E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Καταλύτης» οι τοξικολογικές εξετάσεις

Τι αλλάζει η ανίχνευση ουσιών στις εξετάσεις της

Υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Καταλύτης» οι τοξικολογικές εξετάσεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/1/2022 | 08:59

Το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων, στις οποίες υπεβλήθη η 24χρονη κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη λίγες ώρες μετά το βιασμό της, αναμένεται να καθοδηγήσει στο εξής την εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης, η οποία έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα, η τυχόν ανίχνευση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών που αδρανούν το κεντρικό νευρικό σύστημα θα σημάνει για τις ανακριτικές Αρχές την αναβάθμιση της κατηγορίας κατά των φερόμενων δραστών, οι οποίοι, σε μια ενδεχόμενη τέτοια περίπτωση, θα βρεθούν αντιμέτωποι μετωπικά με το αδίκημα του βιασμού, το οποίο επισείει ισόβια κάθειρξη, καθώς η δίωξη που έχει ασκηθεί μέχρι τώρα, αφορά στην κατηγορία της «προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε χθες ο τηλεοπτικός σταθμό MEGA, στα αποτελέσματα των εξετάσεων της 24χρονης κοπέλας βρέθηκαν ίχνη ουσιών που μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό σύστημα και να κάνουν έναν άνθρωπο να χάσει τις αισθήσεις του. Παράλληλα, εντοπίστηκε και ποσότητα αλκοόλ, καθώς η νεαρή κοπέλα είχε καταναλώσει αλκοόλ τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου πάρτι, στην σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου.

Αναμονή για τα αποτελέσματα

Το επίσημο, ωστόσο, αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί, καθώς αναμένεται η εργαστηριακή ανάλυση ούρων, η οποία εκτιμάται πως θα δώσει καίριες απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση, η αντιστοίχιση των ευρημάτων με το κατηγορητήριο θα δώσει και νέα ώθηση στην έρευνα, καθώς η 24χρονη κοπέλα φέρεται να έχει αναγνωρίσει και δεύτερο πρόσωπο, από τα τρία άτομα που την παρέσυραν στη σουίτα, το οποίο, ωστόσο, δεν έχει κληθεί ακόμη από τις Αρχές.

Οι έρευνες, άλλωστε, των Αρχών εξελίσσονται πολυεπίπεδα, ενώ ένα από τα ενδεχόμενα που φαίνεται να εξετάζουν είναι το εάν και κατά πόσο στην κοπέλα χορηγήθηκε το λεγόμενο «χάπι του βιασμού» ή αλλιώς η ουσία «γ – υδροξυβουτυρικό οξύ», δηλαδή μια άχρωμη και άοσμη ουσία, η οποία κάμπτει τις αντιστάσεις, προκαλώντας υπνηλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπάρχουν τέσσερα – πέντε φαρμακευτικά σκευάσματα που χορηγούνται με φαρμακευτική συνταγή κυρίως σε τοξικομανείς. Δυστυχώς χρησιμοποιούνται από μέλη κυκλωμάτων προκειμένου οι κοπέλες που πάνε μαζί τους να είναι άβουλα όντα στις ορέξεις του καθενός» υπογράμμισε χθες ο Αλέξανδρος Σφεληνιώτης, αναπληρωτής ταμίας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης κι ενώ οι αστυνομικές έρευνες στη συμπρωτεύουσα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Υπάρχουν στοιχεία

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, τόνισε «εμείς δεν καταλαβαίνουμε από επώνυμους και πορτοφόλια. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια», ενώ συμπλήρωσε πως «δεν μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία. Η διεύθυνση ασφαλείας κινείται με μεγάλη μεθοδικότητα. Παίρνει υλικό από ό,τι μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους», κατέληξε.

Ήδη, οι αστυνομικές αρχές διερευνούν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του πολυτελούς ξενοδοχείου, τις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχτηκε η κοπέλα το μοιραίο βράδυ, αλλά και όλα τα ευρήματα που περισυνέλλεξαν από τη σουίτα 602 του ξενοδοχείου, ανάμεσα στα οποία και ανδρικό ιματισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι η 24χρονη κοπέλα κατέφυγε, αμέσως μόλις άρχισε να αντιλαμβάνεται τι της συνέβη ανήμερα την Πρωτοχρονιά στο Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου, προκειμένου να καταγγείλει το βιασμό της, υποβάλλοντας μήνυση. Μάλιστα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επέλεξε να επισκεφθεί χθες, «συμβολικά» όπως είπε, το ίδιο αστυνομικό τμήμα, στα πλαίσια περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας μηνύματα «στην ελληνική κοινή γνώμη».

