E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Καταλύτης» οι τοξικολογικές εξετάσεις

Τι αλλάζει η ανίχνευση ουσιών στις εξετάσεις της

Υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Καταλύτης» οι τοξικολογικές εξετάσεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/1/2022 | 08:59

Το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων, στις οποίες υπεβλήθη η 24χρονη κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη λίγες ώρες μετά το βιασμό της, αναμένεται να καθοδηγήσει στο εξής την εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης, η οποία έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα, η τυχόν ανίχνευση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών που αδρανούν το κεντρικό νευρικό σύστημα θα σημάνει για τις ανακριτικές Αρχές την αναβάθμιση της κατηγορίας κατά των φερόμενων δραστών, οι οποίοι, σε μια ενδεχόμενη τέτοια περίπτωση, θα βρεθούν αντιμέτωποι μετωπικά με το αδίκημα του βιασμού, το οποίο επισείει ισόβια κάθειρξη, καθώς η δίωξη που έχει ασκηθεί μέχρι τώρα, αφορά στην κατηγορία της «προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε χθες ο τηλεοπτικός σταθμό MEGA, στα αποτελέσματα των εξετάσεων της 24χρονης κοπέλας βρέθηκαν ίχνη ουσιών που μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό σύστημα και να κάνουν έναν άνθρωπο να χάσει τις αισθήσεις του. Παράλληλα, εντοπίστηκε και ποσότητα αλκοόλ, καθώς η νεαρή κοπέλα είχε καταναλώσει αλκοόλ τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου πάρτι, στην σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου.

Αναμονή για τα αποτελέσματα

Το επίσημο, ωστόσο, αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί, καθώς αναμένεται η εργαστηριακή ανάλυση ούρων, η οποία εκτιμάται πως θα δώσει καίριες απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση, η αντιστοίχιση των ευρημάτων με το κατηγορητήριο θα δώσει και νέα ώθηση στην έρευνα, καθώς η 24χρονη κοπέλα φέρεται να έχει αναγνωρίσει και δεύτερο πρόσωπο, από τα τρία άτομα που την παρέσυραν στη σουίτα, το οποίο, ωστόσο, δεν έχει κληθεί ακόμη από τις Αρχές.

Οι έρευνες, άλλωστε, των Αρχών εξελίσσονται πολυεπίπεδα, ενώ ένα από τα ενδεχόμενα που φαίνεται να εξετάζουν είναι το εάν και κατά πόσο στην κοπέλα χορηγήθηκε το λεγόμενο «χάπι του βιασμού» ή αλλιώς η ουσία «γ – υδροξυβουτυρικό οξύ», δηλαδή μια άχρωμη και άοσμη ουσία, η οποία κάμπτει τις αντιστάσεις, προκαλώντας υπνηλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπάρχουν τέσσερα – πέντε φαρμακευτικά σκευάσματα που χορηγούνται με φαρμακευτική συνταγή κυρίως σε τοξικομανείς. Δυστυχώς χρησιμοποιούνται από μέλη κυκλωμάτων προκειμένου οι κοπέλες που πάνε μαζί τους να είναι άβουλα όντα στις ορέξεις του καθενός» υπογράμμισε χθες ο Αλέξανδρος Σφεληνιώτης, αναπληρωτής ταμίας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης κι ενώ οι αστυνομικές έρευνες στη συμπρωτεύουσα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Υπάρχουν στοιχεία

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, τόνισε «εμείς δεν καταλαβαίνουμε από επώνυμους και πορτοφόλια. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια», ενώ συμπλήρωσε πως «δεν μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία. Η διεύθυνση ασφαλείας κινείται με μεγάλη μεθοδικότητα. Παίρνει υλικό από ό,τι μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους», κατέληξε.

Ήδη, οι αστυνομικές αρχές διερευνούν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του πολυτελούς ξενοδοχείου, τις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχτηκε η κοπέλα το μοιραίο βράδυ, αλλά και όλα τα ευρήματα που περισυνέλλεξαν από τη σουίτα 602 του ξενοδοχείου, ανάμεσα στα οποία και ανδρικό ιματισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι η 24χρονη κοπέλα κατέφυγε, αμέσως μόλις άρχισε να αντιλαμβάνεται τι της συνέβη ανήμερα την Πρωτοχρονιά στο Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου, προκειμένου να καταγγείλει το βιασμό της, υποβάλλοντας μήνυση. Μάλιστα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επέλεξε να επισκεφθεί χθες, «συμβολικά» όπως είπε, το ίδιο αστυνομικό τμήμα, στα πλαίσια περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας μηνύματα «στην ελληνική κοινή γνώμη».

Θεοδωρικάκος: «Οι νόμοι είναι νόμοι»

«Η ελληνική αστυνομία έχει κάνει με απόλυτο επαγγελματισμό τη δουλειά της. Οι νόμοι είναι νόμοι και οφείλουν να τηρούνται από όλους και η αστυνομία ερευνά αυτήν την τήρηση των νόμων. Επαναλαμβάνω με απόλυτο επαγγελματισμό. Απομένουν τα αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων που θα διαβιβαστούν από την αστυνομία στις ανακριτικές αρχές και από εκεί και πέρα το θέμα το χειρίζεται η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια να δικάζει και να αποφασίζει για την ενοχή συγκεκριμένων ανθρώπων» δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε ακόμη πως «έχει τεράστια αξία το πως μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Τα αγόρια μας ιδιαιτέρως, αλλά και τα κορίτσια μας. Πρέπει να τα μάθουμε να συμπεριφέρονται με αγάπη, με ευγένεια, με πολιτισμό, με ανθρωπιά και – θα το επαναλάβω άλλη μια φορά – ο ανδρισμός είναι να σέβεσαι».

Παράλληλα, η «βαρύτητα και η σοβαρότητα» της υπόθεσης έχει προκαλέσει την παρέμβαση και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, καθώς με παρέμβασή του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλειώτας, παρήγγειλε στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελο Καμηλάρη, να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου στην υπόθεση, έτσι ώστε να γίνει σε βάθος έρευνα, όπως επιτάσσει «η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Σήμερα

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Σήμερα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σήμερα

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.