E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Μαμά, μας ακούμπησαν σε σημεία που δεν πρέπει» ‑Τι λέει η μητέρα της 12χρονης

Σeξουαλική παρενόχληση στην Ερμού: Οι συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ στις γυναίκες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κινδύνου.

«Μαμά, μας ακούμπησαν σε σημεία που δεν πρέπει» ‑Τι λέει η μητέρα της 12χρονης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/12/2021 | 20:33

Η μητέρα της 12χρονης που έπεσε μαζί με τη φίλη της θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από δύο 28χρονους, στην οδό Ερμού, το βράδυ της Τρίτης (7/12), περιγράφει στο iefimerida.gr τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε το ανήλικο παιδί της.

«Με την κόρη μου και τη φίλη της, 12 και 14 ετών, πήγαμε μία βόλτα στο Σύνταγμα για ψώνια. Ξεκινήσαμε τη βόλτα και τα παιδιά προχώρησαν πολύ πιο μπροστά από εμένα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα συμβεί αυτό που συνέβη, γιατί το κέντρο είχε πάρα πολύ αστυνομία και πάρα πολύ κόσμο. Τα κορίτσια απομακρύνθηκαν και τα έχασα. Μετά από περίπου μισή ώρα τηλεφώνησα στο παιδί μου για να συναντηθούμε και τότε μου είπε: ''Μαμά, ήρθαν δύο μεγάλοι άντρες και μας παρενόχλησαν σeξουαλικά. Μας ακούμπησαν σε σημεία που δεν πρέπει και εγώ πήγα και το είπα στην αστυνομία''».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά, οι δύο 28χρονοι επιχείρησαν να αποπλανήσουν τα ανήλικα κορίτσια. Όταν όμως οι δύο ανήλικες επιχείρησαν να διαφύγουν, οι δράστες προσπάθησαν να τις θωπεύσουν, σύμφωνα με όσα περιγράφει η μητέρα της 12χρονης.

Τα κορίτσια έβαλαν τις φωνές και για καλή τους τύχη κοντά στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Οι δύο 28χρονοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

«Υπέβαλα μήνυση»

«Όταν έφτασα στο σημείο, μίλησα με τους αστυνομικούς. Τα κορίτσια ήταν ήρεμα και ευχαριστώ πολύ τους αστυνομικούς που τις ηρέμησαν. Η κόρη μου και η φίλη της υπέδειξαν τους δράστες, οι οποίοι προσήχθησαν στο τμήμα Ακροπόλεως, και μετά πήγα και εγώ και υπέβαλα μήνυση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ευτυχώς που είχαμε δουλέψει σαν γονείς πολύ με το παιδί και έδρασε άμεσα. Να που χρειάστηκε. Αυτοί επιχείρησαν να τα αγκαλιάσουν, να τα θωπεύσουν και δεν ξέρω και τι άλλο θα έκαναν εάν τα παιδιά δεν ήταν ψύχραιμα και δεν αντιδρούσαν έτσι όπως αντέδρασαν. Οι Αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους. Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε, να το ξεχάσουμε, και εμείς αλλά κυρίως το παιδί μου».

«Πρέπει οι γονείς να είναι πολύ προσεκτικοί, ειδικά αυτές τις ημέρες. Εάν σήμερα έκαναν κάτι τέτοιο στο δικό μου το παιδάκι, αύριο ίσως να κάνουν κάτι πολύ χειρότερο και τότε θα είναι αργά».

Οι συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ελληνική Αστυνομία στην ιστοσελίδα της astynomia.gr δίνει συμβουλές στις γυναίκες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κινδύνου. Ειδικά τα ανήλικα κορίτσια θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικά, καθώς οι κίνδυνοι είναι πολλοί.

