E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο δείκτης που θα κρίνει το lockdown

«Το lockdown είναι πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας»

Ο δείκτης που θα κρίνει το lockdown
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/11/2021 | 17:30

Την ώρα που η πανδημία καλπάζει προκαλώντας ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία αλλά και προκαλώντας ανησυχία λόγω της έκρηξης που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στον αριθμό των κρουσμάτων και των νεκρών λόγω των επιπλοκών από τον κοροναϊό, το ενδεχόμενο ενός lockdown – σε περίπτωση που η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου – επανέρχεται δειλά – δειλά από μερίδα ειδικών.

Μπορεί κυβερνητικοί αξιωματούχοι να ξορκίζουν το ενδεχόμενο ενός lockdown υποστηρίζοντας ότι όποια νέα περιοριστικά μέτρα ληφθούν θα αφορούν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους, ωστόσο ουδείς μπορεί να αποκλείσει μία τέτοια εξέλιξη, ειδικά εάν η κατάσταση στα νοσοκομεία αρχίζει να γίνεται κάποια στιγμή μη διαχειρίσιμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παράδειγμα άλλωστε ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες είτε προχώρησαν σε σκληρά μέτρα τύπου lockdown,όπως η Αυστρία, είτε βρίσκονται ένα βήμα πριν τη λήψη νέων περιορισμών όπως Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Σλοβακία και Γαλλία, δείχνει ότι η εξέλιξη της πανδημίας θα καθορίσει τα επόμενα βήματα των κυβερνήσεων.

Μάλιστα, εκτός από τις αντοχές όσο αφορά τις υποδομές των νοσοκομείων και ειδικά τις ΜΕΘ, θα πρέπει να συνυπολογιστεί η κόπωση του ιατρικού προσωπικού το οποίο σε πολλές χώρες, όπως και στην Ελλάδα, έχει φτάσει στα όριά του.

Μαύρες προβλέψεις και στο βάθος… lockdown

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης αναφέρθηκε σήμερα σε ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί όλους τους Έλληνες και έχει αρχίσει να συζητείται τις τελευταίες ημέρες λόγω της επιβάρυνσης του ΕΣΥ αλλά και του αριθμού των κρουσμάτων, που σε αρκετές περιοχές προκαλούν ίλιγγο. Δηλαδή, πόσο πιθανό είναι ένα lockdown στη χώρα και από τι θα εξαρτηθεί η λήψης μία τέτοιας απόφασης.

«Το lockdown είναι πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας», παραδέχθηκε ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ συμπληρώνοντας ωστόσο μέχρι η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο υπάρχουν πολλά άλλα μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν και βέβαια πρέπει να τηρηθούν όσα ήδη ισχύουν.

Στο ερώτημα ποιος δείκτης θα καθορίσει εάν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο, ο καθηγητής ήταν ξεκάθαρος.

«Αν οι καθημερινές εισαγωγές στα νοσοκομεία ξεπεράσουν τις 550 θα χρειαστούν ρηξικέλευθες αποφάσεις» είπε προσθέτοντας όμως ότι απέχουμε από αυτό. Σύμφωνα με τον καθηγητή, τώρα γίνονται κατά μέσο όρο 440 εισαγωγές την ημέρα ενώ όπως εξήγησε ο κ. Τζανάκης, με 600 και 700 νέες νοσηλείες, τα νούμερα των διασωληνωμένων θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμα χωρίς και την καθοριστική συμβολή του ιδιωτικού τομέα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Αυτές είναι οι 34 χώρες που έχουν προκριθεί

Πριν 11 ώρες

Πόσα εισιτήρια έχουν απομείνει

Σοκαριστική καταγγελία για βiασμό 12χρονης από 16χρονο στην Πάτρα

Πριν 11 ώρες

Το κορίτσι ενημέρωσε τους γονείς του που κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία

Σουβλάκι: «Ζαλίζει» η τιμή του τυλιχτού ‑ Αγγίζει πλέον τα 5 ευρώ

Πριν 11 ώρες

To αγαπημένο fast food, αρχίζει να παίρνει την ανιούσα, με την τιμή του πλέον να φτάνει στα ύψη

Καβαλίερς – Μπακς 118‑106: Αγωνία για Αντετοκούνμπο, ήττα στο Κλίβελαντ για το Μιλγουόκι

Πριν 11 ώρες

Η ήττα στο Κλίβελαντ (118-106), ήταν το λιγότερο κακό νέο για τους Μπακς τα ξημερώματα της Τρίτης (18/11).

Γιατί καταδικάστηκε σε θάνατο η πρώην πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές

Πριν 11 ώρες

Η Χασίνα κρίθηκε ένοχη για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Θάνατος 58χρονου οδηγού στον Νέο Κόσμο: Μαρτυρίες ότι δέχτηκε επίθεση από 2 επιβάτες μηχανής

Πριν 11 ώρες

Οι Αρχές ερευνούν κάθε λεπτομέρεια γύρω από τον θάνατο του 58χρονου οδηγού στον Νέο Κόσμο, ο οποίος βρέθηκε με χτυπήματα στο πρόσωπο

Black Friday και Cyber Monday: Πλησιάζουν οι ημέρες των προσφορών ‑ Πότε πέφτουν

Πριν 11 ώρες

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη φετινή Black Friday και τη Cyber Monday

Κλειστοί οι σταθμοί Δάφνη και Αγιος Δημήτριος του Μετρό λόγω προβλήματος ηλεκτροδότησης

Πριν 11 ώρες

Κατά πληροφορίες το πρόβλημα παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτα

Προς τα 920 ευρώ ο κατώτατος μισθός: Πόσο θα αυξηθούν οι αποδοχές σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Πριν 11 ώρες

Στην προτελευταία θέση στην ΕΕ το μέσο ετήσιο εισόδημα στην Ελλάδα

Μετά τη Γερμανία, συναγερμός και στην Πολωνία για ρωσική επίθεση

Πριν 11 ώρες

«Είμαστε ήδη σε προπολεμική περίοδο» λέει ο αρχηγός του Στρατού

Καιρός: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο

Πριν 11 ώρες

Η κακοκαιρία θα περιοριστεί σταδιακά από την Πέμπτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.