Θεοδωρικάκος: «Οι νόμοι είναι νόμοι»

«Η ελληνική αστυνομία έχει κάνει με απόλυτο επαγγελματισμό τη δουλειά της. Οι νόμοι είναι νόμοι και οφείλουν να τηρούνται από όλους και η αστυνομία ερευνά αυτήν την τήρηση των νόμων. Επαναλαμβάνω με απόλυτο επαγγελματισμό. Απομένουν τα αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων που θα διαβιβαστούν από την αστυνομία στις ανακριτικές αρχές και από εκεί και πέρα το θέμα το χειρίζεται η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια να δικάζει και να αποφασίζει για την ενοχή συγκεκριμένων ανθρώπων» δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε ακόμη πως «έχει τεράστια αξία το πως μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Τα αγόρια μας ιδιαιτέρως, αλλά και τα κορίτσια μας. Πρέπει να τα μάθουμε να συμπεριφέρονται με αγάπη, με ευγένεια, με πολιτισμό, με ανθρωπιά και – θα το επαναλάβω άλλη μια φορά – ο ανδρισμός είναι να σέβεσαι».

Παράλληλα, η «βαρύτητα και η σοβαρότητα» της υπόθεσης έχει προκαλέσει την παρέμβαση και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, καθώς με παρέμβασή του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλειώτας, παρήγγειλε στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελο Καμηλάρη, να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου στην υπόθεση, έτσι ώστε να γίνει σε βάθος έρευνα, όπως επιτάσσει «η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τσιτσιπάς για Κύργιο: «Το γνώριζα πριν από την ανακοίνωση, με εκπλήσσει που αποκαλύφθηκε τόσο αργά» για την υπόθεση χρήσης κοκαΐνης

Χτες

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μετά τη νίκη του στη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε ότι φήμες για τη συμπεριφορά του Αυστραλού κυκλοφορούσαν στο εσωτερικό του τένις εδώ και καιρό

Μπάλος: Η παραλία που «βουλιάζει» από τουρίστες – Αντιδράσεις στα social media

Χτες

Εικόνες ασφυκτικού συνωστισμού στον Μπάλο προκαλούν αντιδράσεις - Τι αναφέρει το ρεπορτάζ του Independent

Τροχαία στην Αττική: 14 νεκροί, 397 τραυματίες σε 346 δυστυχήματα τον Αύγουστο

Χτες

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής καταγράφει επίσης 25.522 παραβάσεις τον ίδιο μήνα, με απρόσεκτη οδήγηση και μη χρήση κράνους να πρωταγωνιστούν στα τροχαία.

Τεχνητή Νοημοσύνη σε χειρουργείο: Για πρώτη φορά αφαιρέθηκε όγκος από τον εγκέφαλο 48χρονου

Χτες

Ο Ρις Χίμπερτ (Rhys Hibbert) από το Μπέντφορντσαϊρ ήταν ο πρώτος ασθενής στον κόσμο που υποβλήθηκε στην πρωτοποριακή μέθοδο στο University College London Hospitals.

Νότια Κορέα: Η AI έφτασε τον προϋπολογισμό της χώρας σε πάνω από μισό τρισεκατομμύριο δολάρια

Χτες

Η αύξηση των φορολογικών εσόδων από τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Samsung και η SK Hynix οδήγησε στη μεγαλύτερη αύξηση δαπανών από το 2009

Μαρινάκης για Σαμαρά: Θλίβομαι για την ανάρτησή του, τα φύλα είναι δύο και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό με κυβέρνηση Μητσοτάκη

Χτες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στην κριτική περί «woke ατζέντας» με αφορμή την εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ και αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Σύρος: Συγκλονίζει ο πατέρας της 42χρονης που δολοφονήθηκε – «Μου έσφαξε το παιδί, το έχασα»

Χτες

«Ήθελε εκτός από το να κλείσει το στόμα της κόρης μου, ήθελε να βγάλει όλο το μίσος, το μένος πάνω της» λέει ο πατέρας της δολοφονημένης Ευαγγελίας

Ταϊβάν: Έπιασε τη σύζυγό του να τον απατά μέσω της σκούπας... ρομπότ ‑ Κατέληξε στη φυλακή

Χτες

Η «παγίδα» με τη σκούπα-ρομπότ δεν βγήκε σε καλό για τον απατημένο σύζυγο στη μακρινή Ταϊβάν

ΕΕ: Οι διανυκτερεύσεις τουριστών αυξήθηκαν 1,2% σε 1,32 δισ. το α΄ εξάμηνο – Στο «βάθρο» η Ελλάδα

Χτες

Η Ελλάδα κατέγραψε αύξηση 1,7% στις διανυκτερεύσεις το πρώτο εξάμηνο του 2026

Πάτρα: Ελεύθερος με όρους ο καθηγητής για την ασέλγεια σε βάρος 14χρονης

Χτες

Ο καθηγητής κατηγορείται για ασέλγεια και παιδική πορνογραφία

Στην εντατική 24χρονη από την Ηγουμενίτσα, την παρέσυρε με το αυτοκίνητο ο σύντροφός της μετά από καβγά

Χτες

Ο 29χρονος  οδηγός συνέχισε να οδηγεί ενώ η 24χρονη ήταν πάνω στο καπό - Συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.