Κάποιες από τις συμβουλές είναι οι ακόλουθες:

  • Πάντοτε κάποιος γνωστός να γνωρίζει ακριβώς πού είστε, ώστε σε περίπτωση ανάγκης, αν πρέπει να τηλεφωνήσει κάποιος για βοήθεια, να ξέρει την επακριβή θέση.
  • Ποτέ µη δεχθείτε να σας µεταφέρει ένας ξένος και ποτέ µην κάνετε auto-stop.
  • Όταν εισέρχεστε στο αυτοκίνητό σας...
  • Να κρατάτε ήδη το κλειδί στο χέρι σας, έτσι ώστε να µη χάνετε χρόνο ψάχνοντας για το κλειδί.
  • Να δείχνετε αυτοπεποίθηση και δραστήρια.
  • Να φροντίσετε να µείνετε µακριά από στενά σοκάκια ή σκοτεινούς δρόµους.
  • Μετά τη δύση του ηλίου, εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθείτε με τα πόδια σε σκοτεινές περιοχές, φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές.
  • Να µη δέχεστε κέρασµα ποτών από αγνώστους. Ακόµη και αν γνωρίζετε το πρόσωπο, είναι καλύτερα να ζητήσετε από τον σερβιτόρο ή τον µπάρµαν ποτά που είναι κλειστά, όπως µπύρα κ.λπ.
  • Εάν έχετε αφήσει το ποτό σας αφύλακτο, ακόµη και για µισό λεπτό, να µην πιείτε ξανά ούτε µια γουλιά από το ποτό αυτό.
[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα εποχή στις μεταφορές χρημάτων – Τι προβλέπει πανευρωπαϊκή οδηγία

Σήμερα

Τι αλλάζει στις τραπεζικές συναλλαγές σε κράτη – μέλη της Ευρωζώνης

Πληθωρισμός: Αυξήσεις «φωτιά» σε καφέ και σοκολάτα

Σήμερα

Στο 1,9% ανήλθε ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο

Οι Έλληνες γλυκάθηκαν από το ανοδικό «ράλι» του χρυσού και πωλούν τις λίρες τους

Σήμερα

Η δυνατότητα αγοράς ή πώλησης χρυσών λιρών επίσημα γίνεται αποκλειστικά από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Τράπεζα Πειραιώς

Απίστευτη απάτη στη Φλώρινα: Έπεισαν 70χρονο να μετρήσει τις... κότες του και του άρπαξαν 14.000 ευρώ

Σήμερα

Οι απατεώνες προσποιήθηκαν ότι είναι μέλη φιλοζωικής οργάνωσης

«Συναγερμός» στην ΑΑΔΕ για παρακάμψεις στη διασύνδεση POS και ταμειακών

Σήμερα

Οι αρχές επιχειρούν να εντοπίσουν φαινόμενα φοροδιαφυγής.

Νέο voucher έως 800 ευρώ για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές – Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις

Σήμερα

Τα vouchers που θα διατεθούν ανέρχονται στο ποσό των €12.000.000 και ο αριθμός των ωφελούμενων του προγράμματος καθορίζεται κατ’ ελάχιστον σε 2.500 παιδιά

Στον Ούγγρο Λάζλο Κρασναχορκάι το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025

Σήμερα

Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάζλο Κρασναχορκάι κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο φορέας απονομής του βραβείου

Μειώνονται συνεχώς τα διαθέσιμα καταλύματα Airbnb λόγω των αυστηρών προδιαγραφών που θέτει ο νέος νόμος

Σήμερα

Για ένα μικρό διαμέρισμα το κόστος συμμόρφωσης ανέρχεται μεταξύ 5.000-8.000 ευρώ, ενώ για μεγαλύτερες κατοικίες ξεπερνά τα 15.000 ευρώ

Έρικ Μεταξάς: Ο συντηρητικός Ελληνοαμερικανός που θέλει να γίνει ο νέος Jimmy Kimmel

Σήμερα

Ο Μεταξάς, συγγραφέας, ραδιοφωνικός παρουσιαστής και ευαγγελικός διανοούμενος, παρουσιάστηκε ως ο άνθρωπος που θα επαναφέρει τη «χαρά» στην ψυχαγωγία, απαλλαγμένη από το «δηλητήριο των φιλελεύθερων talk show»

Τραγωδία στην Disneyland: Γυναίκα πέθανε μετά τη βόλτα στο Haunted Mansion

Σήμερα

Μια 60χρονη γυναίκα πέθανε μετά τη βόλτα της στο εμβληματικό Haunted Mansion της Disneyland

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.