E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Θάνος Πλεύρης: Περισσότερα δωρεάν PCR τεστ με τη συμβολή του στρατού

Όλα όσα είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα

Θάνος Πλεύρης: Περισσότερα δωρεάν PCR τεστ με τη συμβολή του στρατού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/1/2022 | 14:23

Σε μια προσπάθεια να μην επαναληφθούν οι εικόνες ταλαιπωρίας, με πολίτες να σχηματίζουν ουρές πολλών μέτρων για να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό, ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε όχι μόνο ότι θα αυξηθούν τα σημεία testing αλλά και ότι θα γίνονται δωρεάν PCR test.

Στις ήδη υπάρχουσες δομές του ΕΟΔΥ και του ΕΣΥ θα προστεθούν, με τη συμβολή του στρατού, άλλα 50 σημεία και θα φτάσουν τα 100. Εκεί, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν δωρεάν PCR test δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας σήμερα (13.01.2022) στο Πρώτο Πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες μεταξύ των αξιωματούχων των υπουργείων Υγείας και Άμυνας, αποφασίστηκε ο στρατός να συμβάλλει στη διενέργεια δωρεάν PCR test στον πληθυσμό της χώρας.

Επιστράτευση γιατρών και στην Αττική

Ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, που ξεκίνησε χθες στη βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία και Θράκη), να επεκταθεί και στην Αττική. Όπως τόνισε, έχει ήδη ζητήσει από τους ΥΠΕάρχες του λεκανοπεδίου να καταγράψουν και να καταθέσουν στο υπουργείο Υγείας τις ανάγκες τους.

Η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών στο λεκανοπέδιο, θα εξαρτηθεί ωστόσο, όπως πρόσθεσε και από την πορεία της συνεργασίας με τις ιδιωτικές κλινικές. Ήδη, υπάρχει συζήτηση το υγειονομικό προσωπικό από τις μικρές ιδιωτικές κλινικές, να μετακινηθεί στο ΕΣΥ, ώστε να αξιοποιηθεί για το άνοιγμα επιπλέον 150 απλών κλινών Covid στα δημόσια νοσοκομεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μισές νοσηλείες είναι Δέλτα

Μιλώντας για την πίεση στο σύστημα Υγείας, τόνισε πως η ιδιαιτερότητα της μετάλλαξης Όμικρον, που προκαλεί ολιγοήμερες νοσηλείες, θα συμβάλλει σύντομα στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, η οποία αναμένεται να συμβεί μετά τις 20 – 25 Ιανουαρίου, οπότε τα εξιτήρια θα συμβάλλουν στην εξισορρόπηση του ΕΣΥ.

Σήμερα ο παρουσία της μετάλλαξης Δέλτα στην κοινότητα, πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης, μειώθηκε στο κάτω του 20% «και μπορεί να φτάσει και στο σημείο εξαφάνισης», είπε. Ωστόσο, ακόμη αυτό το 15-20% των μολύνσεων πιέζει το σύστημα Υγείας, καθώς δίνει περίπου τις μισές εισαγωγές και νοσηλείες που γίνονται σήμερα στα νοσοκομεία.

Λήξη καραντίνας στις 5 μέρες

Ερωτώμενος για τη μείωση της απομόνωσης στις 5 ημέρες από τις 10, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως αυτό αφορά μόνο ανθρώπους που δεν έχουν πλέον συμπτώματα ή ήταν από την αρχή ασυμπτωματικοί. Η οδηγία των επιστημόνων που στηρίχθηκε όπως είπε και στις οδηγίες του CDC είναι η απομόνωση των ανθρώπων που έχουν συμπτώματα να συνεχίζεται έως τις 10, ή ακόμη και 14 μέρες, αναλόγως το στέλεχος από το οποίο έχουν προσβληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αν εκτιμηθεί με επιστημονικά στοιχεία και από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων ότι αυτή η οδηγία θα πρέπει να τροποποιηθεί, τότε προφανέστατα η ίδια η Επιτροπή θα το επανεξετάσει», σημείωσε.

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού οι τρεις εμβολιασμένοι μετά τη νόσηση

Ο υπουργός Υγείας, ξεκαθάρισε και το θέμα της χρήσης των πιστοποιητικών όσων έχουν νοσήσει πρόσφατα με Covid και είχαν προηγουμένως εμβολιαστεί.

Οι εμβολιασμένοι με 3 δόσεις που νόσησαν στη συνέχεια, μετά το πέρας 14 ημερών από την διάγνωση (διάστημα κατά το οποίο δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους καθώς θα είναι απενεργοποιημένο) θα μπορούν να χρησιμοποιούν και πάλι το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το πιστοποιητικό τους θα ισχύει κανονικά μετά τη λήξη του διαστήματος της απομόνωσης», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά όσους έχουν εμβολιαστεί με 2 δόσεις εμβολίου και στη συνέχεια νόσησαν, αυτοί «θα λάβουν το πιστοποιητικό νόσησης μετά από 14 ημέρες και μετά την παρέλευση τριμήνου, θα κάνουν και την τρίτη δόση», είπε.

