E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επιλογές ζωής που πρέπει να σας κάνουν περήφανους και όχι ντροπιασμένους

Αξίζουν επαίνους και κάνετε πολύ καλά που τις ακολουθήσατε

Επιλογές ζωής που πρέπει να σας κάνουν περήφανους και όχι ντροπιασμένους
Φωτογραφία από τον χρήστη Elina Fairytale στο Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

Όσο μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε ορισμένες κοινωνικές νόρμες που μας περιορίζουν με τα χρόνια. Αυτό θα μπορούσε να κάνει κάποια γεγονότα που συμβαίνουν σε ενήλικες - όπως το να μην πάρουν πτυχίο πανεπιστημίου, να παραμείνουν ελεύθεροι ή να ξεκινήσουν λίγο αργά την επαγγελματική τους πορεία - να φαίνονται περίεργα σε κάποιους.

Ετυτυχώς οι καιροί αλλάζουν, οι ανάγκες εξελίσσονται και τίποτα δεν μένει ίδιο για πάντα, οπότε είναι καιρός να αρχίσουμε να θεωρούμε αυτά τα πράγματα ως κάτι φυσικό, ανεξάρτητα από την ηλικία του ατόμου που μπορεί να τα βιώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακάτω θα διαβάσετε για μερικά από τις επολογές που ίσως κάνουν τους ενήλικες να ντρεπόνται, όμως σε καμιά περίπτωση δε θα έπρεπε να νιώθουν έτσι. Αντιθέτως, θα πρέπει να είναι περήφανοι για αυτές.

Το να έχει ένα ενήλικας «παιδικά» χόμπι

Πέρασαν οι εποχές που αντιλαμβανόμαστε τους ενήλικες ως βαρετούς και σοβαρούς ανθρώπους, που μόνος σκοπός της ζωής τους ήταν να εργαστούν και να κάνουν οικογένεια. Αυτό οφείλεται σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο γνωστό ως παιδιά - ενήλικες που τους αρέσει να διασκεδάζουν με δραστηριότητες που θεωρούνται «παιδικές», όπως η ανάγνωση κόμικ, η αγορά παιχνιδιών ή η παρακολούθηση κινούμενων σχεδίων.

Το να έχετε χόμπι δεν είναι κακό. Όλοι χρειαζόμαστε λίγη ψυχαγωγία για να ανακουφίσουμε το άγχος και να φροντίσουμε την υγεία μας. Επομένως, δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είναι κάποιος ταλαντούχος και αναγνωρισμένος μάνατζερ στην εταιρεία του και παράλληλα να απολαμβάνει έναν μαραθώνιο επεισοδίων Dragon Ball μετά τη δουλειά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σπουδές ως ενήλικας

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι αντιπαραγωγικό να αποκτήσετε εκπαίδευση μετά τα 30, φοβούμενοι ότι «δεν θα βρείτε δουλειά». Ωστόσο, υπάρχουν πολλά οφέλη από αυτό, όπως η μεγαλύτερη αυτονομία κατά τη μελέτη και η μεγαλύτερη ανεξαρτησία σε σύγκριση με τους νέους.

Αν και ορισμένοι πιστεύουν ότι η εκπαίδευση είναι αποκλειστικά προνόμιο για νέους, πολλοί ενήλικες θέλουν να σπουδάσουν όταν μεγαλώσουν για διαφορετικούς λόγους. Θα μπορούσε να είναι για να τους βοηθήσει να βρουν μια καλύτερη δουλειά ή απλώς για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Άλλοι, θέλουν να αποφύγουν την επαγγελματική στασιμότητα αποκτώντας νέες γνώσεις ή να δείξουν στις οικογένειές τους ότι είναι επίσης ικανοί να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το να είστε single ή να επιλέξετε να είστε single

Πολλοί πιστεύουν ότι ο κύριος στόχος όλων είναι να βρουν σύντροφο και να δημιουργήσουν οικογένεια. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που πιστεύουν ότι οι ελεύθεροι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι, επειδή υποτίθεται ότι δεν έχουν έναν σύντροφο στο πλευρό τους και ότι, κατά βάθος, λένε ψέματα στον εαυτό τους λέγοντας ότι «απολαμβάνουν την μοναχικότητα τους».

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να είσαι μόνος και στο να νιώθεις μοναξιά. Ένα άτομο που «είναι μόνο» δεν αισθάνεται απαραίτητα έτσι. Από την άλλη πλευρά, κάποιος μπορεί να έχει σύντροφο αλλά να νιώθει σαν να είναι «απών». Το να είστε ελεύθεροι, μπορεί επίσης να είναι μια προσωπική απόφαση και δεν οφείλεται απαραίτητα στην αδυναμία εύρεσης συντρόφου.

