E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βγήκε από τη φυλακή μετά από 44 χρόνια: Δεν αναγνώρισε όμως τον κόσμο που αντίκρυσε

Ο σύγχρονος κόσμος του φάνηκε εξωπραγματικός

Βγήκε από τη φυλακή μετά από 44 χρόνια: Δεν αναγνώρισε όμως τον κόσμο που αντίκρυσε
Fortune Society
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

«Είχα δει ότι όλοι, ή η πλειοψηφία του κόσμου, μιλούσαν μόνοι τους. Έπειτα κοίταξα πιο κοντά και φάνηκαν να έχουν πράγματα στα αυτιά τους – με τα πράγματα του τηλεφώνου. iPhone, τα λένε, ή κάτι τέτοιο; Και σκέφτηκα στο μυαλό μου, τι, όλοι έγιναν CIA ή πράκτορες και τέτοια;»

Ο Otis Johnson φυλακίστηκε το 1975 όταν ήταν μόλις 25 ετών και αφέθηκε ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι, 44 χρόνια αργότερα. Μετά την απομάκρυνσή του από την κοινωνία για την απόπειρα δολοφονίας ενός αστυνομικού, αφέθηκε ελεύθερος με μόνο μια ταυτότητα, έγγραφα σχετικά με την υπόθεσή του, δύο εισιτήρια λεωφορείου και 40 $.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χωρίς καμία οικογένεια ή εξωτερική βοήθεια, ο Johnson αποφάσισε να περιηγηθεί μόνος του στον σύγχρονο κόσμο. Το Al-Jazeera English ακολούθησε το 2015, τον Johnson στην πόλη της Νέας Υόρκης καθώς επανεντάχθηκε σε μια μητρόπολη που δύσκολα αναγνώριζε και θαύμαζε τις ταμπέλες, τα καταστήματα, το φαγητό και την τεχνολογία που τον περιέβαλλε.

Είχε ένα μικρό κουτί όπου φύλαγε παλιές, κουρελιασμένες φωτογραφίες των μελών της οικογένειας, αλλά αυτές ήταν βασικά όλες οι πληροφορίες που είχε σε αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η μόνη διεύθυνση που έχω πραγματικά είναι το Asbury Park», είπε ο Otis. 

Μόλις έφτασε στο σιδηροδρομικό σταθμό και άρχισε να περπατά στους δρόμους, του επέστρεψαν σιγά σιγά μικρά πράγματα για το παλιό του σπίτι: μέλη της ευρύτερης οικογένειας, φίλοι, καταστήματα. Ήθελε να βρει τη θεία του, Dottie Moore, και κάποια άλλα μέλη της οικογένειας. Είπε ότι πολλοί πιθανότατα θα νόμιζαν ότι ήταν νεκρός.

Ήταν μέλος του Fruit of Islam (παραστρατιωτική πτέρυγα του Έθνους του Ισλάμ, του ισλαμικού θρησκευτικού κινήματος που κάποτε ηγούνταν από τον Malcom X) στα νεότερα του χρόνια. Οι δηλωμένοι στόχοι του Έθνους του Ισλάμ ήταν να βελτιώσει την πνευματική, ψυχική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση των Αφροαμερικανών. Ο Otis ήταν ένας πιστός μουσουλμάνος που είπε ότι βοήθησε «να καθαριστούν οι δρόμοι» από εμπόρους ναρκωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τη βοήθεια της Fortune Society, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που παρέχει στέγαση και υπηρεσίες σε πρώην κρατούμενους στη Νέα Υόρκη, ο Johnson μπορεί επιτέλους να ξεκινήσει μια νέα ζωή εκτός φυλακής.

«Όλα γίνονται για κάποιο λόγο, πιστεύω. Προσπαθώ λοιπόν να το αφήσω αυτό και να ασχοληθώ με το μέλλον αντί να ασχολούμαι με το παρελθόν».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιο είναι το μπλουζάκι του Κερτ Κομπέιν που έγινε χαμός σε δημοπρασία ‑ H απίστευτη ιστορία του

Πριν 3 ώρες

Ένα T-shirt του frontman των Nirvana βγήκε στο σφυρί και οι προσφορές ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη

Έφτιαξαν υλικό που μετατρέπει την υγρασία σε νερό – Πώς λειτουργεί

Πριν 3 ώρες

Η νέα τεχνολογία που μπορεί να αλλάξει τις άνυδρες περιοχές

Η Hilary Swank νόμιζε ότι η καριέρα της τελείωσε – αυτό που ακολούθησε δεν το περίμενε κανείς

Πριν 3 ώρες

Η στιγμή που η Hilary Swank κατέρρευσε μετά την απόλυσή της

Πως το Ισραήλ κατάφερε να μετατρέψει τον πόλεμο σε μια επιχείρηση με πολλά κέρδη

Πριν 3 ώρες

Η σκοτεινή γοητεία των «δοκιμασμένων στο πεδίο» όπλων

Η πρώτη μεγάλη πόλη των ΗΠΑ που ίσως χαθεί από την κλιματική κρίση

Πριν 3 ώρες

Το σημείο χωρίς επιστροφή και η ακτογραμμή που μετακινείται

Οι έρωτες της Μέριλιν Μονρόε που έγιναν θρύλος

Χτες

Από τον JFK μέχρι τον Αρθουρ Μίλερ

10 αποφθέγματα από παιδικά βιβλία που δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα παιδιά

Χτες

Η πραγματική δύναμη της παιδικής λογοτεχνίας κρύβεται στις βαθιές αλήθειες που αφήνει φυλαγμένες μέσα στην ψυχή μας

Ο Δημήτρης Μυστακίδης κοιτάζει μπροστά μετά από 30 χρόνια μουσικής

Προχτές

Ο Δημήτρης Μυστακίδης μας μιλά για τη μουσική, την ανάγκη να παίρνει θέση και τη μεγάλη επετειακή συναυλία στην Τεχνόπολη

Η συγκινητική ιστορία πίσω από το αστέρι της Miley Cyrus στο Hollywood Walk of Fame

Προχτές

Οι βραδινές βόλτες με τον πατέρα της στη Hollywood Boulevard και το όνειρο που έγινε πραγματικότητα χρόνια μετά

Ήταν έρημη ώσπου ήρθαν οι ξένοι: H πανέμορφη πόλη που παλεύει να μη γίνει σκηνικό μόνο για τουρίστες

Προχτές

Είναι μια πόλη που άλλαξε βίαια, έγινε μόδα, αλλά ακόμα αντιστέκεται στο να γίνει απλώς ένα όμορφο σκηνικό για φωτογραφίες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.