E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ABBA: Για πρώτη φορά υποψήφιοι για Grammy ως συγκρότημα

Οι φετινές υποψηφιότητες δείχνουν επίσης ότι τα ίδια συγκροτήματα της ροκ διεκδικούν τα βραβεία εδώ και δεκαετίες

ABBA: Για πρώτη φορά υποψήφιοι για Grammy ως συγκρότημα
@instagram.com/abba
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διεκδίκηση βραβείων Grammy από τις Ολίβια Ροντρίγκο, Doja Cat και Μπίλι Άιλις δεν αποτέλεσε έκπληξη, ωστόσο υπήρξαν άλλες υποψηφιότητες που αιφνιδίασαν.

Η Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για την 64η τελετή απονομής των βραβείων Grammy.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υποψηφιότητες αποκαλύφθηκαν σε εκδήλωση στο Μουσείο Grammy στο Λος Άντζελες με τη συμμετοχή του διευθύνοντος συμβούλου της Ακαδημίας Ηχογράφησης, Χάρβεϊ Τζέισον Τζ. και την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Τάμι Χαρτ, καθώς και των BTS, Gayle King, H.E.R, Jon Batiste, Carly Peace, Tayla Parx και άλλων καλλιτεχνών.

Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι οι βασικές κατηγορίες υποψηφιοτήτων έγιναν δέκα από οκτώ.

Ο ιδιαίτερα παραγωγικός καλλιτέχνης Jon Batiste έχει το αναπάντεχο προβάδισμα με 11 υποψηφιότητες, μεταξύ άλλων στις κατηγορίες Καλύτερη Αμερικάνικη Roots Ερμηνεία και Καλύτερη Σύγχρονη Σύνθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ακόμη υποψήφιος για την Ηχογράφηση της Χρονιάς και το Καλύτερο Μουσικό Βίντεο για το «Freedom» και για το Άλμπουμ της Χρονιάς με το «We Are».

Οι Τζάστιν Μπίμπερ, Μπίλι Άιλις, SZA, Doja Cat, SZA, Lil Nas X είναι υποψήφιοι στην κατηγορία Ηχογράφηση της Χρονιάς και οι Finneas, Glass Animals, Olivia Rodrigo, The Kid Laroi, Saweetie και άλλοι στην κατηγορία Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Καλλιτέχνης.

Οι ABBA είναι πρώτη φορά υποψήφιοι για Grammy ως συγκρότημα. Άλλες εκπλήξεις είναι η υποψηφιότητα της Arooj Aftab, τραγουδίστριας/τραγουδοποιού από το Πακιστάν, όπως και η υποψηφιότητα του Kanye West στην κατηγορία Άλμπουμ της Χρονιάς, μετά από πολλά έτη απουσίας από τις λίστες των υποψηφίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά το γεγονός ότι η φετινή ήταν αναμφισβήτητα η χρονιά που η K-pop εισήλθε πλήρως στην mainstream ποπ αρένα, οι πιο δημοφιλείς εκπρόσωποί της, οι BTS, βρέθηκαν να είναι υποψήφιοι στην κατηγορία Καλύτερης Ερμηνείας Ποπ Ντουέτου /Συγκροτήματος για το «Butter». Φαίνεται πως η Ακαδημία δεν έχει καλωσορίσει το είδος στις μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως Τραγούδι της Χρονιάς ή Ηχογράφηση της Χρονιάς.

Οι φετινές υποψηφιότητες δείχνουν επίσης ότι τα ίδια συγκροτήματα της ροκ διεκδικούν τα βραβεία εδώ και δεκαετίες, Foo Fighters, Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Deftones και μάλιστα στην κατηγορία της metal μουσικής υποψήφιοι είναι Rob Zombie και Dream Theater.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην 64η τελετή απονομής των βραβείων Grammy που θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες, στο Crypto.com Arena στις 31 Ιανουαρίου 2022

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.