E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φιλιππίνες: Όποιος ανεμβολίαστος βγαίνει από το σπίτι του θα συλλαμβάνεται

Το διάταγμα του προέδρου των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε

Φιλιππίνες: Όποιος ανεμβολίαστος βγαίνει από το σπίτι του θα συλλαμβάνεται
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/1/2022 | 19:17

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε ζήτησε να συλλαμβάνονται οι ανεμβολίαστοι πολίτες που δεν τηρούν την υποχρέωση να παραμένουν στα σπίτια τους.

Τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν επιβληθεί στη χώρα έχουν στόχο να αναχαιτίσουν την εκτίναξη των κρουσμάτων που συνδέονται με την παραλλαγή Όμικρον. Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων ενίσχυσε τους περιορισμούς στην πρωτεύουσα Μανίλα και σε διάφορες περιοχές αυτήν την εβδομάδα, μετά τον τριπλασιασμό των κρουσμάτων τις δύο προηγούμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ανεμβολίαστοι κάτοικοι πρέπει να μένουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της περιόδου επιβολής των νέων μέτρων, που θα παραμείνουν σε ισχύ έως τα μέσα Ιανουαρίου και δεν θα μπορούν να βγαίνουν παρά μόνο για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης ή να γυμναστούν.

«Μπροστά στην εθνική έκτακτη ανάγκη (…) διατάζω τους (τοπικούς άρχοντες) να αναζητούν τους ανεμβολίαστους και να τους ζητούν να μην μετακινούνται. Κι αν αρνηθούν, εάν βγαίνουν από τα σπίτια τους (…) τότε οι αρχές θα μπορούν να συλλάβουν τους μη συνεργάσιμους», δήλωσε ο πρόεδρος Ντουτέρτε σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα.

Πάνω από 70% οι εμβολιασμένοι στη Μανίλα

Περίπου το 70% των κατοίκων στη μητροπολιτική περιοχή της Μανίλας, όπου ζουν περισσότεροι από 13 εκατομμύρια άνθρωποι, έχει εμβολιαστεί πλήρως, όμως λιγότεροι από τον μισό πληθυσμό συνολικά στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ντουτέρτε δήλωσε «άναυδος» από τον σημαντικό αριθμό των Φιλιππινέζων που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη. Τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στις Φιλιππίνες κατέγραψαν ρεκόρ από τις 26 Σεπτεμβρίου, με 17.220 κρούσματα σήμερα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το υπουργείο Υγείας έθεσε το σύνολο της χώρας των 109 εκατομμυρίων κατοίκων σε «υψηλό κίνδυνο» έπειτα από μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε η Μαρία Ροζάριο Βεργκέιρε, μια αξιωματούχος της αρχής Υγείας της χώρας, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Philippines.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.