Να κόψετε τους δεσμούς με τοξικούς συγγενείς

Είναι αλήθεια ότι δεν μπορείτε να επιλέξετε τους συγγενείς σας, αλλά μπορείτε να αποφασίσετε τι είδους σχέση θα έχετε μαζί τους. Το πρόβλημα προκύπτει όταν ένα μέλος της οικογένειας έχει τοξικές συμπεριφορές, καθιστώντας δύσκολη τη συνύπαρξη. Το πιο υγιές πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να μιλήσετε για αυτές τις βλαβερές συμπεριφορές και, σε ακραίες περιπτώσεις, να αποφύγετε αυτό το άτομο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να μην είστε ενημερωμένοι για τα social media

Ναι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε επαφή με φίλους ή μακρινούς συγγενείς, να διαφημίσετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, ακόμη και να μοιραστείτε γνώσεις. Αλλά, υπάρχει και μια άλλη όψη του νομίσματος, όπως η εξάρτηση και η απώλεια της ιδιωτικής ζωής. Η μείωση του χρόνου σας στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι πολύ υγιής και να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε καλύτερα τον χρόνο σας.

Το να συζητάτε για τους μισθούς και τις μισθολογικές σας προσδοκίες

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να συζητήσετε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά είναι ο μισθός. Πολλοί το βλέπουν ως μια χαμένη μάχη, αλλά στην πραγματικότητα, κάθε άτομο που εκτιμά τις δεξιότητες και τα ταλέντα του, έχει το δικαίωμα να γνωρίζει τον μισθό στην πιθανή θέση εργασίας. Ιδανικά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τις σωστές λέξεις όταν διαπραγματεύεστε έναν μισθό για να σας βοηθήσουν να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Η αλλαγή επαγγελματικής σταδιοδρομίας

Ακριβώς όπως δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να παίρνετε πτυχίο όταν είστε μεγαλύτεροι, δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να αλλάξετε καριέρα σε μια μεγαλύτερη ηλικία. Πολλοί άνθρωποι τείνουν να ασχολούνται με κάτι που δεν τους κάνει ευτυχισμένους όταν είναι νέοι, κυρίως λόγω έλλειψης υποστήριξης, κινήτρων ή πληροφοριών για να τους καθοδηγήσουν. Σε αυτήν την περίπτωση, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να έχετε μια σαφή ιδέα για το γιατί θέλετε να αλλάξετε καριέρα, να εργαστείτε ως εθελοντές ή να εξετάσετε τα οφέλη που προσφέρει ο κλάδος στον οποίο θέλετε να δοκιμάσετε τους εαυτούς σας.

Η αρχή μιας νέας επιχείρησης στην ενήλικη ζωή

Η ζωή δεν τελειώνει στα 50, όπως πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, επομένως δεν υπάρχει τίποτα κακό με την ανάπτυξη μιας νέας καριέρας, όπως η εκμάθηση ενός νέου επαγγέλματος ή η έναρξη μιας νέας επιχείρησης. Πολλές φορές, οι άνθρωποι βρίσκουν το αληθινό τους πάθος ή το επάγγελμά που τους αρέσει ως ενήλικες ή ακόμα, καταλήγουν και να αναβάλλουν ορισμένες δουλειές, περιμένοντας τα παιδιά τους να μεγαλώσουν και να ακολουθήσουν τα δικά τους όνειρα. Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε από την αρχή.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το σνακ που μπορείς να τρως καθημερινά, το οποίο προτείνουν οι διαιτολόγοι

Σήμερα

Ενα σνακ χαμηλών θερμίδων, φιλικό προς την απώλεια βάρους

3 επιλογές για ασιατική κουζίνα στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα

Κινέζικο, ινδικό και κορεάτικο για τους λάτρεις της Ασίας

Μην κάνετε αυτά τα λάθη στην εξαέρωση του καλοριφέρ σας

Σήμερα

Εξαέρωση καλοριφέρ και Οικονομία στη θέρμανση

Ζώδια Εβδομάδας: Κρασί δίπλα στο τζάκι, βόλτες και ψώνια

Χτες

Μάθε τι σου επιφυλάσσει αυτή η εβδομάδα με βάση το ζώδιό σου!

Τα ζώδια σήμερα: 27 Νοεμβρίου

Χτες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Η ασθένεια που μπορείς να καταλάβεις από τον τρόπο ομιλίας

Χτες

Η τεχνητή νοημοσύνη όπλο στα χέρια των γιατρών

Εύκολες αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις που κάνουν οι μπαλαρίνες για να τονώσουν το σώμα τους

Χτες

Για όλες εμάς τις wannabe prima μπαλαρίνες, αυτή είναι η ώρα μας.

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.