E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τα τελευταία λόγια του Avicii πριν την αυτοκτονία του

Όσα έγραψε στο ημερολόγιό του

Τα τελευταία λόγια του Avicii πριν την αυτοκτονία του
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/12/2021 | 08:43

Οι θαυμαστές του Τιμ Μπέργκλινγκ, γνωστού στο παγκόσμιο κοινό ως Avicii, ήταν συντετριμμένοι όταν ο Σουηδός DJ αυτοκτόνησε στις 20 Απριλίου 2018 σε ηλικία 28 ετών.

Τα όσα έγραψε στο ημερολόγιο του ο μουσικός παραγωγός πριν την αυτοκτονία του θα δημοσιευτούν στο επερχόμενο βιβλίο του Σουηδού δημοσιογράφου και παραγωγού ντοκιμαντέρ, Måns Mosesson, με τίτλο «Tim – The Official Biography of Avicii».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιανουαρίου και θα περιγράφει λεπτομερώς τα προβλήματα ψυχικής υγείας και κατάχρησης ουσιών του συνθέτη του "Levels" , πριν δώσει τέλος στη ζωή του με ένα γυάλινο μπουκάλι στο Μουσκάτ του Ομάν.

Ο συγγραφέας έχει καταγράψει συνομιλίες με τους γονείς του, Άνκι και Κλας Μπέργκλινγκ, φίλους και συναδέλφους του για τη ζωή και την καριέρα του, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες που προέρχονται από την παραμονή του σε κέντρο αποκατάστασης και την απότοξίνωσή του από ναρκωτικά και αλκοόλ. «Μετά από μια σειρά από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που οδήγησαν σε νοσηλεία στο νοσοκομείο, σταμάτησε τις περιοδείες το καλοκαίρι του 2016. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, αφαίρεσε ο ίδιος τη ζωή του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Avicii πέρασε χρόνο στο κέντρο αποκατάστασης Ibiza Calm το 2015 έπειτα από παρέμβαση της οικογένειάς του. Όσο ήταν εκεί, έγραψε για τον πόνο του.

«Χρειαζόταν να μου εξηγηθεί πολύ λογικά για να καταλάβω πραγματικά τη φύση του και πώς με βλάπτει. Ωχ, πόνος. Γιατί πονάω τώρα; Άβολο συναίσθημα», αναφέρει σε κάποιο σημείο του ημερολογίου του. «Ο μελλοντικός Τιμ αντιμετωπίζει τον πόνο. Ο μελλοντικός Τιμ αντιμετωπίζει τον πόνο καλύτερα από τον σημερινό Τιμ γιατί ήδη υπάρχουν πάρα πολλοί πόνοι που είναι πιο επείγοντες για να τους αντιμετωπίσουμε», είναι ένα ακόμα απόσπασμα στο νέο βιβλίο για τη ζωή του Avicii.

Άρχισε να χρησιμοποιεί τις φαρμακευτικές τεχνικές από τις διδασκαλίες του Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι. Ο γκουρού των Μπιτλς, όπως ήταν γνωστός, ήταν ένας Ινδός θρησκευτικός ηγέτης που επικεντρώθηκε στην προσπάθεια να φτάσει κανείς στη βαθύτερη κατάσταση συνείδησης στον εαυτό του. Ο μουσικός του «Wake Me Up» διαλογιζόταν για ώρες κάθε ημέρα, παρά το γεγονός ότι ο προτεινόμενος χρόνος του Ινδού γκουρού ήταν μόνο 20 λεπτά την ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με τη νέα φώτισή του, έγραψε στο ημερολόγιό του: «Νιώθω ότι βρίσκομαι σε έναν νέο προεπιλεγμένο τρόπο ύπαρξης που είναι πολύ νέος και λίγο τρομακτικός. Ένιωθα ότι οι φόβοι των τελευταίων δύο ημερών μου προκάλεσαν όλεθρο, αλλά θυμάμαι τη συμβουλή να επικεντρωθώ στην αναπνοή μου».

Μόλις μια ημέρα πριν από το θάνατό του, ένας γνωστός που ο Avicii είχε συναντήσει στο ταξίδι του στο Ομάν επικοινώνησε με τον πατέρα του επειδή ανησυχούσε για τους διαλογισμούς του. Ο φίλος του είχε πει τότε στους γονείς του Σουηδού Dj ότι ο Avicii δεν έτρωγε ούτε μιλούσε.

Ο ίδιος αργότερα τηλεφώνησε στον κ. Μπέργκλινγκ για να τον ενημερώσει για την αυτοκτονία του γιου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τελευταίο μήνυμά του Avicii στο ημερολόγιό του ήταν: «Η αποβολή της ψυχής είναι η τελευταία προσκόλληση, πριν την επανεκκίνηση!»

Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου ενισχύουν το έργο του Ιδρύματος Τιμ Μπέργκλινγκ που δημιουργήθηκε από την οικογένεια του Avicii για να υλοποιεί προγράμματα πρόληψης αυτοκτονιών και ευαισθητοποίησης για τις ψυχικές ασθένειες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Critics Choice Awards: Οι καλοντυμένες του κόκκινου χαλιού

Σήμερα

Η τελετή άνοιξε επίσημα τη σεζόν των βραβείων, φέρνοντας στον ίδιο χώρο ηθοποιούς, σκηνοθέτες και δημιουργούς από τον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης

Η Μαρία Νικόλτσιου για πρώτη φορά: «Έκανα τις ενέσεις που όλοι κάνουν και έχασα 15 κιλά»

Σήμερα

Ποδαρικό στην εκπομπή «Happy Day» έκανε η Μαρία Νικόλτσιου τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου.

Παπαδάκης – Συγκλονισμένος ο Μικρούτσικος: «Είναι αδόκητος για μένα αυτός ο θάνατος»

Σήμερα

Συγκλονισμένος εμφανίστηκε σήμερα ο Ανδρέας Μικρούτσικος

Τάσος Αρνιακός: Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι πια κοντά μας

Σήμερα

Ιδιαίτερα φορτισμένος εμφανίστηκε ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1

Ανησυχία για τον Morrissey: Ακύρωσε την πρώτη συναυλία του 2026

Σήμερα

Προβληματισμός για την υγεία του

Aπίστευτη ερωτική εξομολόγηση στα βραβεία Critics Choice Awards

Σήμερα

«Σ’ αγαπώ, δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς εσένα»

Κατερίνα Βρανά: Έχασα μεγάλο κομμάτι της σεξουαλικότητάς μου, όταν έμεινα ανάπηρη

Σήμερα

Δεν έχω την ίδια αυτοπεποίθηση με πριν, εξήγησε η stand-up comedian

Τάσος Δούσης: «Μποϋκοτάζ σε Temu και Trendyol – Να το γιατί!»

Χτες

Γιατί λέει «όχι» στις διαφημίσεις και το μήνυμα προς τους καταναλωτές

Πιο ψηλός από τον Βασίλη Σπανούλη ο 16χρονος γιος του Θανάσης – Η φωτογραφία από τα γενέθλια του

Χτες

Ο Θανάσης είναι το μεγαλύτερο από τα έξι παιδιά της οικογένειας Σπανούλη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.