.
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στη Σουηδία πληρώνουν για να τους εμφυτεύσουν μικροτσίπ αντί για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Το μέγεθος του μικροτσίπ δεν ξεπερνά τον κόκκο ενός ρυζιού

Στη Σουηδία πληρώνουν για να τους εμφυτεύσουν μικροτσίπ αντί για πιστοποιητικό εμβολιασμού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/12/2021 | 12:48

Την ώρα που χιλιάδες αρνούνται να κάνουν τον εμβόλιο κατά του κορονοϊού υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως θα τους εμφυτεύσουν μικροτσίπ, χιλιάδες πολίτες της Σουηδίας έχουν πληρώσει για να εισάγουν έναν μικροσκοπικό τσιπ κάτω από το δέρμα τους με το πιστοποιητικό εμβολιασμό τους.

Συγκεκριμένα, πάνω από έξι χιλιάδες Σουηδοί έχουν εμφυτεύσει στο χέρι τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο France 24, προσπαθώντας να κάνουν την καθημερινότητά τους στη Σουηδία εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού ευκολότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σουηδία θέσπισε νέους πιο αυστηρούς κανόνες σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα του κορονοϊού. Έτσι, στη Σουηδία πρέπει κάνεις να δείξει το πιστοποιητικό του για να συμμετάσχει σε εκδήλωση άνω των 100 ατόμων.

Η εταιρεία «Epicenter», μία startup με έδρα τη Στοκχόλμη, έχει τελειοποιήσει το μικροτσίπ, το μέγεθος του οποίου δεν ξεπερνά τον κόκκο ρυζιού. Το μικροτσίπ τοποθετείται υποδόρια και μπορεί να «διαβαστεί» από smart phone.

Μάλιστα, οι δημιουργοί ελπίζουν το μικροτσίπ να χρησιμοποιηθεί και σε μια σειρά από άλλες λειτουργίες, όπως σε ανέπαφες πληρωμές με πιστωτική κάρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε βίντεο που κοινοποιήθηκε από την σουηδική εταιρεία «Επίκεντρο», ο Χάνες Σγιομπλάντ, επικεφαλής του τμήματος διανομής της εταιρείας δείχνει πως λειτουργεί. Η εταιρεία αναφέρει πως: «Τα εμφυτεύματα είναι πολύ ευέλικτη τεχνολογία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά διαφορετικά πράγματα και αυτή τη στιγμή είναι πολύ βολικό να έχετε πάντα προσβάσιμο το πιστοποιητικό εμβολιασμού της νόσου COVID».

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως «σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας ξεμείνει από μπαταρία, με το μικροτσίπ λύνεται το πρόβλημα. Χρησιμοποιούμε αυτήν την τεχνολογία σήμερα, του χρόνου θα τη χρησιμοποιήσουμε για κάτι άλλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται πως το 2015, η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε εμφυτεύσει το μικροτσίπ σε περισσότερους από 100 υπαλλήλους της, με το οποίο μπορούσαν να ανοίξουν πόρτες (που ξεκλείδωναν μόνο με κωδικό) και να χειρίζονται εκτυπωτές.

Το μικροτσίπ εισάγεται με σύριγγα κάτω από το δέρμα

Το μικροτσίπ εισάγεται κάτω από το δέρμα με μια σύριγγα. Όταν ενεργοποιηθεί μέσω μίας συσκευής, τότε μια μικρή ποσότητα δεδομένων ρέει μεταξύ των δύο συσκευών μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η εταιρεία ονομάζεται «Ταυτοποίηση ΡΑδιοσυχνότητας» (RFID- Radio-Frequency Identification), η οποία χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά πεδία για την αναγνώριση ηλεκτρονικά αποθηκευμένων πληροφοριών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παγωνιά και βροχές σήμερα ‑ Πού θα χιονίσει αύριο

Πριν 11 ώρες

Ανεμοι τοπικά έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

«Είχε ακατάσχετη αιμορραγία, 15 λεπτά δε βρισκόταν στη ζωή»

Πριν 11 ώρες

Ο αστυνομικός δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα στον αριστερό του μηρό με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ αίμα μέχρι να μπορέσουν οι συνάδελφοί του και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο

36χρονη πάστορας γίνεται μοντέλο του OnlyFans και λέει ότι τώρα αισθάνεται πιο κοντά στον Θεό

Πριν 11 ώρες

«Αρχισα να βλέπω ότι η εκκλησία είναι ένα διεφθαρμένο περιβάλλον, είναι ακόμη χειρότερο από τον έξω κόσμο, επειδή εκεί άλλα κηρύττουν και άλλα κάνουν», είπε η η 36χρονη Ana Akiva

Επεισόδια τα ξημερώματα στα Εξάρχεια: Πέταξαν μολότοφ και πέτρες στα ΜΑΤ

Πριν 11 ώρες

Ομάδα περίπου 50 ατόμων βγήκε στις 3 τα ξημερώματα μέσα από το Πολυτεχνείο

Πέθανε ο Ryan O` Neil

Πριν 11 ώρες

Έφυγε σε ηλικία 82 ετών ο πρωταγωνιστής του Love Story

Ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες για τον τραυματισμό του αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα

Πριν 11 ώρες

Στα χέρια της αστυνομίας το αλεξίπτωτο της φωτοβολίδας που τραυμάτισε τον αστυνομικό

Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία: Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο

Χτες

Ζητήθηκε στους κατοίκους της περιοχής να μην τα καταναλώσουν

22χρονος αυτοπυροβολήθηκε στην Πάτρα

Χτες

Φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί σε φίλο του την πρόθεσή του να βάλει τέλος στη ζωή του

Η Τουρκία σχεδιάζει να εγκαταστήσει Παλαιστίνιους εποίκους στα κατεχόμενα της Κύπρου

Χτες

Στόχος να ασκήσει πίεση για την αναγνώριση του ψευδοκράτους

Επεισόδια στον Ρέντη: Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός κατηγορεί την ΕΛ.ΑΣ. για «τακτικές των Ναζί»

Χτες

«Απόφαση που θυμίζει ξεκάθαρα, όχι απλά χούντα αλλά τακτικές αντιποίνων των Ναζί»

H εθνική σύνταξη αυξάνεται σε 426,17 ευρώ από 1/1/2024

Χτες

ημοσιεύτηκε η ΚΥΑ και υπεγράφη η εγκύκλιος για την αύξηση των κύριων συντάξεων κατά 3%

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.