E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

7 Συμβουλές για να διατηρήσετε το φορητό υπολογιστή σας δροσερό

7 Συμβουλές για να διατηρήσετε το φορητό υπολογιστή σας δροσερό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικές φορές, όταν εργαζόμαστε ή μελετάμε πολλές ώρες σε ένα laptop, μπορούμε να νιώσουμε ότι η βάση γίνεται πολύ ζεστή. Μετά από μερικές ώρες, το μηχάνημα μπορεί να καθυστερήσει ή ακόμη και να σβήσει απροσδόκητα. Θα δούμε μερικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το laptop σας δροσερό και να το αποτρέψετε από την υπερθέρμανση, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του. 

1.       Κρατήστε το laptop σας ψηλά.

 Για να διασφαλίσετε ότι το laptop σας αποδίδει την καλύτερη δυνατή απόδοση, είναι απαραίτητο να επιτρέψετε στον αέρα να ρέει από κάτω του, ώστε οι ανεμιστήρες να μην υπερθερμανθούν. Μπορείτε να το κρατήσετε ελαφρώς ανυψωμένο τοποθετώντας μια βάση κάτω από τον υπολογιστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2.       Αποφύγετε να το τοποθετήσετε απευθείας στα πόδια σας

Μην βάζετε το laptop στην αγκαλιά σας, καθώς θα μπορούσατε να εμποδίσετε τη ροή αέρα που απαιτείται για να τον κρυώσουν οι ανεμιστήρες.  Η θερμότητα που εκπέμπεται από τη συσκευή μπορεί να προκαλέσει επίσης προβλήματα και σε εσάς.  Ένας απλός και φθηνός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να τοποθετήσετε ένα ένα διαχωριστικό ανάμεσα στα πόδια και το laptop σας.  Αυτό θα προστατεύσει το δέρμα σας και θα διατηρήσει καθαρούς τους ανεμιστήρες του laptop. 

3.       Εργαστείτε σε επίπεδη επιφάνεια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα χαλιά, οι κουβέρτες, τα μαξιλάρια, τα ρούχα και το σώμα μας μπορούν να εμποδίσουν τον αερισμό και να παράγουν περισσότερη θερμότητα στο laptop σας. Χρησιμοποιήστε το laptop, σε μια επίπεδη επιφάνεια, χωρίς αντικείμενα που μπορούν να μονώσουν ή να καταστρέψουν τους ανεμιστήρες. Τοποθετήστε το φλιτζάνι του καφέ ή το ποτήρι νερό μακριά από τον υπολογιστή.

4.       Απενεργοποιήστε το όταν δεν το χρησιμοποιείτε

Το να αφήνετε ανοιχτό το laptop σας ενώ λείπετε δεν είναι ποτέ καλή ιδέα. Η μπαταρία θα αδειάσει και ο επεξεργαστής και οι ανεμιστήρες θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Εάν πρόκειται να κάνετε ένα διάλειμμα, επιλέξτε να το κλείσετε. Και αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή για περισσότερες από 2 ώρες, είναι καλύτερο να τον απενεργοποιήσετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

5.       Προσπαθήστε να το διατηρήσετε σε δροσερό περιβάλλον

Το laptop σας μπορεί να υπερθερμανθεί εάν το εκθέσετε στο άμεσο ηλιακό φως ή εάν το χρησιμοποιήσετε σε ζεστό, υγρό δωμάτιο. Η υπερβολική θερμότητα θα προκαλέσει ζημιά στον σκληρό δίσκο και την μπαταρία. Επιπλέον, θα παρατηρήσετε ότι επιβραδύνεται σε απόδοση. Προσπαθήστε να κρατήσετε το laptop σε δροσερό μέρος. Εάν το δωμάτιό σας έχει ανεμιστήρα ή κλιματιστικό, ενεργοποιήστε τα, θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σύστημα σε καλή λειτουργία.

6.       Χρησιμοποιήστε μια ποιοτική βάση ψύξης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγοράστε μια βάση ψύξης και χρησιμοποιήστε το κάτω από το laptop σας. Αυτό θα προσφέρει περισσότερη δροσιά στους ανεμιστήρες. Προσπαθήστε να αγοράσετε ένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές και το μέγεθος του laptop σας.

7.       Εκτελέστε τεχνική συντήρηση στο laptop

Σωματίδια σκόνης, χνούδι και άλλη βρωμιά μπορούν να ενσωματωθούν μέσα και έξω από τους ανεμιστήρες ενός υπολογιστή. Είναι απαραίτητο να έχετε έναν εξειδικευμένο τεχνικό σε επισκευές υπολογιστών να πραγματοποιεί περιοδικές εργασίες συντήρησης για τον εσωτερικό καθαρισμό του laptop σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να π

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν λίγο

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν λίγο

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Χτες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Προχτές

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.