E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Από που πήραν το όνομα τους 8 εταιρείες ‑ κολοσσοί

Τα ονόματά τους πλέον αποτελούν σημασίες και όχι απλές λέξεις ή προϊόντα

Από που πήραν το όνομα τους 8 εταιρείες ‑ κολοσσοί
@Yuliasis via Twenty20
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Τα ονόματά τους πλέον αποτελούν σημασίες και όχι απλές λέξεις ή προϊόντα. Μπορείς δηλαδή να τα χρησιμοποιήσεις για να περιγράψεις κάτι και ο άλλος να καταλάβει. Τόσο χαρακτηριστικά. Εταιρείες – κολοσσοί, έψαξαν πολύ να βρουν τα ονόματά τους αλλά τα πέτυχαν. Και πάντα η ονομασία παίζει κάποιον ρόλο στην επιτυχία. Από που όμως πήραν το όνομά τους;

Lego

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@jnonogphotography via Twenty20

Σύμφωνα με το businessinsider.com, ρο όνομα της εταιρείας παιχνιδιών προέρχεται από τις δανέζικες λέξεις «leg got» που σημαίνει «καλό παιχνίδι».

Google

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@mishmarshmallow via Twenty20

Ο κολοσσός του ίντερνετ, πήρε το όνομά του από τον όρο «googol», που στα μαθηματικά αντιστοιχεί στον αριθμό 1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά.

IΚΕΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@Yuliasis via Twenty20

Ο Ingvar Kamprad ήταν μόλις 17 ετών όταν ίδρυσε την IΚΕΑ το 1943, με χρήματα που του έδωσε ο πατέρας του επειδή ήταν καλός μαθητής. Η εταιρεία αρχικά πουλούσε στυλό, πορτοφόλια, ρολόγια, κοσμήματα, κάλτσες κ.α., με το όνομα της να σχηματίζεται από τα αρχικά του ιδρυτή (ΙΚ), και από τα αρχικά των λέξεων Elmtaryd και του Agunnaryd, δηλαδή τα ονόματα της φάρμας και του χωριού που μεγάλωσε. Από εκεί και πέρα, τα προϊόντα παίρνουν κι αυτά τα ονόματα τους με συγκεκριμένο τρόπο. Οι καναπέδες, τα τραπέζια σαλονιού, τα ράφια τα πόμολα πόρτας κ.α. παίρνουν το όνομα από πόλεις της Σουηδίας, τα κρεβάτια, οι ντουλάπες κ.α. από σημεία της Νορβηγίας, τα χαλιά από τη Δανία και οι καρέκλες και τα τραπέζια φαγητού από τη Φινλανδία. Οι βιβλιοθήκες είναι κυρίως επαγγέλματα, ενώ οι σειρές των μπάνιων έχουν πάρει το όνομά του από λίμνες και ποτάμια.

Delta Airlines

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@TonyTheTigersSon via Twenty20

Αρχικά ονομαζόταν Huff Dusters, αλλά άλλαξε το όνομά της σε Delta από το «δέλτα» του ποταμού Μισισιπή που αρχικά εξυπηρετούσε. Οι επιβατικές πτήσεις ξεκίνησαν το 1929 και η εταιρεία αρχικά μετέφερε πέντε επιβάτες ανά πτήση, ενώ το αεροσκάφος είχε έναν πιλότο.

Virgin

@pexels.com

Μπορείτε να φανταστείτε ότι το όνομα ξεκίνησε ως αστείο; Μπορείτε. Όταν ο Richard Branson και οι συνεργάτες έψαχναν ονόματα, έπεσαν δεκάδες στο τραπέζι. Κάποιος τότε, σύμφωνα με το Reader’s Digest, είπε για πλάκα να την πούνε «Virgin» γιατί όλοι ήταν «παρθένοι» στις επιχειρήσεις. Η πρώτη αντίδραση ήταν φυσικά τα γέλια. Αλλά μάλλον δεν βρήκαν, καλύτερο και το όνομα έμεινε.

