E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σχολεία: Αύριο η συνεδρίαση της Επιτροπής ‑ Ανακοινώσεις μέσα στην ημέρα

Από Πλεύρη και Κεραμέως

Σχολεία: Αύριο η συνεδρίαση της Επιτροπής ‑ Ανακοινώσεις μέσα στην ημέρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/1/2022 | 21:08

Συνεδριάζει την Τρίτη (4/1) στις 2 το μεσημέρι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, για τα σχολεία.

Σκοπός να αποτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση και να εισηγηθεί για το άνοιγμα των σχολείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα κάνουν δηλώσεις.

Όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η βούληση και η αρχική θέση, είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, αλλά με πιθανή επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Προς άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία, με αλλαγές στα πρωτόκολλα
Σημειώνεται ότι βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, αλλά με αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θέμα απασχόλησε και την πρωινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Παιδείας κυριαρχεί η άποψη ότι τα παιδιά είναι περισσότερο προστατευμένα στα σχολεία, καθώς υποβάλλονται σε τεστ, παρά στα σπίτια, όπου πολλές φορές δεν συμβαίνει αυτό.

Η κυβέρνηση έχει εκφράσει την επιθυμία τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά και να μη χρειαστεί οι μαθητές να επανέλθουν στο καθεστώς της τηλεκπαίδευσης, για λόγους που έχουν να κάνουν με τις επιπτώσεις στην ψυχοσύνθεση και ομαλή ανάπτυξη των μαθητών αλλά και στη λειτουργία εν γένει των δομών της κοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση άλλωστε έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι η λειτουργία των σχολείων έχει κριθεί μέχρι τώρα ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς τα κρούσματα, όπου σημειώθηκαν, κατάφεραν να περιοριστούν και οι μαθητές δεν έχασαν τα μαθήματά τους.

Ανάμεσα στα νέα μέτρα που αναμένεται να εξεταστούν από τους ειδικούς είναι η αύξηση της συχνότητας των self test, ίσως ανά δεύτερη μέρα, από δυο φορές την εβδομάδα που ίσχυε μέχρι σήμερα, η αυστηρότερη τήρηση των μέτρων, η συχνότερη απολύμανση των χώρων, καθώς και η μείωση του ποσοστού των μαθητών που απαιτείται -του γνωστού 50% συν 1- για την αναστολή της λειτουργίας ενός τμήματος. Ειδικά το τελευταίο κρίνεται απαραίτητο λόγω της υψηλής μολυσματικότητας της «Όμικρον» και θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών σχολείων.

Τέλος, το μόνο σίγουρο είναι, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές, ότι τα σχολεία δεν μπορούν να ανοίξουν κάτω από το προηγούμενο καθεστώς, καθώς θα είναι θέμα χρόνου να ξανακλείσουν εξαιτίας της μεγάλης μολυσματικότητας και διασποράς του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αδωνις: Κλειστά σχολεία σημαίνει αναστάτωση στην οικονομία

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τα σχολεία, σημείωσε πως ως πατέρας και όχι ως υπουργός, καθώς δεν έχει σχετική αρμοδιότητα, λέει ότι «δεν μου αρέσουν τα κλειστά σχολεία. Στον μικρό μου γιο η τηλεκπαίδευση βοήθησε λίγο, αλλά όχι τελείως, ενώ ο άλλος μου γιος, που είναι στην ηλικία της προετοιμασίας να δώσει εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, έχει απορρυθμιστεί τελείως. Ως υπουργός Ανάπτυξης, λέω ότι κλειστά σχολεία σημαίνουν αναστάτωση στην οικονομία, αλλά εάν οι επιστήμονες πουν άλλα, θα το δούμε».

Παγώνη: Δεν υπάρχει λόγος να μην ανοίξουν τα σχολεία

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη είπε πως δεν είναι δυνατόν να μείνουν τα παιδιά κλεισμένα, θα έρχονται σε επαφή με φίλους, οι γονείς τους θα πηγαίνουν στη δουλειά, ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται και ιδιαίτερα μαθήματα στα σπίτια. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως πουθενά στον κόσμο δεν έκλεισαν σχολεία λόγω του νέου πανδημικού κύματος της Όμικρον.

Τα σενάρια στην επιτροπή των ειδικών

Όπως έγραφε το iefimerida.gr νωρίτερα, στην επιτροπή των ειδικών έχουν πέσει δύο σενάρια:

Πρώτον, παράταση των σχολικών διακοπών για μία ή δύο εβδομάδες και επανέναρξη των μαθημάτων στις 17 ή 24 Ιανουαρίου και, δεύτερον, επαναλειτουργία των σχολείων κανονικά στις 10 Ιανουαρίου αλλά με νέα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα.

Μιλώντας στο iefimerida.gr, ο Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, κάνει λόγο για κρίσιμη απόφαση και τονίζει ότι καθένα από τα παραπάνω πιθανά σενάρια έχει τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία.

«Θα συζητήσουμε το θέμα εκτενώς και σίγουρα θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι έχουμε να κάνουμε με ένα νέο, πολύ πιο μολυσματικό στέλεχος που έχει οδηγήσει σε έξαρση της πανδημίας. Ενδεχομένως, το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο μέχρι σήμερα έχει λειτουργήσει πολύ ικανοποιητικά, θα πρέπει να επαναξιολογηθεί ως προς το υγειονομικό πρωτόκολλο για να δούμε κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορούν τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο με ασφάλεια ή αν χρειάζεται να δοθεί μια μικρή παράταση μιας ή δυο εβδομάδων», τονίζει ο κ. Παρασκευής. 

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.