E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πότε και γιατί θα μειωθεί για πρώτη φορά ο πληθυσμός της γης

Η μείωση του πληθυσμού της γης είναι κάτι το οποίο δεν έχουμε συναντήσει εδώ και εκατοντάδες χρόνια

Πότε και γιατί θα μειωθεί για πρώτη φορά ο πληθυσμός της γης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/12/2021 | 09:17

Η έρευνα για τον πληθυσμό στη γη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «The Lancet» και δείχνει την πρώτη μείωση του πληθυσμού της γης από τον 14ο αιώνα. Η έρευνα έγινε από την ομάδα του καθηγητή Παγκόσμιας Υγείας του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας, δρ Stein Emil Volset και είναι αποκαλυπτική.

Σήμερα στη γη ζουν 7,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Μέχρι το 2064 ο πληθυσμός θα εκτοξευτεί στα 9,7 δισεκατομμύρια ενώ μέχρι το 2100 ο πληθυσμός θα μειωθεί στα 8,8 δισεκατομμύρια. Η μείωση αυτή έχει να συμβεί από τον 14ο αιώνα τότε που η ανθρωπότητα είχε να αντιμετωπίσει χωρίς φάρμακα τη Μαύρη Πανώλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα 23 χώρες στον κόσμο όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη και η Νότια Κορέα θα συρρικνωθούν το 2100 στο 50% του πληθυσμού τους. Ακόμη και η Κίνα που σήμερα έχει 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2100 θα έχει πέσει στα 732 εκατομμύρια.

Όπως αναφέρει στη μελέτη του ο Stein Emil Volset: «Εάν η πρόβλεψή μας είναι σωστή, θα είναι η πρώτη φορά που η μείωση του πληθυσμού θα οφείλεται στη μείωση της γονιμότητας, σε αντίθεση με γεγονότα, όπως η πανδημία ή ο λιμός»

Και συνέχισε: «Υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες: η βελτίωση της πρόσβασης στη σύγχρονη αντισύλληψη και η εκπαίδευση κοριτσιών και γυναικών. Αυτοί οι παράγοντες καθορίζουν το ποσοστό γονιμότητας. Ο μέσος αριθμός παιδιών που γεννά μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της ζωής της είναι ο μεγαλύτερος καθοριστικός παράγοντας του πληθυσμού. Το παγκόσμιο συνολικό ποσοστό γονιμότητας προβλέπεται να μειώνεται σταθερά, από 2,37 το 2017 σε 1,66 το 2100, πολύ πιο κάτω από το ελάχιστο ποσοστό (2,1 γεννήσεις ανά γυναίκα) που θεωρείται απαραίτητο για τη διατήρηση του πληθυσμού»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αφρική και ο αραβικός κόσμος θα διαμορφώσουν το μέλλον μας

Ενώ ο αρχισυντάκτης του Lancet δρ Richμετακίνηon συμπλήρωσε πως θα ζήσουμε κοσμογονικές αλλαγές τον αιώνα που διανύουμε: «Ο 21ος αιώνας θα δει μια επανάσταση στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού μας.

Η Αφρική και ο αραβικός κόσμος θα διαμορφώσουν το μέλλον μας, ενώ η επιρροή της Ευρώπης και της Ασίας θα υποχωρήσει αισθητά. Μέχρι το τέλος του αιώνα, ο κόσμος θα αλλάξει, με τις Ινδία, Νιγηρία, Κίνα και ΗΠΑ να αποτελούν τις κυρίαρχες δυνάμεις. Θα είναι ένας νέος κόσμος, για τον οποίο θα πρέπει να προετοιμαστούμε σήμερα»

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αδιανόητο: η Ρόμα αστόχησε τρεις φορές στο ίδιο πέναλτι!

Χτες

Ο Οζέρ έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αποκρούοντας και τις τρεις εκτελέσεις

Στα λευκά έχει «ντυθεί» ο Όλυμπος ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Σε βίντεο που ανήρτησε το Forecast Weather στο «X», φαίνεται το βουνό των Θεών να έχει γεμίσει χιόνι, προσφέροντας μια μαγική εικόνα σε όσους την αντικρίζουν

Στο Ισραήλ η Γκρέτα Τουνμπεργκ και οι ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα

Χτες

«Η Γκρέτα και οι φίλοι της είναι ασφαλείς στο Ισραήλ» διαμηνύει το Τελ Αβιβ

Βίντεο: Αυτός είναι ο δράστης που σκότωσε δύο άτομα σε Εβραϊκή συναγωγή στο Μάντσεστερ

Χτες

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο δράστης φορούσε «ζώνη αυτοκτονίας» με εκρηκτικά

Global Sumud Flotilla: Τέσσερα τα πλοία που πλέουν προς Γάζα

Χτες

Παραμένει ακόμη άγνωστο εάν τα τέσσερα πλοία του Global Sumud Flotilla έχουν αναχαιτιστεί από το Ισραήλ.

Τραγωδία σε απευθείας μετάδοση: Influencer σκοτώθηκε σε πτήση με ελικοφόρο ‑ Η στιγμή της συντριβής

Χτες

«Σώστε τον», «καλέστε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης» έγραφαν τρομοκρατημένοι followers του Κινέζου influencer.

«Ο τελευταίος Εβραίος στη Βίννιτσα»: Η τεχνητή νοημοσύνη εντόπισε Ναζί εκτελεστή από διαβόητη φωτογραφία του 1941

Χτες

Η έρευνα του ιστορικού Γιούργκεν Ματέους, με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, ταυτοποιεί τον Ναζί εκτελεστή της σφαγής του Μπερντίχιβ το 1941

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.