Lancôme

@ncolombano40 via Twenty20

Λίγο πριν ιδρύσει την εταιρεία, ο ιδρυτής Guillaume d'Ornano και η σύζυγός του Elisabeth, επισκέφθηκαν το κάστρο «Le Château de Lancosme» που βρίσκετραι σε μια κοιλάδα κυριολεκτικά στην καρδιά της Γαλλίας. Η σύζυγός του σκέφτηκε το όνομα για την νέα εταιρεία ύστερα από αυτή την επίσκεψη, ενώ το τριαντάφυλλο ως σύμβολο της εταιρείας, επιλέχθηκε από τα άγρια τριαντάφυλλά που βρίσκονταν γύρω από το κάστρο.

Pepsi Cola

@jarvinsam via Twenty20

Ο φαρμακοποιός Caleb Davis Bradham έφτιαξε την πρώτη Pepsi το 1893. Το νέο σκεύασμα αποτελούνταν από νερό, ζάχαρη, λάδι λεμονιού, καραμέλα και άλλα συστατικά, και αρχικά ονομάστηκε «Brad’s Drink». Ο Bradham όμως δεν είχε σκεφτεί την ανακάλυψη του ως αναψυκτικό αλλά ως μια υγιεινή κόλα που βοηθούσε στην πέψη. Έχοντας λοιπόν στο μυαλό του την λέξη «dyspepsia» μετονόμασε την εφεύρεσή του σε Pepsi, πέντε χρόνια αργότερα.

Twitter

@RyanL via Twenty20

O συνιδρυτής του Twitter Jack Dorsey απέρριψε αρχικά το όνομα «Twitch», που σημαίνει τίναγμα, και μετά όπως είπε στο BBC: «Ψάξαμε στο λεξικό για λέξεις γύρω από αυτό και βρήκαμε τη λέξη “Twitter” και ήταν απλά τέλεια. Ο ορισμός ήταν “μια σύντομη έκρηξη ασήμαντων πληροφοριών” και “κελάηδισμα από πουλιά”. Και αυτό ακριβώς ήταν το προϊόν».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ήταν η χειρότερη γενοκτονία στην ανθρώπινη ιστορία;

Πριν 11 ώρες

Στην παγκόσμια ιστορία ένας σημαντικός αριθμός μαζικών δολοφονιών και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας έχουν λάβει χώρα

HΑΝ NΑΗ: `Ενα ποπ κορίτσι σε έναν άγριο κόσμο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Πριν 11 ώρες

Μιλήσαμε μαζί της για να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα

Ποιες χώρες θα είναι πιο ασφαλείς αν ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος;

Πριν 11 ώρες

Τι λένε οι μελέτες και η γεωγραφία

Τα ρομπότ γίνονται φίλοι μας: Nαι οι ταινίες είχαν δίκιο

Πριν 11 ώρες

Oι άνθρωποι στρέφονται στις συσκευές για παρέα - Πολλοί προτιμούν τις συσκευές από τους ανθρώπους ή γιατί απλώς, δεν βρίσκουν πια παρέες

Πώς ξοδεύουν τα κέρδη τους οι χρηματιστές της Wall Street

Πριν 11 ώρες

Αυτοκίνητα, χαβιάρι και κρυπτονομίσματα

Ειδικός του FBΙ σου αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά των διαπραγματεύσεων

Πριν 11 ώρες

Είναι 2 τεχνικές που γενικώς, αποτελούν καλό χαρτί στη συνομιλία

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που οι εργαζόμενοι παραιτούνται, δεν είναι τα χρήματα

Χτες

Τα αφεντικά έχουν ξεχάσει πώς να λένε «μπράβο» - και αυτό οδηγεί τους υπαλλήλους να παραιτηθούν

Η βασίλισσα των Ληστών και το άδοξο τέλος της

Προχτές

Έκανε παντού εχθρούς και είχε μια πολυτάραχη ζωή

par: 24
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.