E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Υπαστυνόμος διοργάνωνε πάρτι σε κλαμπ της Αττικής με ποσοστά επί της κατανάλωσης

Υπαστυνόμος Β’ διοργάνωνε κάθε Παρασκευή και Σάββατο πάρτι σε κλαμπ και κέντρα διασκεδάσεων στη Γλυφάδα και σε άλλα προάστι

Υπαστυνόμος διοργάνωνε πάρτι σε κλαμπ της Αττικής με ποσοστά επί της κατανάλωσης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/12/2021 | 11:22

Καταδικάστηκε, αλλά ένα δικονομικό λάθος του δικαστηρίου, σε συνδυασμό με τον νέο Ποινικό Κώδικα, οδήγησε τους Αρεοπαγίτες στο να αναιρέσουν την καταδικαστική απόφαση και να αναπέμψουν την υπόθεση σε νέα δίκη

Υπαστυνόμος Β’ διοργάνωνε κάθε Παρασκευή και Σάββατο πάρτι σε κλαμπ και κέντρα διασκεδάσεων στη Γλυφάδα και σε άλλα προάστια, τα οποία διαφήμιζε μέσω Facebook και έπαιρνε ποσοστά επί της κατανάλωσης που γινόταν τα οποία κυμαινόντουσαν μεταξύ 1.500 και 2.000 ευρώ την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποπέμφθηκε από το Aστυνομικό Σώμα και καταδικάστηκε αλλά μια δικονομική παράλειψη του δικαστηρίου που τον δίκασε αναγκαστικά οδήγησε τους αρεοπαγίτες να αναπέμψουν την υπόθεση για νέα κρίση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Ο υπαστυνόμος Β’ της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης Αττικής κατά το οκτάμηνο του Ιουνίου 2013 έως τον Φεβρουάριο του 2014 διοργάνωνε κάθε Παρασκευή και Σάββατο πάρτυ και εκδηλώσεις σε διάφορα κλαμπ, κέντρα, καφετέριες της Αττικής, στη Γλυφάδα, στο Νέο Ηράκλειο, στο Γκάζι και αλλού. Μέσα από το Facebook, είτε από τον προσωπικό του λογαριασμό, είτε σε λογαριασμό που διατηρούσαν τα ίδια τα καταστήματα, αλλά και στο διαχειριζόμενο -από τον ίδιο- προφίλ που έφερε την ονομασία «Πάρτυ» διαφήμισε τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων αυτών, το κατάστημα όπου θα γίνονταν κ.λπ.
133668178_l

Η αμοιβή του για τη διοργάνωση των πάρτυ ανερχόταν σε ποσοστό 25% επί των καταναλούμενων προϊόντων (ποτά, αναψυκτικά κ.λπ.) και τα συνολικά εβδομαδιαία εισοδήματά του έφταναν από τα 1.500 έως τα 2.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης τις πρώτες πρωινές ώρες, συνελήφθη ο υπαστυνόμος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που είχε διοργανώσει σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Νέο Ηράκλειο.

Από τον έλεγχο που έγινε στο κατάστημα διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις, όπως στέρηση αδείας για τη χρήση μουσικής η οποία σχετίζεται με τα πνευματικά δικαιώματα, καθώς και παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων (στέρηση άδειας εργασίας αλλοδαπών, έλλειψη υγειονομικών πιστοποιητικών - βιβλιαρίων, παραβάσεις των όρων λειτουργίας καταστήματος, υγειονομικά πιστοποιητικά, βιβλιάρια υγείας κ.λπ.).

