E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επιστρέφουν στο Καστελόριζο μετά τις σπουδές για να δουλέψουν

¶νθηση γνωρίζει το νησί

Επιστρέφουν στο Καστελόριζο μετά τις σπουδές για να δουλέψουν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/7/2013 | 00:00

Στο πιο απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου, το Καστελόριζο, εκεί που η Ελλάδα απέχει δύο απλωτές από την Τουρκία, θα περίμενε κανείς ο τόπος να ερημώνει από τα νιάτα. Κι όμως, συμβαίνει το αντίθετο, καθώς, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι νέοι από το νησί, όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στις σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Αθήνας και των άλλων αστικών κέντρων, επιστρέφουν στον τόπο τους να προκόψουν εκεί, αφού στην Αθήνα τους περιμένει ο εφιάλτης της ανεργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι έτσι, το νησί από το οποίο εξαγγέλθηκε η ένταξη της Ελλάδας στο Μνημόνιο το 2010, γνωρίζει τώρα μια πρωτόγνωρη άνθηση, χάρη στην τάση αποκέντρωσης, την οποία δημιούργησε η έκρηξη της ανεργίας στην Αττική.

Μεταξύ αυτών που διάλεξαν τη ζωή στο Καστελόριζο είναι η Ευτυχία Καραγιάννη και η Σοφία Κασιώτη, που επέστρεψαν με πτυχίο για να δουλέψουν σε café–bar της περιοχής. Όπως δηλώνουν, αγαπούν την ηρεμία που έχει το χειμώνα το νησί, ωστόσο τονίζουν το πρόβλημα με την περίθαλψη, ειδικά μετά το πρόσφατο κλείσιμο του φαρμακείου. Να γυρίσει πίσω επέλεξε και η Ειρήνη Λελέκη, με πτυχίο Κοινωνιολογίας, για να εργαστεί σε τουριστικό γραφείο.

Ενώ τον ίδιο δρόμο επέλεξε και η Αμαλία Γαβριηλίδου, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου, η οποία δηλώνει: «Είμαι τυχερή μητέρα που μεγάλωσε δύο παιδιά στον καθαρό αέρα, όμως σε σύγκριση με τις μαμάδες των αστικών κέντρων, τα παιδιά μου εδώ έχουν λιγότερες επιλογές. Για παράδειγμα, φέτος δεν ήρθε δασκάλα ξένων γλωσσών στο σχολείο κι έτσι έμειναν χωρίς ξένη γλώσσα, παρόλο που είμαστε τουριστικό μέρος και τη χρειαζόμαστε».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» ‑ Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι με το σχέδιο για την Ουκρανία

Σήμερα

Το αμερικανικό 28-σημείο σχέδιο περιλαμβάνει χρήση των παγωμένων ρωσικών assets με κέρδος 50% για τις ΗΠΑ

Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια Ορνέλα Βανόνι

Σήμερα

Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής, ήταν επίσης ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

Σήμερα

Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Χτες

Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Χτες

Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.