E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επεισόδια με δακρυγόνα και χημικά σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/12/2021 | 19:55

Τουλάχιστον έξι προσαγωγές - Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες κατά της αστυνομίας και έβαλαν φωτιές σε κάδους

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν στα Εξάρχεια με τους διαδηλωτές να βάζουν φωτιές σε κάδους και να πετούν πέτρες και δακρυγόνα κατά των αστυνομικών που απάντησαν με χημικά, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν σε τουλάχιστον έξι προσαγωγές. Ολοκληρώθηκε, νωρίτερα, ειρηνικά η πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαταστάθηκε η κίνηση και οι δρόμοι γύρω από το κέντρο άνοιξαν.

Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκε, λίγο μετά τις 18:00, πλήθος κόσμου, 13 χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με πανό οι συγκεντρωμένοι απέτισαν φόρο τιμής στον αποθανόντα, ενώ η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 19:00 με κατεύθυνση προς την Ομόνοια. Κατά τις 20:00 ολοκληρώθηκε η πορεία και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια.

Απροσπέλαστο ήταν το κέντρο της Αθήνας, με ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να έχουν τεθεί σε ισχύ. Κλειστές ήταν η Σταδίου, Πανεπιστημίου και όλοι οι κάθετοι δρόμοι γύρω από αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμμετεχή στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο ήταν μεγάλη, καθώς συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα, από οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, με την παρουσία της αστυνομίας να είναι ισχυρή.

Έκλεισε ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο, όπως και ο σταθμός στο Σύνταγμα, κατόπιν εντολής της Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί βρίσκονταν επί ποδός για τις πορείες στη μνήμη του Γρηγορόπουλου.

Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, από τα πυρά του 37χρονου ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ. Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια. Οι εκδηλώσεις μνήμης ξεκίνησαν το μεσημέρι με συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν, νωρίτερα, μαθητές, φοιτητές και διαδηλωτές από συλλογικότητες κρατώντας πανό όπου γράφει «Κουμής, Κανελλοπούλου, Σαμπάνης, Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος, το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει», ενώ τα συνθήματα που κυριάρχησαν σχετίζονταν με εκπαιδευτικά ζητήματα αλλά και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.