E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει όλη τη χώρα: Πού υπάρχουν προβλήματα

Πως θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες

Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει όλη τη χώρα: Πού υπάρχουν προβλήματα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/12/2021 | 20:06

Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει τις τελευταίες ώρες τη χώρα, προκαλώντας αναστάτωση και ζημιές σε πολλούς Δήμους.

Σφοδροί άνεμοι και συνεχόμενη βροχόπτωση αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του εν λόγω κύματος κακοκαιρίας, πλημμυρίζοντας δρόμους, αποκόβοντας κατοικίες και οδηγώντας ορισμένες περιοχές σε προληπτικές εκκενώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλές περιφέρειες ανησυχούν για την αύξηση στη στάθμη των ποταμών. Παράλληλα, στα ορεινά της Φθιώτιδας έχει παρατηρηθεί και χιονόπτωση.

Αττική

Στην Αττική, χωρίς ρεύμα έμειναν περιοχές της Βούλας, Βουλιαγμένης και Άνω Γλυφάδας, αφού οι ισχυροί άνεμοι έως και 9 μποφόρ έριξαν κλαδιά σε γραμμές του ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα, αυτές, να τεθούν εκτός συστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σοβαρά προβλήματα σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

Έντονα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη Δυτική Ελλάδα λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή από νωρίς το πρωί. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης σημείωσε ότι τα πρωτοφανή ύψη βροχής έχουν προκαλέσει την άνοδο της στάθμης χειμάρρων και ποταμών σε οριακά επίπεδα, ενώ σε αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί καταπτώσεις.

Προβλήματα στις εθνικές οδούς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, η τροχαία παρακολουθεί την κίνηση των οχημάτων και είναι έτοιμη να διακόψει την κυκλοφορία σε περίπτωση που χρειαστεί.

Η κυκλοφορία διακόπηκε στην επαρχιακή οδό Άρλας-Ζησιμέικων, καθώς υπερχείλισε παρακείμενος χείμαρρος.

Προβλήματα εντοπίζονται και στον Αυτοκινητόδρομο Πατρών-ΑΘηνών. ΙΧ αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε μέσα στα νερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλημμύρισε ξανά το Ρίο

Εκτεταμένα προβλήματα καταγράφονται και στην περιοχή του Ρίου. Σε λίμνη έχει μετατραπεί ο κόμβος μπροστά από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Πάτρα: Έκλεισε ο δρόμος στο Άνω Καστρίτσι

Διακόπηκε η κυκλοφορία στον δρόμο προς Άνω Καστρίτσι μετά από κατολίσθηση. Στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα για την απομάκρυνση των χωμάτων.

Απέραντη λίμνη θυμίζει το χωριό στα Σουδενέικα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και τους κατοίκους να είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους.

Αγρίνιο: Εκκενώθηκε ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου λόγω κακοκαιρίας

Εντολή άμεσης εκκένωσης του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου έδωσε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, λόγω της απότομης ανόδου της στάθμης των υδάτων στην λίμνη Λυσιμάχεια, που προκλήθηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η εκκένωση είναι προληπτική και δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους.

Η ανακοίνωση του δήμου Αγρινίου έχει ως εξής: «Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία».

Ξεχείλισε ο ποταμός Αχέροντας στη Θεσπρωτία

Η κακοκαιρία πλήττει με μεγάλη σφοδρότητα και τη Θεσπρωτία, η οποία αντιμετωπίζει έντονες βροχοπτώσεις εδώ και ώρες.

Ως αποτέλεσμα, ο ποταμός Αχέροντας έχει ξεχειλίσει στη Γλυκή Θεσπρωτίας.

Εικόνες κατακλυσμού στην Εύβοια

Μανιασμένα κύματα στο Νότιο Ευβοϊκό κόλπο από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή  νωρίτερα, φτάνοντας τα 9 μποφόρ, ένωσαν τη θάλασσα με τις αυλές των σπιτιών και των καταστημάτων, στα Νέα Στύρα.

Οι ισχυροί άνεμοι ανέβασαν τη στάθμη του νερού και έτσι η θάλασσα κάλυψε το παραλιακό δρόμο στα Νέα Στύρα, όπου η κυκλοφορία γινόταν με μεγάλη δυσκολία. Οι δυνατοί άνεμοι και το κύμα έβγαλαν πέτρες και χαλίκια από τη θάλασσα τα οποία έχουν «πνίξει» τον δρόμο. Συνεργεία του Δήμου Καρύστου έσπευσαν στο σημείο για να καθαρίσουν το δρόμο από τα φερτά υλικά.