Στο πλαίσιο αυτό, για τα επίμαχα αδικήματα και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι του καταστήματος (ο ένας αλβανικής υπηκοότητας), καθώς επίσης εννέα άτομα που απασχολούνταν στο κατάστημα (πέντε Ελληνες και τέσσερις αλλοδαπές γυναίκες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΛ.ΑΣ., πλέον των άλλων, του καταλογίστηκε ότι ενώ γνώριζε ότι στο συγκεκριμένο κατάστημα στο Ν. Ηράκλειο εργάζονταν παράνομα αλλοδαποί που δεν είχαν τα αναγκαία υγειονομικά έγγραφα, παρ’ όλα αυτά, δεν έπραξε ως όφειλε τα νόμιμα ως αστυνομικός.

Ο υπαστυνόμος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Υποστήριξε ότι έκανε απόπειρα για εργασίας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα έξοδα και τις ανάγκες του ίδιου και της οικογένειάς του. Σε άλλο σημείο επισήμανε: «Η εργασία του νέου στερούμενου ανθρώπου, έστω και χωρίς τις αναγκαίες διατυπώσεις, σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί βλάβη ή κίνδυνο, σε κανένα πρόσωπο ή δημόσιο αγαθό. Το αντίθετο μάλιστα. Ούτε οι αξίες, το γόητρο ή το κύρος της Αστυνομίας βλάφθηκε».
27732847_l

Αντίθετα, συνέχισε, «έχω πληγεί τόσο σοβαρά ώστε η επιβολή επιπλέον ποινής να εμφανίζεται δυσανάλογα επαχθής. Εξαιτίας της ποινικής δίωξης, διακόπηκε εντελώς η επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Στερούμαι τo επάγγελμα για το οποίο σπούδασα. Και το οποίο αγαπώ. Στερούμαι πλήρως οικονομικών μέσων, εκ της απώλειας του μισθού μου. Είμαι πένης. Η τιμή και υπόληψη μου, τρώθηκε βάναυσα. Η υγεία μου, ψυχική και σωματική, κλονίστηκε. Εφτασα στα όρια κατάρρευσης. Εμφανίζω έντονο μετατραυματικό στρες, κατάθλιψη, μελαγχολία κ.λπ.». Και κατέληξε ότι υπέβαλε αίτημα μη επιβολής ποινής («άφεσης της ποινής, που του επιβλήθηκε»), σύμφωνα με το νέο άρθρο 104Β του νέου Ποινικού Κώδικα που ισχύει από την 1η Ιουλίου 2019.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Χτες

Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συγκινητικό βίντεο: Καρέ καρέ η διάσωση αλόγου που είχε «βουλιάξει» σε λασπόνερα στη Φιλιππιάδα

Χτες

Το άτυχο άλογο είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα νερά, αδυνατώντας να μετακινηθεί

Παγκράτι: Ελεύθεροι μετά τη δίωξη οι 2 οδηγοί για τον θάνατο 72χρονης ‑ Τραγική φιγούρα η κόρη της

Χτες

Χάθηκε ο μοναδικός άνθρωπος που τη φρόντιζε - Προσωρινά η κοπέλα θα φιλοξενηθεί στο «Αιγινήτειο»

Λουτράκι: «Δεν ξαναμιλάω με δημοσιογράφο» ‑ Έφυγε από εκπομπή η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο

Χτες

Η συμπεριφορά της δασκάλας προκάλεσε έντονη δυσφορία στους παρουσιαστές της εκπομπής

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός στην ανακρίτρια για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Χτες

Μετά το τέλος των απολογιών η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου

«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» ‑ Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι με το σχέδιο για την Ουκρανία

Χτες

Το αμερικανικό 28-σημείο σχέδιο περιλαμβάνει χρήση των παγωμένων ρωσικών assets με κέρδος 50% για τις ΗΠΑ

Μπενφίκα: Βρέθηκε νεκρός ο αρχηγός των οργανωμένων κοντά στο «Ντα Λουζ»

Χτες

Η είδηση του θανάτου του Σέρτζιο Καετάνο, ηγέτη των «Red Devils» της Μπενφίκα, επισκίασε την πρόκριση των Αετών στους «16» του Κυπέλλου Πορτογαλίας, με την υπογραφή Βαγγέλη Παυλίδη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.