Παίδων Πεντέλης: «Η μετατροπή σε εμβολιαστικό κέντρο είναι προσωρινή»

Ερωτώμενος για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του να μετατραπεί το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο, ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία προσωρινή απόφαση.

Το νοσοκομείο, όπως είπε, εφημέρευε μέχρι σήμερα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη μαζί με κάποιο άλλο νοσοκομείο Παίδων. Προκειμένου να αυξηθούν οι εμβολιαστικές γραμμές σε 13 έως τις 13 Φεβρουαρίου, ώστε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί των μικρών παιδιών, αποφασίστηκε να εξαιρεθεί το νοσοκομείο από τις εφημερίες για περίπου 35 ημέρες.

«Η εξαίρεση του Παίδων Πεντέλης από τις εφημερίες δεν είναι μόνιμη απόφαση, αλλά αφορά μόνο από 8 έως 10 εφημερίες συνολικά. Δηλαδή, θα βγει από τις εφημερίες για 4 έως το πολύ 6 εβδομάδες. Δηλαδή σε 30 έως 40 ημέρες το πολύ θα επανέλθει στις εφημερίες», είπε.

Πρόσθεσε δε ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης των εργαζομένων για 24ωρη απεργία, καθώς υπήρχε κίνδυνος ταλαιπωρίας των γονιών και των παιδιών που είχαν κλείσει σήμερα ραντεβού για εμβολιασμό.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νάξος: Εντοπίστηκε πτώμα με στολή δύτη και βατραχοπέδιλα

Σήμερα

Σε εξέλιξη οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την ταυτοποίηση του πτώματος

Τρόμος για 49χρονη στην Κρήτη: Πήγε στην Αστυνομία να καταγγείλει τον πρώην της και την περίμενε απ’ έξω

Σήμερα

Η 49χρονη, φοβισμένη, έσπευσε στο σπίτι της και ενεργοποίησε το panic button, ειδοποιώντας τις Αρχές

Τουρκικό υπουργείο Αμυνας: «Λαμβάνουμε μέτρα ακόμη και για πόλεμο στην Ανατολική Μεσόγειο»

Σήμερα

Σε έγγραφο, το οποίο αποκάλυψε το Nordic Monitor και έχει την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Αμυνας γίνεται αναφορά  ότι η Τουρκία προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο,

Θρίλερ στο Ιόνιο: Η αλλαγή σκάφους που εξετάζεται στην εξαφάνιση του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία

Σήμερα

«Ο πατέρας μου θα ήξερε να το χειριστεί απόλυτα, γιατί είναι έμπειρος στη ναυσιπλοΐα. Ίσως όμως η μητέρα μου να μην μπορούσε» δηλώνει ο γιος του

Συνελήφθη ο άνδρας που φορούσε φρικιαστική μάσκα κούκλας και τρομοκρατούσε κατοίκους στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ

Σήμερα

Εντοπίστηκε στο Λας Βέγκας μετά από δύο εβδομάδες ανθρωποκυνηγητού – Κατηγορείται πως καταδίωξε 40χρονη δρομέα και τρομοκράτησε έξι άτομα σε διάστημα 15 λεπτών

Ρόδος: «Μου έβαλαν τη σούβλα στον αυχένα και απείλησαν την κόρη μου» – Η απολογία του 63χρονου

Σήμερα

Ο 63χρονος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι δεν συμμετείχε οικειοθελώς στην κλοπή, αλλά εξαναγκάστηκε να βοηθήσει τους συγκατηγορουμένους του.

Λάρισα: Μουμιοποιημένη σορός 60χρονης βρέθηκε σε υπόγειο, ήταν νεκρή για τουλάχιστον έναν χρόνο

Σήμερα

Η γυναίκα εντοπίστηκε τυχαία μετά την πώληση του διαμερίσματος – Ο θάνατός της αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, αναμένεται η επίσημη ταυτοποίηση μέσω DNA

Λονδίνο: Eκοψαν με μαχαίρι ρολόι αξίας 200.000 ευρώ από τον καρπό σχεδιαστή

Σήμερα

Μέιφερ: Τρεις άνδρες ακινητοποίησαν σχεδιαστή μόδας και του άρπαξαν ρολόι αξίας 200.000 ευρώ

Καύσωνα αντίο: Βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ φέρνουν πτώση θερμοκρασίας – Πότε ξανάρχεται η ζέστη

Σήμερα

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι από την Πέμπτη χαρίζουν προσωρινή ανάσα από τη ζέστη, με τη θερμοκρασία να πέφτει κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά

Μαϊάμι: Ναυαγοσώστης κρουαζιερόπλοιου συνελήφθη για σeξουαλική επαφή με 17χρονη πάνω στο πλοίο

Σήμερα

Kρατείται με ένταλμα από τις μεταναστευτικές Αρχές - Η εταιρεία προχώρησε σε απόλυσή του

Πύθωνας αποφάσισε να κάνει… ανακαίνιση: Εισέβαλε από το ταβάνι και έκανε γυαλιά‑καρφιά ένα μπάνιο στην Αυστραλία

Χτες

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι ένοικοι της κατοικίας στο Κουίνσλαντ – Δείτε το βίντεο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.