E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Διέγραψε τον Κουρουμπλή ο Τσίπρας για τις «δολοφονικές» ακρότητες

Ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, του είχε διαμηνύσει μέσω της Όλγας Γεροβασίλη «ή ανακαλείς, ή διαγράφεσαι»

Διέγραψε τον Κουρουμπλή ο Τσίπρας για τις «δολοφονικές» ακρότητες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/12/2021 | 21:37

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Με απόφαση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής διαγράφεται. Είχαν προηγηθεί οι ακραίες αιτιάσεις του από το βήμα της Βουλής περί «δολοφονιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα όσα είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προκάλεσαν τις άμεσες αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ, αλλά αποστάσεις έσπευσαν να πάρουν αμέσως και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πάνο Σκουρλέτη, αλλά και τον Νίκο Φίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τον βουλευτή και πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτη Κουρουμπλή επικοινώνησε προηγουμένως η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασιλη, προκειμένου να του ζητήσει να ανασκευάσει, κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται στο εξωτερικό, συμμετέχοντας στο Συμβούλιο των Ευρωσοσιαλιστών (PES).

Κατόπιν αυτών, ο κ. Κουρουμπλής ετέθη εκτός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά από επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι προηγήθηκε

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έφτασε να αποκαλέσει «δολοφόνους» τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και να βάζει «φωτιά» στην συζήτηση για την προϋπολογισμό που διεξάγεται στη Βουλή.

Ο χαρακτηρισμός του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της πλειοψηφίας αλλά και την σαφή καταδίκη από τους εκπροσώπους της ήσσονος αντιπολίτευσης.

Θύελλα στη Βουλή από τις «δολοφονικές» ακρότητες Κουρουμπλή

Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος ακούστηκε να φωνάζει: «Ντροπή σου έμπορε του πόνου. Να ανακαλέσεις και να μας πεις για το ναυάγιο στον Πειραιά. Ντροπή σου». Πάντως, ο κ. Κουρουμπλής επέμεινε στους χαρακτηρισμούς υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «δολοφόνησε ανθρώπους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο προεδρεύων της Ολομέλειας Απόστολος Αβδελλάς κάλεσε τον κ. Κουρουμπλή να ανακαλέσει ωστόσο ο δεύτερος απάντησε: «Ξέρω καλά ελληνικά και δεν ανακαλώ τίποτα».

Ανταπαντώντας ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος είπε: «Γίναμε μάρτυρες αθλιότητας και ακραίου λαϊκισμού. Ενός ακραίου λαϊκιστή, ενός βουλευτή που είχε το θράσος να χαρακτηρίσει μια ολόκληρη παράταξη ως δολοφόνους. Προσποιείται ότι δεν κατάλαβε το ατόπημα το θράσος και την ντροπή που προκάλεσε. Τώρα να διαχωρίσει τη θέση του ο ΣΥΡΙΖΑ από τις αθλιότητες του βουλευτή του».

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχείρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης λέγοντας ότι όσο η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις δίνεται χώρος για άστοχες και παρεξηγήσιμες εκφράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο χώρος μας αυτό που είχε πει ο πρώην υπουργός Προστασίας Πολίτη (σ.σ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι δεν υιοθετεί αυτή τη λογική. Εμείς τυμβωρυχία δεν κάναμε και ούτε θα κάνουμε. Μιλάμε με αρχές, με αλληλεγγύη στον κόσμο, με συναίσθηση των μεγάλων προβλημάτων και έτσι θα συνεχίσουμε. Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε μέσα από την φόρτιση μία άστοχη φράση και να μην απαντήσετε σε αυτά που υποχρεούστε, συνεχίστε, ο κόσμος κρίνει».

Αποστάσεις στο ίδιο ύφος από τον κκ.Κουρουμπλή πήρε και ο Νίκος Φίλης.

Για κρεσέντο λαϊκισμού μίλησε ο Χρήστος Μπουκώρος της ΝΔ ενώ σε ευθεία καταδίκη των εκφράσεων Κουρουμπλή προέβη η Νάντια Γιαννακοπούλου του Κινήματος Αλλαγής. Επίσης η πρώην γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι δεν καταφεύγει σε ύβρεις όσο οργισμένοι κι αν νιώθουν με την κυβερνητική πολιτική.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος Φλωρίδης: Οι εγκληματικές οργανώσεις των χούλιγκαν εκβιάζουν και τις ομάδες

Πριν 10 ώρες

Αντίχριστοι του κερατά οι δυνάμεις της ακροδεξιάς

Μαρουσάκης: Οι περιοχές που θα σημειωθούν βροχές τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Πριν 10 ώρες

Η πρώτη πρόγνωση για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι το Πάσχα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Ενοχή του οδηγού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη για τον θάνατο του Ιάσονα πρότεινε ο εισαγγελέας

Χτες

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΗΣΑΠ: Ατομα έχουν μπει στις γραμμές ‑ Ακινητοποιήθηκαν οι συρμοί

Χτες

Πρόβλημα στην κυκλοφορία του ηλεκτρικού

Ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές στο φετινό «Καλάθι του Πάσχα» δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης

Χτες

Η τιμή του αρνιού στα σούπερ μάρκετ κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι

FT: Δεύτερη φτωχότερη χώρα στην ευρωζώνη η Ελλάδα, παρά την ανάκαμψη

Χτες

Μειωμένοι κατά 30% οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα μετά την κρίση

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.