Στα σημεία πνέουν ακόμη άνεμοι, οι οποίοι θα εξασθενήσουν το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με τις καιρικές προβλέψεις

Καρδίτσα: Φούσκωσαν ποταμοί, κατολισθήσεις στους δρόμους

Επικίνδυνα έχουν φουσκώσει οι ποταμοί και οι χείμαρροι στο δήμο Αργιθέας, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Στεργίου, ενώ σημειώθηκε και μια κατολίσθηση στην Τοπική Κοινότητα Μαράθου, για την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες αντιμετώπισής της. Καταπτώσεις βράχων σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου σημειώθηκαν στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα, από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση, καταπτώσεις, όπως τονίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος, οι οποίες έχουν καθαριστεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ποταμοί φουσκώνουν, χωρίς μέχρι τώρα να εμπνέουν ανησυχία. Είμαστε σε ετοιμότητα και παρακολουθούμε την εξέλιξη των βροχοπτώσεων σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, προσθέτει ο κ. Νάνος.

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει θέσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, το σύνολο του μηχανισμού που εμπλέκεται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην περιοχή τις επόμενες ώρες, με επίκεντρο την Δυτική Θεσσαλία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με επιστολή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλεί τους Δήμους να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή στο πλαίσιο των γεωγραφικών αρμοδιοτήτων τους, με τα μηχανήματα που διαθέτουν σε διασπορά και ετοιμότητα για άμεση αναχώρηση. Επιπλέον καλούνται οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και όσοι έχουν εργασίες στην ύπαιθρο να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας και για την ασφάλειά τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως αναγκαίες.

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε στη Σαμαρίνα στα Γρεβενά αλλά και στο Νυμφαίο Φλώρινας

Πλημμύρες και στην Ήπειρο

Στο όριο της πλημμύρας βρίσκονται πολλές περιοχές στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να αποφεύγουν για τις επόμενες ώρες τις άσκοπες μετακινήσεις ή αν αυτό δεν είναι εφικτό να είναι πολύ προσεκτικοί.

Στον αστικό ιστό δεν υπήρξαν μέχρι στιγμής προβλήματα.

Λόγω της πλημμύρας στο ύψος της γέφυρας της Εγνατίας η επαρχιακή οδός Κουτσελιού- Δαφνούλας παραμένει κλειστή. Τα χωριά που επηρεάζονται άμεσα είναι: Πλατανιά, Δροσοχώρι, Ηλιόκαλη, Καραδήμα, Δαφνούλα.

Κλειστός επίσης παραμένει ο δρόμος Πλατανιάς- Καστρίτσας λόγω πλημμυρών.

Με μεγάλη προσοχή, μετά από πλημμύρες που εκδηλώθηκαν, γίνεται η κίνηση στον δρόμο Χαροκοπίου- Πλατανιάς, στο σημείο Ράχες.

Οι υπηρεσίες του δήμου με τα μηχανήματα που διαθέτουν και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου επιχειρούν σε διάφορα σημεία της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας, καθαρίζοντας δρόμους από φερτά υλικά, τάφρους και διανοίγοντας πρόχειρες διόδους για τη διοχέτευση νερών.

Προβλήματα έχει δημιουργήσει και η υπερχείλιση του ποταμού Αχέροντα. Στη Γλυκή πλημμύρισαν επιχειρήσεις που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού. Ελαιώνες και καλλιέργειες εσπεριδοειδών πνίγηκαν στα λασπόνερα. Σε λίμνη έχει μετατραπεί ο κάμπος Φαναρίου ενώ σε συναγερμό βρίσκονται οι κάτοικοι των χωριών.

Χιόνι στα ορεινά της Φθιώτιδας

Το έστρωσε στα ορεινά της δυτικής και νοτιοδυτικής Φθιώτιδας σε υψόμετρο λίγο πάνω από τα 1.000 μέτρα.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από το κομμάτι που οδηγεί στο δάσος της Οξιάς λίγο πιο πάνω από το Γαρδίκι.

