E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αθήνα: Επίσκεψη Πάπα Φραγκίσκου ‑ Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Από σήμερα 4 Δεκεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής

Αθήνα: Επίσκεψη Πάπα Φραγκίσκου ‑ Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 4/12/2021 | 09:52

Σε επιφυλακή βρίσκεται από σήμερα Σάββατο (4/12) η Αστυνομία, η οποία έχει προγραμματίσει αυστηρά μέτρα ασφάλειας και Τροχαίας, λόγω της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, για την υλοποίηση των μέτρων θα διατεθούν πάνω από 3.500 αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών και ειδικά της Τροχαίας, που έχει την ευθύνη να διασφαλίσει την ομαλή και γρήγορη μετακίνηση του Ποντίφικα στις επισκέψεις που έχει περιλαμβάνει το πρόγραμμα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άφιξη του Πάπα στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11:10, όπου θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο πλαίσιο αυτό, από σήμερα 4 Δεκεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ κατά την κίνηση της πομπής του Πάπα Φραγκίσκου, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία λοιπών οχημάτων στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, την Κυριακή 5/12/2021, και κατά τις ώρες 13:00 έως 20:00, θα διακοπεί η κυκλοφορία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • στην Λ. Β. Σοφίας στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς κέντρο πόλεως, και
  • στην Λ.Β. Κωνσταντίνου στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μερκούρη και Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Β. Σοφίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Εν τω μεταξύ λόγω της επίσημης επίσκεψης του Φραγκίσκου απαγορεύτηκαν για σήμερα από την Αστυνομία σε μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας όλες οι συγκεντρώσεις και ειδικότερα οι προγραμματισμένες του Δικτύου Υγειονομικών στο Πάρκο Ελευθερίας και των αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ, αναφέρεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται κάθε υπαίθρια δημόσια συνάθροιση από ώρες 06:00 έως 22:00 του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου 2021, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους: Φειδιππίδου – Λ. Αλεξάνδρας – αριστερά 28ης Οκτωβρίου – δεξιά Ιουλιανού – αριστερά Αριστοτέλους – Σωκράτους – αριστερά Π. Τσαλδάρη – Πλατεία Ομονοίας – δεξιά Αθηνάς – Πλατεία Μοναστηρακίου – ‘Αρεως – Διοσκούρου – Πρυτανεία – Τριπόδων – Σέλλευ – Λυσικράτους – Λ. Βασ. Αμαλίας – Λ.Βασ. Όλγας – Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – δεξιά Σπύρου Μερκούρη – αριστερά Μιχαλακοπούλου – Λ. Μεσογείων έως Φειδιππίδου.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει της πραγματοποίησης στη Χώρα μας της επίσημης επίσκεψης της Αυτού Αγιότητας του Πάπα Φραγκίσκου και των προγραμματισμένων κινήσεων – επισκέψεων του στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξαγγελθείσες συγκεντρώσεις, ήτοι α) συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας (σταθμός Μετρό ”Μέγαρο Μουσικής”) την 16:00 της 4-12-2021 από Δίκτυο Υγειονομικών «κατά της υποχρεωτικότητας» και β) συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την 17:00 της 4-12-2021 «κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού».

Τρίτη επίσκεψη στην Ελλάδα μέσα σε δέκα χρόνια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίσκεψή του είναι συμβολική, καθότι δε θα παραγάγει αποτελέσματα σε επίπεδο διαχριστιανικών σχέσεων, ωστόσο, η επιμονή του να έλθει, όπως λέγεται, και οι επαφές του δημιουργούν κλίμα καλής επικοινωνίας.

Το ταξίδι του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και η παραμονή του στην Ελλάδα πραγματοποιούνται πέντε χρόνια μετά την πρώτη του επίσκεψη στη Λέσβο, τον Απρίλιο του 2016, όπου είχε γίνει και η ιστορική συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, καθώς και 20 χρόνια από την πρώτη επίσκεψη Προκαθημένου της Καθολικής Εκκλησίας, μετά το Σχίσμα του 1054.

Τον Μάιο του 2001, ύστερα από πρόσκληση του τότε Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, και στο πλαίσιο του προσκυνηματικού ταξιδιού στα βήματα του Αποστόλου Παύλου, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' ήρθε στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε και με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο. Εξάλλου, η επίσκεψή του συγκλίνει με τη συμπλήρωση σαράντα ενός ετών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Αγίας Έδρας.

Πρόκειται για το 35ο ταξίδι του Ποντίφικα στο εξωτερικό, μετά την εκλογή του το 2013, και σηματοδοτεί την επιστροφή του στη Λέσβο, το εμβληματικό νησί της μεταναστευτικής κρίσης και τη συνάντηση του με πρόσφυγες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.