E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Αποκαλύψεις για το κύκλωμα μαστροπείας

Αθήνα - Μύκονος - Θεσσαλονίκη - Ντουμπάι στο στόχαστρο

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Αποκαλύψεις για το κύκλωμα μαστροπείας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/1/2022 | 10:38

Θύελλα αποκαλύψεων έχει προκάλεσε η καταγγελία της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας υπό το βάρος του θεσμικού του ρόλου παρενέβη ζητώντας αρμοδίως, όπως έχει δικαίωμα εκ του νόμου, να ερευνηθούν όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τα τελευταία 24ωρα και να αναλάβει την εποπτεία της έρευνας εισαγγελέας Εφετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός επί της ουσίας ζητά έρευνα σε βάθος στο ανώτερο επίπεδο, ενώ στη σχετική του παραγγελία επικαλείται μία σειρά δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού Τύπου για τις καταγγελίες περί βιασμού της κοπέλας.

Σε βάθος έρευνα

Λόγω της βαρύτητας των καταγγελιών που προστίθενται καθημερινά για την υπόθεση, ο κ. Πλιώτας απευθύνεται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης με σκοπό τη «σε βάθος και με πληρότητα έρευνα» με τη διενέργεια όλων των αναγκαίων ενεργειών.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς όλα τα «σκοτεινά» σημεία της υπόθεσης για το βιασμό της 24χρονης, με την ποινική ενδεχομένως αναβάθμιση της κατηγορίας, με βάση την οποία μπορούν να οδηγηθούν στη φυλακή οι δράστες του ομαδικού βιασμού που η 24χρονη καταγγέλλει .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλιώτας αναφέρει στο έγγραφό του προς την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης » (…) παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει».

Το οργανωμένο κύκλωμα και οι απειλές

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 24χρονης, που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, μίλησε ανοιχτά για τη δράση ενός οργανωμένου κυκλώματος με διασυνδέσεις στο εξωτερικό. Και δεν ήταν ο μόνος.

Πριν από λίγες ώρες θόρυβο προκάλεσε και η δήλωση του εργοδότη της 24χρονης ότι «δέχεται απειλές για τη ζωή της από ένα κύκλωμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικά, ο Χρήστος Καραθανάσης ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις στο MEGA: «Φιλοξενείται αυτή τη στιγμή από κάποια άτομα γιατί αντιλαμβάνεστε ότι φοβάται, είναι ένα κύκλωμα της νύχτας, είναι ένα κύκλωμα που έχει μπλέξει, οι απειλές είναι πάρα πολλές και προσπαθεί και φυλάγεται. Το να προστατεύσει τον εαυτό της, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Δεν είναι μόνη της, καθημερινά γίνεται μια συσπείρωση δίπλα της, δεν είναι μόνη της».

Η υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη «κρύβει» πολλές συνιστώσες, τη στιγμή που έχει ανοίξει ο δρόμος των ερευνών ώστε να φτάσουν οι Αρχές στο κύκλωμα μαστροπείας που φέρεται να βρίσκεται πίσω από την κακοποίηση της 24χρονης.

Μάλιστα, η υπόθεση φαίνεται να βγαίνει και εκτός ελληνικών συνόρων, αφού – σύμφωνα με πληροφορίες – γραφείο δημοσίων σχέσεων, με έδρα την Αθήνα, που φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στο κύκλωμα πορνείας και να συνεργαζόταν στενά με παράγοντες της νύχτας και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, είχε «απλώσει» τα πλοκάμια του από τη Μύκονο μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά τις δημόσιες καταγγελίες του δικηγόρου της 24χρονης ο οποίος μίλησε για άτομα που αναζητούνται από τις Αρχές και είχαν στόχο τον εντοπισμό νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία και τις διοχέτευαν σε ύποπτα πάρτι.

Από την εισαγγελία της Θεσσαλονίκης πάντως, έγινε γνωστό ότι το θύμα, το οποίο έκανε την καταγγελία, δεν ανήκε στις κοπέλες που είχαν ενταχθεί στο κύκλωμα. Ωστόσο, υπάρχουν άλλες περιπτώσεις που εξετάζονται και στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει ιδιοκτήτης γραφείου δημοσίων σχέσεων από την Αθήνα, στην ατζέντα του οποίου περιλαμβάνονται και μεγάλα ονόματα από τον χώρο του θεάματος και του μόντελινγκ.

Ο συνήγορος της 24χρονης κοπέλας, Θανάσης Ζιώγας, έδωσε το στίγμα και προανήγγειλε πως θα υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση. «Έχω ακούσει ότι υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες που θα βγουν. Για άλλα περιστατικά που σημειώθηκαν από τους ίδιους. Όχι την ίδια νύχτα», επισήμανε ο κ. Ζιώγας.

Οι Αρχές εξετάζουν, έτσι, το ενδεχόμενο πιθανής σύνδεσης ατόμων που εργάζονται σε νυχτερινά κέντρα ή είναι οι ίδιοι ιδιοκτήτες και που έχουν σχέση με το συγκεκριμένο γραφείο δημοσίων σχέσεων από την Αθήνα.

