E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Απίστευτη ιστορία: Πεθερός παντρεύτηκε τη νύφη του για...

Αναδεικνύει το... δαιμόνιο της φυλής!

Απίστευτη ιστορία: Πεθερός παντρεύτηκε τη νύφη του για...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια απίστευτη ιστορία, που αναδεικνύει το… δαιμόνιο της φυλής μας και αποδεικνύει ότι κανένα μνημόνιο, κανένας εκσυγχρονισμός των δομών της δημόσιας διοίκησης και κανένα πακέτο μέτρων, όσο σιδερόφρακτα και ηλεκτρονικά διπλοτσεκαρισμένα και αν είναι, δεν μπορούν να κρατήσουν τον Έλληνα–Χουντίνι δεμένο με νόμους, κανονισμούς και πρωτόκολλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε χωριό της Αρκαδίας, με πρωταγωνιστή οικονομικό προύχοντα του τόπου, χήρο με τέσσερα παιδιά μεγάλης ηλικίας. Προνοητικός γαρ ο ήρωας του ρεπορτάζ μας, θορυβήθηκε από το μέτρο απογραφής των συνταξιούχων, αφού, όπως φαίνεται, σχεδίαζε να κληροδοτήσει τη σύνταξή του στα ενήλικα παιδιά του μετά το θάνατό του, με τη γνωστή μέθοδο της μη δήλωσης αποθανόντος συνταξιούχου.

Έτσι, και αφού έσπαζε για καιρό το κεφάλι του για το πώς θα μπορούσε να συνεχίσει να εισπράττει η οικογένειά του τη σύνταξή του, όταν ο ίδιος φύγει από τον μάταιο και σε βαθιά οικονομική ύφεση τούτο κόσμο, βρήκε το κλειδί του μηχανισμού με τον οποίο τρόικα και κυβέρνηση θεωρούν ότι έχουν λύσει το πρόβλημα των συγγενών που συνεχίζουν να εισπράττουν κανονικά τις συντάξεις των νεκρών.

Η ιδέα, που μόνο σε κινηματογραφικά σενάρια του Χόλιγουντ μπορεί κανείς να συναντήσει, χαρακτηρίζεται από κάθε άποψη, και κυρίως από κοινωνικής πλευράς, προχωρημένη, αφού στην μικρή κοινωνία του αρκαδικού χωριού της ιστορίας μας θα αποτελούσε ταμπού η ιδέα και μόνο ο πεθερός να εξωθήσει το γιο του σε διαζύγιο για να παντρευτεί τη νύφη του!

Γενεσιουργή αιτία του σκανδάλου δεν είναι το ερωτικό πάθος του οικονομικά καλοστεκούμενου, πλην όμως ηλικιωμένου, Αρκά για τη νύφη του, αλλά η απληστία για το χρήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, η νύφη του μεγαλύτερου γιου της οικογένειας πήρε συναινετικό εξπρές διαζύγιο από το σύζυγό της, για να νυμφευθεί στη συνέχεια τον μέχρι τότε πεθερό της, ο οποίος πλέον έγινε νόμιμος σύζυγός της. Όταν λοιπόν έρθει το μοιραίο, η σύζυγος θα δικαιούται να λάβει τη σύνταξη χηρείας του πρώην πεθερού της!

Σήμερα, η διευρυμένη και με βόρειοευρωπαϊκά πρότυπα οικογένεια ζει σε ένα γαϊτανάκι ρόλων και τίτλων, αφού η πολύφερνος νύφη είναι ταυτόχρονα νυν σύζυγος και πρώην νύφη του νυν συζύγου της και πρώην πεθερού της, είναι πρώην σύζυγος και νυν μητριά του πρώην συζύγου της και νυν μητριά των άλλων τριών πρώην γαμπρών και κουνιάδων της, των άλλων τριών, δηλαδή, παιδιών του σημερινού συζύγου της.

