E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συνελήφθη Γερμανός κατάσκοπος των Τούρκων στη Χίο

Πολύ σοβαρή υπόθεση

Συνελήφθη Γερμανός κατάσκοπος των Τούρκων στη Χίο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/8/2013 | 00:00

Μια πολύ σοβαρή υπόθεση κατασκοπείας στη Χίο αποκάλυψε η ελληνική αστυνομία, έπειτα από συστηματικές έρευνες. Συγκεκριμένα, ένας 72χρονος Γερμανός υπήκοος συνελήφθη την Παρασκευή με την κατηγορία ότι κατασκόπευε συστηματικά για χάρη των Τούρκων εγκαταστάσεις, έργα, στρατόπεδα κ.λπ. στο νησί, τα οποία φωτογράφιζε και παρέδιδε σε υπηκόους Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ο 72χρονος «την τελευταία τουλάχιστον τριετία, φωτογράφιζε εγκαταστάσεις, έργα κ.λπ., υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών (Δ.Ε.Η., λιμάνια, γέφυρες κ.λπ.) στη Χίο και παρέδιδε το υλικό, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε υπηκόους Τουρκίας».

Κατά τη σύλληψή του, μάλιστα, είχε δυο φωτογραφικές μηχανές και κάρτες αποθήκευσης με φωτογραφίες από στρατόπεδα της Χίου.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι φωτογραφήσεις γινόντουσαν για λογαριασμό αγνώστων Τούρκων υπηκόων, οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει το καλοκαίρι του 2010, προκειμένου να τους παραδίδει το φωτογραφικό υλικό, έναντι χρηματικής αμοιβής, που κυμαινόταν από 500 έως 1.500 ευρώ για κάθε αποστολή. Το υλικό αποστελλόταν είτε μέσω κωδικοποιημένου e-mail , το οποίο στη συνέχεια διέγραφε, είτε παραλαμβανόταν από πέντε άγνωστους σε αυτόν Τούρκους υπηκόους, άλλοτε στη Χίο και άλλοτε στην Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, από την έρευνα σε προσωπικό του ηλεκτρονικό λογαριασμό (e-mail) προέκυψε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα σε άγνωστο μέχρι στιγμής αποδέκτη, το οποίο περιείχε στοιχεία για ελληνικά πολεμικά πλοία και στρατιωτικά οχήματα που βρίσκονται στη Χίο.

Στο ίδιο μήνυμα περιέγραφε συνοπτικά το περιστατικό εντοπισμού και σύλληψης από τις ελληνικές Αρχές στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών δύο αλλοδαπών υπηκόων Τουρκίας και δύο ημεδαπών, οι οποίοι μετέφεραν με σκάφος πολεμικό υλικό.

Ο 72χρονος Γερμανός συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής στα Αρμόλια Χίου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαστιχοχωρίων Χίου, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κατασκοπεία. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός, ο οποίος διαμένει στην Χίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «από την εξέταση των δύο φωτογραφικών μηχανών, καθώς και καρτών αποθήκευσης, που είχε κατά τη σύλληψή του, διαπιστώθηκε ότι το πρωί της Παρασκευής είχε φωτογραφήσει στρατόπεδο της περιοχής και σε προγενέστερο χρόνο φράγμα και δρόμους, που βρίσκονται περιμετρικά στρατοπέδου, σε άλλη περιοχή της Χίου».

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του στη Χίο, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
  • 2 φωτογραφικές μηχανές
  • 14 κάρτες μνήμης
  • 5 USB sticks
  • 5 τουριστικοί χάρτες της Χίου
  • 2 κινητά τηλέφωνα και
  • 1 ζευγάρι γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή.
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απαράδεκτο σχόλιο σε βάρος διαιτήτριας στη Serie C Γυναικών: «Πήγαινε να πλύνεις τα πιάτα»

Σήμερα

Η 26χρονη Αριάννα Κουάντρο δέχθηκε προσβλητικά σχόλια από οπαδό της Pro Palazzolo

Νέο κύμα κακοκαιρίας πριν τις γιορτές – Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων

Σήμερα

Η πορεία του καιρού έως τις 20 Δεκεμβρίου

Λαμία: Συνελήφθη αγρότισσα για βίντεο στο Tik Tok ‑ Προέτρεπε σε πράξεις βίας

Σήμερα

Η υπόθεση διερευνάται βάσει των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα

Αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη – 14 προσαγωγές για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Σήμερα

Ερευνάται το διάστημα από το 2019 μέχρι το 2025 με τα συνολικά χρήματα που έχουν λάβει να ανέρχονται σε 1.700.000 €

Επική φωτογραφία από την Ιταλία: Δείτε πώς προσπάθησε να κρυφτεί σε φάτνη Γκανέζος που είχε επιτεθεί σε δημόσιο υπάλληλο

Σήμερα

Τον 39χρονο μετανάστη εντόπισε ο δήμαρχος της πόλης Γκαλατόνε αν και αρχικά τον πέρασε για «άκρως ρεαλιστική» φιγούρα

Αγρότες σχεδιάζουν απόβαση με τρακτέρ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Σήμερα

Νέα συνάντηση του Τσιάρα με τα μπλόκα της Κρήτης σήμερα

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Τραμπ: Στην Ευρώπη αποφασίζουμε εμείς, μην ανακατεύεσαι

Σήμερα

Απάντηση στις αναφορές της αμερικανικής Εθνικής Στρατηγικής για την Ευρώπη που κινδυνεύει με εξάλειψη εδωσε η επικεφαλής της Κομισιόν

Βραζιλία: Κυκλώνας σάρωσε το Σάο Πάολο ‑ Στο σκοτάδι 1,5 εκατ. νοικοκυριά

Χτες

Περίπου 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν βυθισμένα στο σκοτάδι σήμερα

Θεσσαλονίκη: Αγρότες στα Πράσινα Φανάρια κρέμασαν ελληνική σημαία 100 τ.μ.

Χτες

Οι αγρότες στα Πράσινα Φανάρια κρέμασαν συμβολικά την ελληνική σημαία

Χανιά: Περιπέτεια για 12 μαθητές από την Αθήνα – Στο νοσοκομείο με συμπτώματα δύσπνοιας

Χτες

Τα παιδιά εμφάνισαν συμπτώματα δύσπνοιας και μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Βάμου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.