E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΕΛΑΣ: Ιδρύονται Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων σε πέντε μεγάλες πόλεις

Σε Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Λάρισα.

ΕΛΑΣ: Ιδρύονται Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων σε πέντε μεγάλες πόλεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/12/2021 | 19:47

Σε πέντε μεγάλες πόλεις της χώρας ιδρύονται γραφεία Προστασίας Ανηλίκων από την ΕΛ.ΑΣ..

Η ίδρυση των Γραφείων Προστασίας Ανηλίκων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, με απόφαση του Αρχηγού του Σώματος, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη. Τα γραφεία θα βρίσκονται σε πέντε μεγάλες πόλεις της χώρας και συγκεκριμένα σε Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Λάρισα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η προστασία των ανηλίκων αποτελεί προτεραιότητα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και έχει αναδειχθεί στο πρόγραμμα Αντεγκληματικής Πολιτικής 2020-2024 και στο Στρατηγικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Σώματος 2021-2025, αλλά αποτελεί επίσης επιταγή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Σύμβαση Lanzarote) για την προστασία του παιδιού από τη σeξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση, που έχει υπογράψει και η Ελλάδα.

Τα Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων θα υπάγονται στις έδρες και στη διάρθρωση των οικείων Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας, θα στελεχωθούν με εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και θα υποστηρίζονται στο έργο τους από ψυχολόγους. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα υπήρχαν μόνο δύο Υποδιευθύνσεις Προστασίας Ανηλίκων, στις Διευθύνσεις Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, ενώ σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, υποθέσεις που αφορούσαν παιδιά τις διαχειρίζονταν οι τοπικές υπηρεσίες Ασφάλειας, που δεν είχαν εξειδικευμένο προσωπικό για αυτή τη δουλειά.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι «βασικός στόχος και άμεση επιδίωξη των Γραφείων αποτελεί η ομοιόμορφη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση φαινομένων κακοποίησης, θυματοποίησης και παραβατικότητας ανηλίκων, αναδεικνύοντας το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τον δολοφόνησε και τον πέταξε από γέφυρα σε ρεματιά: Συνελήφθη 42χρονος για τον θάνατο του 64χρονου στην Ευκαρπία

Σήμερα

H σορός έφερε συντριπτικές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε ότι αυτές προήλθαν από θλών όργανο - Εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη ο κατηγορούμενος

Βραζιλία: Καρέ‑καρέ η στιγμή που καρχαρίας αρπάζει από το πόδι τουρίστρια μόλις βουτά στη θάλασσα, δείτε βίντεο

Σήμερα

Μια χαλαρή βουτιά μετατράπηκε σε εφιάλτη για 36χρονη τουρίστρια στη Βραζιλία, όταν καρχαρίας της άρπαξε το πόδι λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στη θάλασσα

Σύρος: Σε σοβαρή κατάσταση 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας

Σήμερα

Το παιδί επιχείρησε να σηκώσει το φίδι από το έδαφος κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας την Μεγάλη Παρασκευή.

Τι έγινε στον Νέο Κόσμο κατά την Ανάσταση ‑ Μπλόκο στο επικίνδυνο έθιμο με μολότοφ

Σήμερα

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατάσχεσε μολότοφ, με τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές στην περιοχή της Λαγουμιτζή.

Ποιο πρόγραμμα ακολουθούν τα ΜΜΜ την εορταστική περίοδο ‑ Τι αλλάζει σε μετρό, λεωφορεία και τραμ

Σήμερα

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε τις τροποποιήσεις των δρομολογίων για όλη την περίοδο του Πάσχα με μειωμένη συχνότητα και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Χτες

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Χτες

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.