E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ποιοι μπορούν να λείπουν από τη δουλειά και με θετικό rapid test, χωρίς PCR

Νέες διευκρινίσεις

Ποιοι μπορούν να λείπουν από τη δουλειά και με θετικό rapid test, χωρίς PCR
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/12/2021 | 13:15

Yπουργική απόφαση που θα δίνει διευκρινίσεις σχετικά με το ποιοι εργαζόμενοι μπορούν να απουσιάζουν από τη δουλειά τους έχοντας μόνο θετικό rapid test, και όχι PCR. Αυτό ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ.

Η ΚΥΑ – που αναμένεται να βγει εντός της ημέρας – θα ορίζει ότι με θετικό rapid test μπορεί να δικαιολογηθεί η απουσία από τη δουλειά, για εμβολιασμένα άτομα, όπως είπε η Μίνα Γκάγκα. Όπως σημείωσε, οι ανεμβολίαστοι είναι εκείνοι που πρέπει να υποβληθούν υποχρεωτικά σε PCR μετά από θετικό rapid test, αφού το χρειάζονται για το πιστοποιητικό νόσησης. Οι εμβολιασμένοι μπορούν κάνουν μόνο rapid και αν είναι θετικό, τότε θα είναι αρκετά για να λείψουν δικαιολογημένα από την εργασία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αν κάποιος είναι ανεμβολίαστος και βγάλει θετικό rapid test χρειάζεται να κάνει PCR για την επιβεβαίωση για να πάρει πιστοποιητικό νόσησης. Αν κάποιος έχει θετικό rapid test και είναι πλήρως εμβολιασμένος, έχει ήδη πιστοποιητικό, δεν υπάρχει κανένας λόγος, δεν είναι ψευδώς θετικά τα rapid tests, οπότε δεν χρειάζεται να κάνει και PCR» διευκρίνισε η Μίνα Γκάγκα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας συνέχισε λέγοντας πως «κανείς δεν αμφισβητεί τη θετικότητα του rapid test. Βγάζουμε ΚΥΑ σήμερα, αυτό θα είναι ικανό και για την απουσία από τη δουλειά. Με την προϋπόθεση πάντως ότι αυτός που έκανε το rapid είναι εμβολιασμένος. Για τους ανεμβολίαστους εξακολουθεί να ισχύει το PCR».

Υπενθύμισε πως «τα νοσοκομεία πιέζονται πάρα πολύ με τα δείγματα, είναι πολύς ο κόσμος. Οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, γιατί είναι πάρα πολλά δείγματα. Και ο κόσμος παραπονιέται γιατί υπάρχει ουρά, περιμένει πολλές ώρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πουθενά στον κόσμο δεν χρειάζεται μοριακός έλεγχος. Οδηγία του ECDC, που την έχει υιοθετήσει η επιτροπή, είναι ότι εάν κάποιος είναι ασυμπτωματικός τότε στις 5 μέρες μπορεί να βγει από το σπίτι, αλλά για άλλες πέντε μέρες θα φορά μάσκα υψηλής προστασίας, και μπορεί να πάει στη δουλειά του, ενώ αν έχει συμπτώματα μένει για άλλες πέντε μέρες σπίτι» εξήγησε η υπουργός.

«Θέλουμε μείωση των κρουσμάτων και μείωση πίεσης στα νοσοκομεία. Ελπίζω ότι θα έχουμε αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Φαντάζομαι ότι θα είμαστε και σήμερα στα χθεσινά επίπεδα σε κρούσματα, είναι σημαντικό να προσέξουμε όλοι. Η μάσκα και η φροντίδα για τους γύρω μας είναι ο καλύτερος μας σύμμαχος» τόνισε η κ. Γκάγκα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.