Τα μηχανήματα της Περιφέρειας, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μακρακώμης και η Τοπική Κοινότητα, με τον πρόεδρο της Γιάννη Βασιλείου, είναι σε ετοιμότητα.

Οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας της επόμενες ώρες

Για τις επόμενες ώρες και συγκεκριμένα για το επόμενο 12ωρο (μεσημέρι έως μεσάνυχτα Σαββάτου) που θα διέλθει και το μέτωπο πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές, τα προβλεπόμενα ύψη βροχής εξακολουθούν να είναι υψηλά και εκτός από τον κορμό της Ηπειρωτικής Ελλάδος θα επηρεαστούν η Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και το ΒΑ Αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ώρες

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης, με σποραδικές βροχές ή όμβρους, αλλά και με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Τοπικά παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο: 112 για εκκενώσεις τριών περιοχών, επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη

Σήμερα

Εστάλη μήνυμα  σε όσους βρίσκονται σε Θεατρούπολη, ΟΣΜΑΕΣ και Ερωδιό  να απομακρυνθούν προς Κάρυστο

Νίκος Μαζιώτης: «Ένας ξεχωριστός Σεπτέμβρης ‑ Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής»

Σήμερα

Τα δικαστικά συμβούλια έχουν απορρίψει επτά φορές την υφ’ όρον αποφυλάκισή του, κρίνοντας ότι δεν έχει σωφρονιστεί

Η Ακρίτα δεν εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής, ευχαρίστησε και το ΠΑΣΟΚ που την ψήφισε

Σήμερα

119 βουλευτές στήριξαν την υποψηφιότητά της, 169 βουλευτές ψήφισαν «παρών» - Την κ. Ακρίτα στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση

Ανδρας στη Νέα Υόρκη χτυπήθηκε από κεραυνό και δεν έπαθε τίποτα – Δείτε βίντεο

Σήμερα

«Έκανα πολλαπλές εξετάσεις σε όλο το σώμα μου και οι γιατροί δεν βρήκαν κανένα έγκαυμα»

Η Δανία στέλνει για πρώτη φορά στρατιώτες στη Γροιλανδία καθώς αυξάνονται οι εντάσεις στην Αρκτική

Σήμερα

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, η Δανία ανέπτυξε στρατιώτες στη Γροιλανδία, μετά τις επανειλημμένες πιέσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την απόκτηση ή τον έλεγχο της ημιαυτόνομης περιοχής

22χρονος συνευρέθηκε ερωτικά με εκδιδόμενη γυναίκα και μετά την λήστεψε

Σήμερα

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης επί της οδού Γιαννιτσών

Καιρός: Απότομη μεταβολή από το απόγευμα με ισχυρές μπόρες και καταιγίδες – Πρόγνωση Μαρουσάκη

Σήμερα

«Φθινοπωρινή» παρένθεση στον ακόμη καλοκαιρινό καιρό – Η ημέρα που θέλει προσοχή

ΔΕΘ: Μέτρα ανακούφισης εντός του 2026 και σχεδιασμός παρεμβάσεων με στόχο το 2030

Σήμερα

Το μήνυμα Μητσοτάκη για την επόμενη τετραετία, οι διεθνείς εξελίξεις και το οικονομικό πακέτο

Ακίνητα: Επιτάχυνση στις γονικές παροχές, φρένο στους φόρους μεταβίβασης

Σήμερα

Τον Μάιο τα έσοδα από δωρεές και γονικές παροχές σημείωσαν άνοδο 63,1% - Δεύτερος συνεχόμενος μήνας πτώσης για τους βεβαιωμένους φόρους από αγοραπωλησίες ακινήτων

Λας Βέγκας: Στην τελική ευθεία ο ουρανοξύστης σε σχήμα κιθάρας – Δείτε βίντεο

Σήμερα

Η επένδυση υπολογίζεται σε κόστος περίπου 5 δισ. δολαρίων

«Το παιδί μας δέχτηκε bullying, ζούσαμε με τους αρουραίους», λέει η οικογένεια που έφυγε από την Φουρνά

Σήμερα

Οι σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ ανθρώπων δεν προγραμματίζονται εκ των προτέρων, απαντά η πρόεδρος της δράσης «Νέα Ζωή στο Χωριό», Παναγιώτα Διαμαντή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 44
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.