E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καπραβέλος: Lockdown των ανεμβολίαστων από παντού

Τα μέτρα που προτείνει

Καπραβέλος: Lockdown των ανεμβολίαστων από παντού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/11/2021 | 09:24

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου μίλησε ο διευθυντής Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Τρίτης, η αναζωπύρωση της πανδημίας είναι μπροστά μας υπογραμμίζοντας επιπλέον πως ο κορωνοϊός «τσάκισε» το σύστημα υγείας και πρότεινε μέτρα προς εφαρμογή ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία. Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα προκειμένου να αναχαιτιστεί η πανδημία και να αποσυμφορηθεί η πίεση στα νοσοκομεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρότεινε αυτά να είναι το πρόωρο κλείσιμο των σχολείων, γήπεδα χωρίς θεατές, επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και τέλος lockdown των ανεμβολίαστων από παντού.

Τα μέτρα που πρότεινε:

«Τα σχολεία θα μπορούσαν να κλείσουν σαν χειμερινές διακοπές. Έπρεπε ήδη να έχουν κλείσει από σήμερα για να σταματήσει η διασπορά του ιού. Δεύτερον, τα γήπεδα χωρίς θεατές. Δεν μπορεί το νοσοκομείο αν έχει γονατίσει και οι άλλοι να μαζεύονται χωρίς ίχνος ντροπής στα γήπεδα και σε συνωστισμούς, οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι, και να διασπείρουν τον ιό. Δεν γίνεται κανένας έλεγχος και μερικοί που ήρθαν τραυματίες στο νοσοκομείο μας, όλοι ήταν ανεμβολίαστοι. Τρίτον, υπάρχουν εκκλησίες υποδειγματικές, πραγματικά, όμως πρέπει να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στις εκκλησίες», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τέταρτον, είμαστε η κατηγορία των εργαζομένων που εφαρμόστηκε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού χωρίς να υπάρχουν νομικά προβλήματα. Επέκταση υποχρεωτικών εμβολιασμών στο δημόσιο, στην εστίαση, στα σώματα ασφαλείας. Να επεκταθεί, να αυξηθεί το τείχος ανοσίας. Πέμπτον, μάσκες παντού. Να σταματήσει η θεωρία των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων. Κολλάνε και μολύνονται και μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι. Μάσκες παντού, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Μέχρι να πέσει η πίεση στο σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει. Και τελευταίο, λοικνταουν ανεμβολίαστων από παντού. Αν δεν έχεις ένα τεστ PCR ή rapid δεν μπαίνεις ούτε στα σούπερ μάρκετ ούτε στα ΜΜΜ», κατέληξε.

Η πίεση στα νοσοκομεία

«Αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα περνάνε τραγικές στιγμές. Έχουν υποβαθμιστεί όλα τα νοσοκομεία. Μία απλή εγχείρηση δεν μπορεί να γίνει, οι λίστες αναμονής των χειρουργείων μεγαλώνουν. Όλο το προσωπικό του νοσοκομείου ασχολείται με τα Covid περιστατικά. Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν πρέπει να είναι άμεσα», είπε ο κ. Καπραβέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εμείς από το καλοκαίρι, με τις πληροφορίες που είχαμε από τον ΠΟΥ και από τα φημισμένα εργαστηριακά κέντρα για τη μετάλλαξη Δέλτα, είχαμε διαπιστώση ότι είχαν δίκιο, ότι η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και μολύνει ακόμα και τους εμβολιασμένους. Μερικές φορές παρακάμπτει τη φυσική ανοσία. Άρα η αναζωπύρωση της πανδημίας, όταν ο ιός θα έβρισκε την ευκαιρία ήταν μπροστά μας. Είχαμε πει με μία κραυγή αγωνίας ότι ο εφιάλτης έρχεται. Τώρα έχουμε πάλι το ίδιο σενάριο. Έχουμε μία άλλη μετάλλαξη, που είναι ακόμα πιο μεταδοτική από την Δέλτα, μολύνει τη φυσική και τεχνητή ανοσία, άρα κινδυνεύουμε να έχουμε ένα τεράστιο πέμπτο κύμα, χειρότερο από το τέταρτο, εάν δεν παρθούν κάποια μέτρα», δήλωσε.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως ο εμβολιασμός είναι σημαντικός, διότι όσες μεταλλάξεις και να έχει κάνει η πρωτεϊνη ακίδας, τα εμβόλια έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα. Η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί ανησυχία, όπως είχε αναφέρει και ο ΠΟΥ, και ο ο κίνδυνος νδυαναζωπύρωσης της πανδημίας φαίνεται να είναι μπροστά μας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιάννης Ιωαννίδης: Την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη η κηδεία

Χτες

Το πρωί της Πέμπτης θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στον Αγιο Ιωάννη Βούλας για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη

FIFA: Το Μουντιάλ του 2030 ανακοινώθηκε σε έξι χώρες και τρεις ηπείρους

Χτες

Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο οι βασικές διοργανώτριες του τουρνουά ενώ τρεις αγώνες θα γίνουν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής

Όταν ο Γιάννης Ιωαννίδης δάκρυζε on camera σε βράβευση του Αρη

Χτες

«Υπάρχει αμοιβαία αγάπη. Συγκινήθηκα σήμερα. Μετά από 49 χρόνια, η ομάδα αυτή έφερε το πρωτάθλημα εκτός Αθήνας»

Γκάλης για Ιωαννίδη: Έφυγε ο μεγάλος μου αδερφός

Χτες

Διαβάστε την συγκινητική ανάρτηση του

Πέθανε ο «Ξανθός» του μπάσκετ Γιάννης Ιωαννίδης

Χτες

Ο 78χρονος πρώην προπονητής του Αρη, του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας έφυγε σήμερα από τη ζωή

Μητσοτάκης: «Μετρό στη Θεσσαλονίκη εντός του 2024»

Χτες

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο flyover στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης

Φρίκη στο Τέξας: Την κλείδωσε σε κλουβί σκύλου και την περιέλουσε με βραστό νερό

Χτες

Πώς κατάφερε να γλιτώσει μια 24χρονη από μια 37χρονη γυναίκα που την υπέβαλε σε αδιανόητα βασανιστήρια

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.