Βέβαια, στην πραγματικότητα τίποτε από τα παραπάνω δεν ισχύει, καθώς όλοι αυτοί οι τίτλοι και ρόλοι υπάρχουν μόνο στα χαρτιά του ληξιαρχείου και στις φορολογικές δηλώσεις των μελών της οικογενείας. Το ζευγάρι γιου και νύφης συνεχίζουν να διάγουν «βίον ανθόσπαρτον» και ο πάτερ φαμίλιας συνεχίζει να περιβάλλει με την πατρική του αγάπη, στοργή και φροντίδα όλα τα μέλη της οικογένειάς του.

Η ιστορία αυτή, αν επρόκειτο για μια οικογένεια που ζει κάτω από τη δυσβάστακτη οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας του μνημονίου, θα μπορούσε να εκληφθεί ως έκφραση υπερβολής της πατρικής μέριμνας για την οικογένεια, μετά το χρόνο βιολογικής παρουσίας του πατέρα. Όμως, για τη οικονομικά εύρωστη οικογένεια την οποία αφορά το παραπάνω story, η υπόθεση αυτή δεν είναι παρά μια νόμιμη, πλην όμως όχι ηθική κομπίνα που στήθηκε προς όφελος των παιδιών και σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και των Ελλήνων φορολογουμένων.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγκυος η Μπόνι Μπλου μετά το «challenge» με 400 άντρες

Σήμερα

Αποκάλυψε θετικό τεστ εγκυμοσύνης

Ο Μπραντ Πιτ στο λιμάνι της Ύδρας: Μπήκε στο vintage ιπτάμενο δελφίνι για τα γυρίσματα

Σήμερα

Τα γυρίσματα αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές Μαρτίου

Σία Κοσιώνη: «Η ΜΕΘ είναι μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία. Δεν μπορούσα να σηκωθώ»

Σήμερα

Οι ρεπόρτερ των ψυχαγωγικών εκπομπών περίμεναν την Σία Κοσιώνη χθες 24/2 για να κάνει δηλώσεις, μετά την επιστροφή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ

Μαρία Δεληθανάση για καταδίκη Κώστα Δόξα: «Δικαίωση μετά από πολυετή αγώνα – Δε μου ζήτησε συγγνώμη»

Σήμερα

Ένοχος κρίθηκε ο Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία με θύμα την πρώην σύζυγό του, Μαρία Δεληθανάση

Παντρεύεται η Φαίη Σκορδά – Οι αποκαλύψεις της Σταματίνας Τσιμτσιλή

Σήμερα

«Το ζευγάρι, η Φαίη και ο Αλέξανδρος, ζουν σαν παντρεμένοι» είπε μεταξύ άλλων η Σταματίνα Τσιμτσιλή

Katy Perry: Έγκυος στο πρώτο παιδί με τον Justin Trudeau; Η απάντηση στις φήμες

Σήμερα

Η Katy Perry και ο Justin Trudeau εξακολουθούν να είναι μαζί και, απ’ ό,τι φαίνεται, τα πράγματα σοβαρεύουν.

Sally Field: Το μυστικό που έκρυβε για 70 χρόνια πίσω από τα δύο Όσκαρ

Σήμερα

Η σκοτεινή παιδική ηλικία, ο σταρ πατριός και η εξομολόγηση που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

Πατέρας για 2η φορά ο Θανάσης Τσαλταμπάσης

Χτες

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Αγοραστή Αρβανίτη υποδέχτηκαν το δεύτερο παιδί τους

Σάκης Ρουβάς για Akyla: «Μου άρεσε πάρα πολύ το τραγούδι, πιστεύω ότι θα πάμε καλά στη Eurovision»

Χτες

O Σάκης Ρουβάς τόνισε ότι το τραγούδι έχει συγκινητικά στοιχεία πέρα από την ευχάριστη μελωδία του

Σία Κοσιώνη: Επιστρέφει στο δελτίο ειδήσεων – Η έκπληξη των συνεργατών και το βίντεο

Χτες

Μετά την περιπέτεια υγείας της, η παρουσιάστρια επιστρέφει στο πόστο της

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.