Δράση εκτός συνόρων

Το γραφείο δημοσίων σχέσεων, σύμφωνα με το protothema.gr, φέρεται να διαθέτει μεγάλο πελατολόγιο με γνωστούς επιχειρηματίες. Δραστηριοποιείται, δε, ακόμα και στις αραβικές χώρες, ειδικότερα δρα κυρίως στο τρίγωνο Αθήνα- Ντουμπάι- Μύκονο, στη Θεσσαλονίκη όπως και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το φερόμενο ως κύκλωμα μαστροπείας χρησιμοποιεί μακροχρόνια μισθωμένες σουίτες, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή «πάρτι» όπου συμμετέχουν επιφανείς προσωπικότητες ενώ γίνεται και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Προκαταρκτική εξέταση

Να σημειωθεί ότι τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε τη Δευτέρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο εισαγγελέας με ξεχωριστή προκαταρκτική εξέταση ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας με εμπλοκή γνωστών προσώπων και επιχειρηματιών. Η εισαγγελική έρευνα γίνεται με βάση όσα κατέθεσε η καταγγέλουσα στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Αντίγραφο της κατάθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, κατά τη διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου πάρτι, στη σουίτα του ξενοδοχείου υπήρχαν και άλλες εκδιδόμενες καλλίγραμμες γυναίκες, νεαρής ηλικίας. Η ίδια η καταγγέλουσα δεν ανήκει στις κοπέλες που έκαναν αυτή τη δουλειά.

Ερευνάται αν εμπλεκόμενοι είχαν ως στόχο την αναζήτηση νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία και τις διοχέτευαν σε τέτοιου είδους πάρτι.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νάξος: Εντοπίστηκε πτώμα με στολή δύτη και βατραχοπέδιλα

Σήμερα

Σε εξέλιξη οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την ταυτοποίηση του πτώματος

Τρόμος για 49χρονη στην Κρήτη: Πήγε στην Αστυνομία να καταγγείλει τον πρώην της και την περίμενε απ’ έξω

Σήμερα

Η 49χρονη, φοβισμένη, έσπευσε στο σπίτι της και ενεργοποίησε το panic button, ειδοποιώντας τις Αρχές

Τουρκικό υπουργείο Αμυνας: «Λαμβάνουμε μέτρα ακόμη και για πόλεμο στην Ανατολική Μεσόγειο»

Σήμερα

Σε έγγραφο, το οποίο αποκάλυψε το Nordic Monitor και έχει την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Αμυνας γίνεται αναφορά  ότι η Τουρκία προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο,

Θρίλερ στο Ιόνιο: Η αλλαγή σκάφους που εξετάζεται στην εξαφάνιση του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία

Σήμερα

«Ο πατέρας μου θα ήξερε να το χειριστεί απόλυτα, γιατί είναι έμπειρος στη ναυσιπλοΐα. Ίσως όμως η μητέρα μου να μην μπορούσε» δηλώνει ο γιος του

Συνελήφθη ο άνδρας που φορούσε φρικιαστική μάσκα κούκλας και τρομοκρατούσε κατοίκους στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ

Σήμερα

Εντοπίστηκε στο Λας Βέγκας μετά από δύο εβδομάδες ανθρωποκυνηγητού – Κατηγορείται πως καταδίωξε 40χρονη δρομέα και τρομοκράτησε έξι άτομα σε διάστημα 15 λεπτών

Ρόδος: «Μου έβαλαν τη σούβλα στον αυχένα και απείλησαν την κόρη μου» – Η απολογία του 63χρονου

Σήμερα

Ο 63χρονος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι δεν συμμετείχε οικειοθελώς στην κλοπή, αλλά εξαναγκάστηκε να βοηθήσει τους συγκατηγορουμένους του.

Λάρισα: Μουμιοποιημένη σορός 60χρονης βρέθηκε σε υπόγειο, ήταν νεκρή για τουλάχιστον έναν χρόνο

Σήμερα

Η γυναίκα εντοπίστηκε τυχαία μετά την πώληση του διαμερίσματος – Ο θάνατός της αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, αναμένεται η επίσημη ταυτοποίηση μέσω DNA

Λονδίνο: Eκοψαν με μαχαίρι ρολόι αξίας 200.000 ευρώ από τον καρπό σχεδιαστή

Σήμερα

Μέιφερ: Τρεις άνδρες ακινητοποίησαν σχεδιαστή μόδας και του άρπαξαν ρολόι αξίας 200.000 ευρώ

Καύσωνα αντίο: Βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ φέρνουν πτώση θερμοκρασίας – Πότε ξανάρχεται η ζέστη

Σήμερα

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι από την Πέμπτη χαρίζουν προσωρινή ανάσα από τη ζέστη, με τη θερμοκρασία να πέφτει κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά

Μαϊάμι: Ναυαγοσώστης κρουαζιερόπλοιου συνελήφθη για σeξουαλική επαφή με 17χρονη πάνω στο πλοίο

Σήμερα

Kρατείται με ένταλμα από τις μεταναστευτικές Αρχές - Η εταιρεία προχώρησε σε απόλυσή του

Πύθωνας αποφάσισε να κάνει… ανακαίνιση: Εισέβαλε από το ταβάνι και έκανε γυαλιά‑καρφιά ένα μπάνιο στην Αυστραλία

Χτες

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι ένοικοι της κατοικίας στο Κουίνσλαντ – Δείτε το βίντεο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.