E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Προσωπική διαστροφή το ανέβασμα των βίντεο»

«Έχουμε 2-3 αντίστοιχα περιστατικά τη βδομάδα»

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Προσωπική διαστροφή το ανέβασμα των βίντεο»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/12/2021 | 08:17

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει με την αποκάλυψη ότι ένας εκ των παρουσιαστών των «Ράδιο Αρβύλα», ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ανέβαζε στο διαδίκτυο πορνογραφικό υλικό χωρίς την συγκατάθεση της πρώην συντρόφου του. Μάλιστα, όλα ξεκίνησαν όταν η 30χρονη έμαθε τυχαία για τα βίντεο και προχώρησε σε μήνυση.

Οι παρουσιαστές του «Ράδιο Αρβύλα» έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από την πρώτη στιγμή, ενώ και κατά τη χθεσινή του εκπομπή επανέλαβαν πως δεν γνώριζαν κάτι για τη δράση του συνεργάτη και φίλου τους. Υπενθυμίζεται πως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, δήλωσε μετανιωμένος και υπογράμμισε πως κανείς από την εκπομπή δεν γνώριζε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χρονικό

Η 30χρονη γυναίκα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο επί 2 χρόνια σύντροφός της «ανέβασε» τουλάχιστον 3 βίντεο και 300 φωτογραφίες από τις ιδιωτικές στιγμές τους χωρίς να ζητήσει ποτέ την συγκατάθεσή της. Η 30χρονη έμαθε τυχαία τα όσα συνέβαιναν και κατέθεσε μήνυση από το 2019. Η υπόθεση όμως λόγω κορονοϊού δεν εκδικάστηκε.

«Από τις 20 ημέρες της γνωριμίας μας, ανέβηκε το πρώτο βίντεο και κάποιες φωτογραφίες και δεν το έκανε μόνο σε μένα. Είχε ένα κανάλι για 10 χρόνια περίπου και εκεί υπήρχαν οκτώ βίντεο και πολλές φωτογραφίες κι άλλων γυναικών, δηλαδή. Εγώ, όταν μπήκα, είδα πολύ υλικό, σε δύο κανάλια, σε δύο ιστοσελίδες τέτοιου περιεχομένου», είπε η γυναίκα στην κατάθεσή της.

Τα πρώτα βίντεο ανέβηκαν το 2016 όταν οι δυο τους ήταν σε σχέση και η κοπέλα το πληροφορήθηκε από κολλητή φίλη της: «Αυτός ανέβασε 3 βίντεο αρχικά και αυτά αναπαρήχθησαν μέχρι και στο εξωτερικό. Το πρώτο βίντεο ανέβηκε το 2016, ενώ είχαμε σχέση, απλώς εγώ δεν το είχα αντιληφθεί μέχρι να μου το πει η φίλη μου. Όταν έκανα τη μήνυση, διέφυγε του αυτοφώρου» δήλωσε ο άνθρωπος που δημοσιοποίησε την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί πως τη Δευτέρα δύο ακόμα γυναίκες κατήγγειλαν πως ο παρουσιαστής είχε παρενοχλήσει και άλλες γυναίκες. Τραγουδίστρια ανέφερε: «Ήμουν 15 χρονών. Το ήξερε. Με αυτήν την ευκολία με παρενόχλησε, χωρίς δεύτερη σκέψη. Γιατί δε θα μιλούσα. Και όντως δε μίλησα, το είπα σαν μυστικό λες και έφερα την ευθύνη του, σε δυο φίλες μου. Σήμερα, καμία μόνη».

Σημειώνεται πως η υπόθεση θα εκδικαστεί τον ερχόμενο Φλεβάρη

«Κενό νόμου για το ανέβασμα προσωπικών στιγμών στο διαδίκτυο»

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης ανέφερε βρέθηκε στην πρωινή εκπομπή του Mega και σημείωσε: «Στην εκκίνησή του δε φαίνεται να έγινε με κίνητρα εκδικητικά. Προφανώς ήταν μια προσωπική διαστροφή. Το θέμα μας έχει απασχολήσει και με τα ανήλικα παιδιά. Δε θα αντιμετωπιστεί ως σεξουαλικό έγκλημα, η επαπειλούμενη ποινή είναι μέχρι δύο χρόνια. Για αυτού του τύπου τα εγκλήματα που προσομοιάζουν με βαριά σeξουαλικά εγκλήματα, η δίωξη είναι πλημμεληματική. Υπάρχει σοβαρό κενό νόμου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το αν ονομάζεται εκδικητική πορνογραφία αυτό που έγινε ή όχι είναι λίγο πιο πολύπλοκο. Το φαινόμενο ονομάζεται τεχνολογική σeξουαλική κακοποίηση. Αφορά συνήθως σε πρώην ερωtικούς συντρόφους που θέλουν να εκδικηθούν. Βλέπουμε όμως ότι γίνεται και σε σχολεία, και ίσως προέρχεται από την ανάγκη να ανήκει κάπου το παιδί. Επίσης υπάρχει η περίπτωση να γίνει χακάρισμα της συσκευής κάποιου», ανέφερε η διευθύντρια του CSI Institute – κλινική εγκληματολόγος, Κέλλυ Ιωάννου.

«Άπαξ και ανέβει κάτι στο διαδίκτυο, δε σβήνεται, δε χωράει εκεί blanco. Το delete δεν ισχύει. Δεν ξέρουμε ποιος έχει κατεβάσει το υλικό στη συσκευή του και να το οικειοποιηθεί. Πλέον, όμως, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί στο αντίστροφο κομμάτι της και εντοπίζονται. Κάθε φωτογραφία έχει ψηφιακά ίχνη», πρόσθεσε η κ. Ιωάννου.

«Πλέον είναι πιο εύκολο να φτάσουμε σε κάποιον που συλλέγει πορνογραφικό υλικό, αλλά αυτό αφορά σε περιπτώσεις με ανήλικους», τόνισε ο Γιάννης Μαρακάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Ιωάννου αποκάλυψε πως κάθε βδομάδα «έχουμε 2-3 περιστατικά revenge ρorn»: «Σε εβδομαδιαία βάση έχουμε 2-3 τέτοια περιστατικά με revenge ρorn, και στις περισσότερες περιπτώσεις έχει συμβεί όταν το θύμα ήταν ανήλικο. Δε φταίει το θύμα, αλλά είναι σημαντική η εμπιστοσύνη. Βλέπω ότι οι περισσότερες γυναίκες εκβιάζονται και στο να γίνει η λήψη του υλικού, ειδικά στις περιπτώσεις των ανηλίκων».

Τέλος, ο Γιάννης Μαρακάκης σημείωσε με νόημα πως «οι δράστες δεν έχουν επίγνωση των κυρώσεων, γιατί δεν υπάρχουν κυρώσεις».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Χτες

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Χτες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Χτες

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Χτες

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Χτες

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Χτες

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Χτες

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Χτες

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Χτες

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.