λαικές αγορές από την Τετάρτη

Σήμερα

Οι πωλητές και οι παραγωγοί αντιδρούν στην ακρίβεια και τα φορολογικά μέτρα

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Σήμερα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Χτες

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Χτες

Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Χτες

Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Χτες

Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.